Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

10 rossz szokás, ami káros a hajnak

0 Komment

Forró és párás zuhanyozás:

A forró víz - épp ahogyan bőrünket is - szárítja és dehidratálja a hajzatot, hajszálaink nagyon rövid időn belül töredezetté válhatnak és sajnos ki is hullhatnak tőle. A túl meleg vízzel nem csak a hajat védelmező olajokat mossuk le a lefolyóba, hanem a hő hatására a fejbőrünket is olyan károk érik, melyek miatt a hajhagymák is sérülékenyebbek lesznek, ez szintén hajhulláshoz vezethet.

Forró eszközök használata:

A perzselő, forró hajformáló eszközök, mint például a hajvasaló, károsítják a hajzat külső rétegét, ami miatt a hajzat nedvességi egyensúlya megbomlik, ezzel a hajszálak könnyen töredezetté és élettelenné válhatnak.

Hirtelen fogyókúra:

Ha valaki éhezteti magát, az arra kényszeríti a szervezetét, hogy azt a kis energiát, ami még van, arra használja fel, hogy az alapvető funkciókat - mint például az agy és a szív munkája – ellássa, inkább, minthogy a haj növekedésére fordítson belőle. Az anorexia egyik legkézenfekvőbb tünete a súlyos mértékű hajhullás.

Túl feszes frizura:

Ha szűk lófarkat vagy fonatot hordunk szívesen, nagyon vigyáznunk kell, hiszen ezek a stílusok túlzott feszültség alá helyezik és roncsolják a hajhagymákat. Ez a tüszők gyengüléséhez vezet, a haj növekedése szinte teljesen megáll és megindul a hajhullás is.

Tartós frizurabeállítók használata:

Amennyiben minden nap tartós hajlakkot vagy zselét alkalmazunk frizuránkon, az szintén nagyon káros hatással lehet hajzatunkra. Az ilyen termékek ugyanis sok esetben alkohol tartalmúak, ami a hajszálakat szárazzá és töredezetté teszi.

Fogamzásgátló szedése:

Ha valakinek szervezete érzékenyebb a hormonális változásokra, akkor nem ajánlott fogamzásgátló tabletta szedése, hiszen a tabletta gyengítő hatással lehet a hajzatra, a hajszálak elvékonyodhatnak.

Napozás:

Ugyanúgy, mint bőrünk, a hajunk is magas UV sugárzásnak van kitéve a nyári napozásokkor, ami sajnos a hajat gyengíti és frizuránk könnyen elveszítheti rugalmasságát. Hosszan tartó UV sugárzás esetén a hajszálak külső rétege sérül, törékeny hajzatunk pedig hullani kezd.

Nem elég gyakori hajmosás:

Most, hogy a száraz sampon a legtöbb szépség arzenálban megtalálható termék, több napot kihagyni két hajmosás között könnyebb, mint valaha. Ez lehet, hogy számunkra kényelmes, de a hajunknak kevésbé. A fejbőrön felhalmozódó termék vagy túlzott korpásodás bizonyítottan károsítja a hajhagymákat, ami meggátolja a hajzat egészséges növekedését.

Bizonyos gyógyszerek szedése:

Bizonyos gyógyszerek, mint például a depresszió és szorongás, illetve magas vérnyomás ellen felírt tabletták, vagy különböző hormontartalmú készítmények is okozhatnak hajhullást. Az ilyen gyógyszerek megzavarhatják a haj növekedésének normális ciklusát, ezáltal a haj hullani kezd.

Amennyiben bármilyen oknál fogva kopaszodást észlelünk magunkon, szakértő segítséghez kell fordulnunk. A háttért kiderítve ugyanis elegendő lehet az okok megszűntetése, mellyel a hajhullás is megszűnik, de az is elképzelhető, hogy kopasz foltjainkat már csak a biztos segítséget jelentő hajátültetés tűntetheti el.

Forrás: http://forum.facmedicine.com/threads/10-bad-habits-that-make-hair-thinner.16494/

Ismerje meg jobban a hajátültetési eljárást:

HairHungary – Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

 

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed