Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Gyógyszer a szervezetben

0 Komment

A hajhullás és kopaszodás nagyon sokakat érintő probléma. Vannak, akiknél egy természetes, idősödési folyamat által következik be, ám akadnak sajnos olyanok is, akiknél már fiatalabb korban jelentkezik a hajgyérülés. Minden egyes esetben eltérő lehet az, hogy mi is váltja ki a haj hullását, így először ezt kell kideríteni, ha valakinek a megszokottnál több hajszál marad a fésűjében.

A kiváltó okok felsorolásakor szinte mindig megemlítjük, hogy egyes esetekben olyan kopaszodásról beszélhetünk, melyet mellékhatásként valamilyen gyógyszer szedése idézett elő. De arról, hogy általában mely gyógyszerek szedése eredményezhet hajhullást, még nem beszéltünk.

Szóba jöhetnek ezen a téren azok a készítmények, melyeknek nagyon magas az A-vitamin tartalmuk. Aztán természetesen ide sorolhatjuk a tinédzser kori, aknés bőrre szedett gyógyszereket is, illetve a hormonháztartást nagymértékben befolyásoló fogamzásgátlókat, melyekről már részletesebben is írtunk korábbi cikkekben. Emellett meg kell említeni a véralvadást gátló szereket, a sejtosztódást gátló gyógyszereket, a pajzsmirigy működésére ható szereket, és végül, de nem utolsó sorban az egyes antibiotikumokat is.

Ez persze nem azt jelenti, hogy a felsorolt készítményeket ne szedjük be, hiszen a legtöbb egy olyan kezelés alá helyezi szervezetünket, mely valamilyen oknál fogva szükséges. Azonban nem árt, ha tudjuk, hogy a hajhullással, mint lehetséges mellékhatással számolnunk kell. Nem szabad elkeseredni akkor sem, ha a haj ténylegesen elkezd gyérülni, hiszen az ily módon bekövetkezett hajvesztés nem tartós, csak átmeneti, és a gyógyszeres kezelések letelte után a hajzat is visszaáll idővel eredeti állapotába.

Természetesen, ha valaki huzamos kezelésre szorul, nem árt a frizurának sem némi gondoskodás. Különböző készítmények alkalmazásával, esetleg mezoterápiával gyorsíthatjuk a hajzat egészségének visszaállítását. Amennyiben bármilyen más okból kifolyólag, maradandó kopasz foltok alakulnak ki, vagy androgén jellegű hajhullással állunk szemben, akkor se keseredjünk el, hiszen a kiforrott technológiájú hajátültetés biztos megoldást nyújt számunkra ebben az esetben is.    

 

Keresse fel a HairHungary Klinikát, hogy többet megtudhasson a hajhullásról és a hajátültetésről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

A téli betegségek hatásai

0 Komment

Most, hogy itt a tavasz, már nem félünk annyira azoktól a betegségektől, melyeket általában télen kapunk el, mint például az influenza, vagy a sima megfázás, köhögés. Pedig nem árt ugyanúgy odafigyelni magunkra, hiszen pont az áprilisi és májusi idő a legcsalókább, bizony ilyenkor is nagyon hamar meg tudunk betegedni.

A hosszú ideig tartó betegségek, amelyek lehetnek súlyosak és kevésbé vészesek, minden esetben kimerítik szervezetünket. Ha lázas állapot lép fel, az még inkább megviseli testünk működését. Az energiaszintünk olyan mértékben lecsökken, hogy sajnos velejáróként felléphet akár hajhullás is.

hajhullás hajritkulás kopaszodás hajátültetés hairhungary vitamin betegség influenza megfázás köhögés gyógyszerek

Emellett fontos megemlíteni, hogy nem csak a betegségek kialakulása és hosszú lefolyása okozhat ilyen problémákat, hanem maguk a gyógyszerek is, melyeket ilyenkor nyavalyáinkra kapunk. A fájdalomcsillapítóknak, az antibiotikumoknak és lázcsillapítóknak lehetnek olyan mellékhatásai, melyek szintén felborítják az egészséges egyensúlyt szervezetünkben, így ez is vezethet szintén hajhulláshoz is.

A legtöbb, amit tehetünk, hogy rengeteg folyadékot iszunk, és minél hamarabb megpróbáljuk pótolni a vitaminokat és ásványi anyagokat szervezetünkben. Emellett egy hosszabb betegség után még inkább oda kell figyelnünk arra, hogy vissza ne essünk. Nem szabad könnyelműnek lenni, hiszen a legyengült szervezet még hamarabb esik bele ismét a bacik csapdájába.

Amennyiben valamilyen betegség vagy gyógyszer mellékhatása okozza a haj ritkulását, akkor jobb esetben ez a tünet meg fog szűnni egy idővel a gyógyulás után. Azonban ha továbbra is kopaszodást észlelünk magunkon, akkor már más lehet a baj. Szakértő segítségével minél előbb derítsük ki, hogy mi áll a háttérben, hiszen eszerint tudjuk megállítani és eszerint tudunk tenni ellene. Ha maradandó károkat okozott a hajhullás, akkor lehetséges, hogy már csak a biztos sikert nyújtó hajátültetés lehet a megoldás, de vannak olyan esetek is, amikor egyes külső és belső szerek használata is elegendő.

Bővebben a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

10 rossz szokás, ami káros a hajnak

0 Komment

Forró és párás zuhanyozás:

A forró víz - épp ahogyan bőrünket is - szárítja és dehidratálja a hajzatot, hajszálaink nagyon rövid időn belül töredezetté válhatnak és sajnos ki is hullhatnak tőle. A túl meleg vízzel nem csak a hajat védelmező olajokat mossuk le a lefolyóba, hanem a hő hatására a fejbőrünket is olyan károk érik, melyek miatt a hajhagymák is sérülékenyebbek lesznek, ez szintén hajhulláshoz vezethet.

Forró eszközök használata:

A perzselő, forró hajformáló eszközök, mint például a hajvasaló, károsítják a hajzat külső rétegét, ami miatt a hajzat nedvességi egyensúlya megbomlik, ezzel a hajszálak könnyen töredezetté és élettelenné válhatnak.

Hirtelen fogyókúra:

Ha valaki éhezteti magát, az arra kényszeríti a szervezetét, hogy azt a kis energiát, ami még van, arra használja fel, hogy az alapvető funkciókat - mint például az agy és a szív munkája – ellássa, inkább, minthogy a haj növekedésére fordítson belőle. Az anorexia egyik legkézenfekvőbb tünete a súlyos mértékű hajhullás.

Túl feszes frizura:

Ha szűk lófarkat vagy fonatot hordunk szívesen, nagyon vigyáznunk kell, hiszen ezek a stílusok túlzott feszültség alá helyezik és roncsolják a hajhagymákat. Ez a tüszők gyengüléséhez vezet, a haj növekedése szinte teljesen megáll és megindul a hajhullás is.

Tartós frizurabeállítók használata:

Amennyiben minden nap tartós hajlakkot vagy zselét alkalmazunk frizuránkon, az szintén nagyon káros hatással lehet hajzatunkra. Az ilyen termékek ugyanis sok esetben alkohol tartalmúak, ami a hajszálakat szárazzá és töredezetté teszi.

Fogamzásgátló szedése:

Ha valakinek szervezete érzékenyebb a hormonális változásokra, akkor nem ajánlott fogamzásgátló tabletta szedése, hiszen a tabletta gyengítő hatással lehet a hajzatra, a hajszálak elvékonyodhatnak.

Napozás:

Ugyanúgy, mint bőrünk, a hajunk is magas UV sugárzásnak van kitéve a nyári napozásokkor, ami sajnos a hajat gyengíti és frizuránk könnyen elveszítheti rugalmasságát. Hosszan tartó UV sugárzás esetén a hajszálak külső rétege sérül, törékeny hajzatunk pedig hullani kezd.

Nem elég gyakori hajmosás:

Most, hogy a száraz sampon a legtöbb szépség arzenálban megtalálható termék, több napot kihagyni két hajmosás között könnyebb, mint valaha. Ez lehet, hogy számunkra kényelmes, de a hajunknak kevésbé. A fejbőrön felhalmozódó termék vagy túlzott korpásodás bizonyítottan károsítja a hajhagymákat, ami meggátolja a hajzat egészséges növekedését.

Bizonyos gyógyszerek szedése:

Bizonyos gyógyszerek, mint például a depresszió és szorongás, illetve magas vérnyomás ellen felírt tabletták, vagy különböző hormontartalmú készítmények is okozhatnak hajhullást. Az ilyen gyógyszerek megzavarhatják a haj növekedésének normális ciklusát, ezáltal a haj hullani kezd.

Amennyiben bármilyen oknál fogva kopaszodást észlelünk magunkon, szakértő segítséghez kell fordulnunk. A háttért kiderítve ugyanis elegendő lehet az okok megszűntetése, mellyel a hajhullás is megszűnik, de az is elképzelhető, hogy kopasz foltjainkat már csak a biztos segítséget jelentő hajátültetés tűntetheti el.

Forrás: http://forum.facmedicine.com/threads/10-bad-habits-that-make-hair-thinner.16494/

Ismerje meg jobban a hajátültetési eljárást:

HairHungary – Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

 

Egy újabb hitegetés?

0 Komment

Manapság annyi készítménnyel, kozmetikummal, különböző gyógyszerekkel és csodatévő kezelésekkel lehet találkozni, hogy sokszor nagyon nehéz elválasztani a tényleges segítséget az olcsó hitegetésektől. Bőrünk, hajzatunk és minden más apró részlet, amely az évek múlását tükrözi vissza, bizony folyamatos középpontjában áll a fent említett „csodadolgok” értékesítésében. Hiszen mindenki fiatalos szeretne maradni, és minél tovább megőrizni a szépségét.

Sajnos ezt használják ki, mivel akármennyire is átverésnek tűnnek a találmányok, azok, akik mindent megtennének, hogy külsejük a régi legyen, bizony mindent képesek kipróbálni.

Az Interneten most egy újabb „terápiás” eszköz vetette meg lábát, mellyel a hajhullásban, kopaszodásban szenvedő embereknek kínálják fel a kellemetlen folyamatok megállítását, sőt, visszafordítását. Ez nem más, mint egy hajnövesztő lézerfésű, mely a leírtak alapján fény- és lézerterápiával stimulálja a fejbőrt, valamint a hajhagymákat. Elvileg naponta csak 10 perc használat elég ahhoz, hogy hamarosan – legfeljebb 3 hónap múlva - hajunk újra sűrű és erős legyen. Teszi ezt első körben a maradék hajszálak megerősítésével, majd megállítja a hajhullást, végül kihullott hajunk újra fog nőni.

Természetesen nem lehet kijelenteni, hogy az effajta szerkezetek semmit nem érnek, és az is lehetséges, hogy egyes esetekben segítséget is jelenthetnek, azonban ne felejtsük el azt, hogy a hajhullást csak úgy nem lehet megállítani. Eleve nagyon sok oka lehet a hajhullásnak, és sajnos léteznek olyan problémák, melyeket nem lehet kiküszöbölni, megszűntetni, ilyen például az androgén jellegű, örökölt kopaszodás.

A hasonló csodaszerek és eszközök helyett inkább szakértő segítséghez kell fordulnunk, ha ténylegesen meg szeretnénk oldani a hajhullásunkkal járó problémákat. A kopaszodás okainak kiderítése után lehetséges, hogy elegendő lesz egy mezoterápiás kezelés alkalmazása, akár különböző készítmények is segíthetnek rajtunk, de végső és biztos megoldásként mindig a hajátültetés kerülhet szóba. Az eljárás során tarkótáji hajzatunkból ültetnek át hajszálakat a kopasz területekre, melyek onnan már nem fognak kihullani.

Felesleges kísérletezések helyett tehát inkább válasszuk a biztos segítséget, mert ezzel rengeteg energiát, pénzt és bosszankodást spórolhatunk meg magunknak.  

Ismerje meg jobban a hajátültetési eljárást:

HairHungary – Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Mellékhatások nélkül

0 Komment

Ezerfajta betegség, kínos nyavalyák és fájó problémák tarkítják az ember életét. Vagy elkaphatunk valamit, vagy örökölt kór kínozhat, esetleg az évek vasfoga rághat meg minket, szinte minden ember küzd valamilyen nem kívánt állapottal.

A sok betegség egyre több orvosságnak és gyógymódnak a melegágya, hiszen próbálunk mindent meggyógyíttatni. Léteznek már folyékony és tablettás, gyógynövényes és ezoterikus, kezeléses és beavatkozás általi gyógymódok, melyeknek variációja a végtelenhez közelít.

mellékhatások hajhullás hajátültetés hajbeültetés hairhungary gyógyszerek gyógymód

Fontos azonban megemlítenünk, hogy a legtöbb készítménynek olyan mellékhatásai vannak, melyek kihatnak az ember szervezetére, és sok kellemetlenséggel járhatnak. A legtöbb gyógyszer szédülést, hányingert, rossz közérzetet okozhat, persze ez csak egy általános kép.

A hajhullás hátterében többfajta ok állhat, ilyen például a hormonok hatása, vagy az örökölt hajlam. Léteznek olyan esetek, hogy az idejében észrevett problémát ideig-óráig kezelni tudjuk egyes gyógynövényes vagy kapszulás készítményekkel, de vigyáznunk kell, hiszen ezek mellékhatásokat okozhatnak. Sokaknak érzékeny a fejbőre és kiütéses, viszkető gondok jelentkezhetnek, de előfordulhat az is, hogy kihagyások nélkül a szer elveszíti hatását, vagy éppen annyira hozzászokunk, hogy amint abbahagynánk, még súlyosabb károkat szenvednénk el.

Ezen okok miatt érdemes inkább olyan megoldást választani a hajhullás okozta kellemetlenségektől szenvedőknek, ami végleges, és nem kell tartanunk semmilyen mellékhatástól. A hajátültetés mára már professzionális segítséggé nőtte ki magát, sokaknak nyújtva ezzel egy biztos lehetőséget. A hajbeültetés nem jár kellemetlen mellékhatásokkal, az előzetes konzultáció pedig minden kérdésre választ ad, és nem marad semmi kétség és bizonytalanság.

Tudjon meg többet erről a lehetőségről:

HairHungary Klinika
Web: hairhungary.hu
e-mail: info@hairhungary.hu
Tel.: 06 (30) 552 0940

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed