Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

10 rossz szokás, ami káros a hajnak

0 Komment

Forró és párás zuhanyozás:

A forró víz - épp ahogyan bőrünket is - szárítja és dehidratálja a hajzatot, hajszálaink nagyon rövid időn belül töredezetté válhatnak és sajnos ki is hullhatnak tőle. A túl meleg vízzel nem csak a hajat védelmező olajokat mossuk le a lefolyóba, hanem a hő hatására a fejbőrünket is olyan károk érik, melyek miatt a hajhagymák is sérülékenyebbek lesznek, ez szintén hajhulláshoz vezethet.

Forró eszközök használata:

A perzselő, forró hajformáló eszközök, mint például a hajvasaló, károsítják a hajzat külső rétegét, ami miatt a hajzat nedvességi egyensúlya megbomlik, ezzel a hajszálak könnyen töredezetté és élettelenné válhatnak.

Hirtelen fogyókúra:

Ha valaki éhezteti magát, az arra kényszeríti a szervezetét, hogy azt a kis energiát, ami még van, arra használja fel, hogy az alapvető funkciókat - mint például az agy és a szív munkája – ellássa, inkább, minthogy a haj növekedésére fordítson belőle. Az anorexia egyik legkézenfekvőbb tünete a súlyos mértékű hajhullás.

Túl feszes frizura:

Ha szűk lófarkat vagy fonatot hordunk szívesen, nagyon vigyáznunk kell, hiszen ezek a stílusok túlzott feszültség alá helyezik és roncsolják a hajhagymákat. Ez a tüszők gyengüléséhez vezet, a haj növekedése szinte teljesen megáll és megindul a hajhullás is.

Tartós frizurabeállítók használata:

Amennyiben minden nap tartós hajlakkot vagy zselét alkalmazunk frizuránkon, az szintén nagyon káros hatással lehet hajzatunkra. Az ilyen termékek ugyanis sok esetben alkohol tartalmúak, ami a hajszálakat szárazzá és töredezetté teszi.

Fogamzásgátló szedése:

Ha valakinek szervezete érzékenyebb a hormonális változásokra, akkor nem ajánlott fogamzásgátló tabletta szedése, hiszen a tabletta gyengítő hatással lehet a hajzatra, a hajszálak elvékonyodhatnak.

Napozás:

Ugyanúgy, mint bőrünk, a hajunk is magas UV sugárzásnak van kitéve a nyári napozásokkor, ami sajnos a hajat gyengíti és frizuránk könnyen elveszítheti rugalmasságát. Hosszan tartó UV sugárzás esetén a hajszálak külső rétege sérül, törékeny hajzatunk pedig hullani kezd.

Nem elég gyakori hajmosás:

Most, hogy a száraz sampon a legtöbb szépség arzenálban megtalálható termék, több napot kihagyni két hajmosás között könnyebb, mint valaha. Ez lehet, hogy számunkra kényelmes, de a hajunknak kevésbé. A fejbőrön felhalmozódó termék vagy túlzott korpásodás bizonyítottan károsítja a hajhagymákat, ami meggátolja a hajzat egészséges növekedését.

Bizonyos gyógyszerek szedése:

Bizonyos gyógyszerek, mint például a depresszió és szorongás, illetve magas vérnyomás ellen felírt tabletták, vagy különböző hormontartalmú készítmények is okozhatnak hajhullást. Az ilyen gyógyszerek megzavarhatják a haj növekedésének normális ciklusát, ezáltal a haj hullani kezd.

Amennyiben bármilyen oknál fogva kopaszodást észlelünk magunkon, szakértő segítséghez kell fordulnunk. A háttért kiderítve ugyanis elegendő lehet az okok megszűntetése, mellyel a hajhullás is megszűnik, de az is elképzelhető, hogy kopasz foltjainkat már csak a biztos segítséget jelentő hajátültetés tűntetheti el.

Forrás: http://forum.facmedicine.com/threads/10-bad-habits-that-make-hair-thinner.16494/

Ismerje meg jobban a hajátültetési eljárást:

HairHungary – Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

 

A hajhullás nem korhoz kötött

0 Komment

Ha meghalljuk a hajhullás és kopaszodás szavakat, mindenki egyből arra gondol, hogy ez a probléma csak az idősödő embereket érinti, pedig egyáltalán nem ez a helyzet. Főleg a mai világban, ahol egyre több fiatalt is utolér ez a gond, hiszen a haj ritkulásának számos oka lehet, nem csak az, hogy eljár fejünk felett az idő.

Amennyiben idő előtt több hajszál marad a fésűben, mint kellene, nagyon fontos megkeresnünk a kiváltó okokat, hiszen ez a baj nem jár egyedül, általában vagy lelki, pszichés, vagy fizikai problémák is kapcsolhatóak hozzá, vagyis sok esetben egy másik gond vagy betegség következménye tulajdonképpen a haj hullása.

A fiatalkori kopaszodást leggyakrabban átmeneti, erőteljes lelki megterhelés vagy a fokozottan jelenlévő stressz okozza. Ezen kívül fontos megemlíteni a vitaminhiányos étkezést is. Így első körben, ha hajhullást tapasztalunk, próbáljuk megváltoztatni életvitelünket, étkezési szokásainkat. Ha ez nem segít, feltehetően ennél összetettebb, súlyosabb a probléma.

Napjainkban sokan fordulnak olyan diétához, mely szintén hajveszteséget eredményezhet, tehát nagyon fontos odafigyelnünk arra, hogy egyik irányba se vigyük túlzásba az étkezésünk megbolygatását. Ezen kívül a fogamzásgátló és egyéb hormontartalmú gyógyszerek szedése is járhat olyan nagymértékű hormonális változással, mely frizuránkra is kiterjed, ugyanígy a terhesség is befolyásolja nagymértékben a szervezetünket.

A fent felsoroltak mellett a rengeteg kémiai szer is negatívan hathat hajzatunkra, legyen szó akár samponról és egyéb hajápolási szerekről, vagy olyan gyógyszerekről, melyeket különböző betegségek kezelésére alkalmazunk.

A hajhullás háttere tehát nagyon sokrétű, és épp ezért sajnos már fiatalkorban is fenyeget mindenkit. Elsősorban meg kell keresni az okokat, majd ha ezek kiküszöbölésével, megoldásával sem sikerült megállítani a kopaszodási folyamatot, mindenképpen szakértőhöz kell fordulnunk segítségért. Hiszen lehetséges, hogy régi frizuránkat már csak a hajátültetés hozhatja vissza.

Bővebben a hajátültetési eljárásról:
HairHungary Klinika
www.hairhungary.hu

 

Újévi fogadalmak

0 Komment

Az év utolsó napján mindig átgondoljuk, mit csináltunk jól, és mit kellett volna másképp. Aztán előkerülnek a malacos perselyek, és megfogalmazzuk magunknak, vagy akár fogadalmakat teszünk mások előtt, mit is szeretnénk elérni a következő évben.

újév fogadalom hajhullás kopaszodás hajátültetés hairhungary célkitűzés frizuraMinden célkitűzés ilyenkor olyan elérhetőnek tűnik, aztán az új év elkezdésével ugyanolyan nehézségekbe ütközünk, mint eddig is. Azonban sokaktól lehet hallani, hogy az újévi fogadalmát annyira komolyan vette, hogy a végén sikerült is elérnie célját, így ez a hagyomány mindenképpen pozitívnak fogható fel.

A legtöbb fogadalom valamilyen nagyobb cél eléréséről szól, esetleg egy olyan lépés megtételéről, amitől szorongunk, vagy nincs meg hozzá a kellő anyagi vagy lelki hátterünk. Ám újév napján ezek a célok ismét a szemünk előtt lebegnek, és talán közelebb kerít minket a megoldáshoz az ünnep szelleme.

Sok esetben van szó ilyenkor az egészségünkről. Többen próbálnak lemondani például a cigarettáról, vagy bármely más szenvedélybetegségről, fogadkoznak, hogy lefogynak, és elkezdenek sportolni. Ez mind csupa pozitív dolog.

A hajhullás és kopaszodás szintén egy olyan probléma lehet, melynek megoldásával nem tudunk, vagy nem akarunk foglalkozni. Pedig nagyon fontos lenne, hogy az érintettek minél előbb szakértő segítséghez forduljanak, hiszen kinézetünk és személyiségünk egyik legfontosabb eleme a frizuránk.

Ha megtaláljuk a hajhullás okát, tudjuk kezelni is a problémát. Olykor elegendő különböző készítmények alkalmazása, azonban van olyan – például genetikai eredetű – kopaszodás, melyen csak a biztos sikert jelentő hajátültetés segíthet. A hajátültetési eljárás fájdalommentes, mégis nagyon sok idő, támasz és elhatározás kellhet ahhoz, hogy elszánjuk magunkat arra, hogy ehhez a segítséghez forduljunk.

A kopaszodástól, hajhullástól szenvedő embereknek tehát az egyik legjobb és legnagyobb fogadalmuk lehet, hogy problémájukkal vegyék fel a harcot, és forduljanak szakszerű segítséghez. A HairHungary Klinika személyre szabottan adja meg a választ, hogy kinek milyen eljárással lehet visszavarázsolni régi frizuráját.

Tudjon meg többet a hajátültetésről:

HairHungary Klinika
Web: hairhungary.hu
e-mail: info@hairhungary.hu
Tel.: 06 (30) 70 90 470

Hajhullás cukorbetegség miatt

0 Komment

Sajnos a cukorbetegség ma már egy nagyon gyakori és egyre fiatalabb korban kezdődő probléma az emberek életében. Ennek a hajhullás kopaszodás hairhungary hajátültetés cukorbetegség inzulin diéta hallászavarok fogszuvasodás életmódváltásbetegségnek a kialakulásához több ok is vezethet. Az 1-es típusú cukorbetegséget a hasnyálmirigy szigeteiben lévő inzulintermelő sejtek pusztulása okozza, melynek kezelése csak inzulinpótlással lehetséges. A 2-es típusú cukorbetegség oka a hasi zsírszövetek mennyiségi növekedése, mely inzulinrezisztenciát eredményez. Ebben az esetben az életmódváltással, erősebb diétával is sikereket érhetünk el, de emellett gyógyszeres kezeléssel is orvosolható. Ezen kívül olyan betegségek is állhatnak a háttérben, mint az alkoholizmus, vagy az epekő, melyek másodlagos cukorbetegséget okozhatnak, illetve beszélhetünk még a terhesség ideje alatt előforduló cukorbetegségről is.

hajhullás kopaszodás hairhungary hajátültetés cukorbetegség inzulin diéta hallászavarok fogszuvasodás életmódváltásMinden esetben ennek a betegségnek olyan velejárói lehetnek, melyre nem is számítanánk, és épp emiatt fontos ezekre odafigyelni, hiszen akár jelezhetik is a problémát. Jelentkezhetnek anyagcsere zavarok, amikor annak ellenére, hogy a beteg sokat eszik, mégis lefogy. Szintén fontos odafigyelni a fokozott hallászavarokra is, illetve a fogszuvasodásra, foghullásra, mert ezek szintén lehetnek a betegség jelei.

Sajnos a hajhullás is beletartozik a cukorbetegségre hajhullás kopaszodás hairhungary hajátültetés cukorbetegség inzulin diéta hallászavarok fogszuvasodás életmódváltásfigyelmeztető jelek közé. Ugyanis a betegség során a vérerek fala vastagabb lesz, emiatt az egész testben beszűkülnek az artériák, ezáltal a vér kevesebb oxigént szállít. Ez elvezethet a bőr és a hajhagymák rendellenes működéséhez. A bőr megvastagszik, a haj elveszíti fényességét és hullani kezd. Az ilyen fajta hajhullás nem foltokban fordul elő, hanem egy általános gyérülést vehetünk észre.

Ha bármilyen magas fokú hajvesztést érzékelünk magunkon, mindenképpen szakszerű segítséghez kell fordulnunk, hiszen ahogy a cukorbetegség jele is lehet, akár más problémára is utalhat. A kiváltó ok feltárása tehát elengedhetetlen, mely után kifejezetten személyre szabva lehet orvosolni a kopaszodás problémáját is. Segítségünkre lehetnek különböző mezoterápiás kezelések, de az is előfordulhat, hogy a biztos és végleges eredményt nyújtó hajátültetéssel kaphatjuk csak vissza régi frizuránkat.

Tudjon meg többet a hajátültetésről:

HairHungary Klinika
Web: hairhungary.hu
e-mail: info@hairhungary.hu
Tel.: 06 (30) 70 90 470

12345
»

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed