Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Kukoricát minden nap!

0 Komment

A strandszezon egyik mindennapos velejárója a partokon és uszodákban folyamatosan kínálgatott, főtt kukorica. Nincs is annál jobb ilyenkor, mint ülni a parton vagy a medence szélén, és majszolni a sárga kincset. De tudjuk-e vajon, mennyi jótékony hatással rendelkezik ez a finomság?

Először is B-vitamint tartalmaz, amely serkenti az agysejtek működését, ezáltal az emlékezetünk és koncentrációs képességünk is javulni fog. Emellett hat a test energetizáló központjára is, ami azt jelenti, hogy a komplexebb szénhidrátokat átalakítja glükózzá, vagyis jól használható energiává.

Sokan nem ismerik azt a trükköt, hogy a betakarított kukorica „bajszából”, szárítás után készíthető egy csodatea. Azért csoda, hiszen ez a főzet vizelethajtó, zsírégető, tehát tulajdonképpen fogyasztó hatással bír. Természetesen csak akkor, ha nem teszünk hozzá cukrot, hiszen azzal el is rontanánk a hatását.

Végül, de nem utolsó sorban a kukorica erősíti a haj szerkezetét, ezért fogyasztása hozzájárulhat ahhoz, hogy gyönyörű hajzatunk legyen. Olyan antioxidánsokat tartalmaz ugyanis, melyek semlegesíteni tudják például az UV-sugárzás káros hatásait, ilyen a C-vitamin vagy a likopin.

Mivel az UV-sugárzásnak nyáron szinte folyamatosan ki van téve frizuránk, nagyon fontos, hogy védelmezzük ellene. A kukorica fogyasztása mellett nem árt, ha tűző napon inkább csak kalapban tartózkodunk, hiszen nem csak hajszálainknak, hanem fejbőrünknek is igen káros az erős napfény.

Amennyiben nem védjük megfelelően hajzatunkat, és nem ápoljuk annak függvényében, mennyi káros hatás éri, bizony hamar szembetalálkozhatunk olyan problémákkal, mint a töredezett, száraz haj, különböző fejbőrbetegségek, vagy a hajhullás.

Utóbbival bizony nehéz felvenni a harcot, hiszen attól függően, hogy mi okozza, nagyon makacs jelenség tud lenni, melyet sok esetben sajnos nem lehet visszafordítani. Kopaszodás esetén mindenképpen szükségünk lesz szakértő segítségre ahhoz, hogy megtudjuk, milyen megoldás jelenthet számunkra gyógyírt. Ez lehet a kiváltó okok megszűntetése mellett különböző készítmények alkalmazása, vagy mezoterápiás kezelés, de amennyiben a hajhullást olyan gond okozza, melyre tulajdonképpen nincs megoldás – mint az öröklött kopaszodás -, akkor csak a végleges hajátültetés jöhet szóba.  

 

Bővebben a hajhullás okairól és lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Irány a fogorvos!

1 Komment

Ez a mondat bizony senki számára nem felemelő, hiszen ha őszinték akarunk lenni, akkor bizton kijelenthetjük, hogy nincs az az ember, aki szívesen jár fogorvoshoz. Főleg akkor nem, ha tudjuk mi a baj, és tisztában vagyunk vele, hogy mi fog történni. Pedig muszáj megtenni ezt a lépést, mert ha nem megyünk el, akkor annak sokkal komolyabb következményei lehetnek.

Persze, senkinek nem kényelmes, mikor a szájában matatnak. Az injekciós tű szúrásán kívül pedig semmi nagyobb fájdalomra nem kell számítanunk, mégis úgy félünk rászánni magunkat a lépésre, hogy elmenjünk, mintha legalább egy kínzásra neveznénk be. Nem véletlen, hogy kialakult a szólás: „mint akinek a fogát húzzák”, mégis be kell látnunk, hogy ha halogatjuk, az bizony csak ront a helyzeten.

A gyulladt fog ugyanis nem csak a szájban érződő fájdalommal és gyulladással jár, hanem sokkal több negatív hatása is van egész szervezetünkre. Ha nem húzódik vissza a gyulladás egy-két napon belül a fogínyről, akkor bizony terjedhet tovább, és célba veheti akár a füleket is. Sokan nem gondolnak rá, de az ilyen fajta gyulladás olyan szervezeti elgyengüléssel is járhat, hogy előbb vagy utóbb tartós hajhulláshoz is vezethet. És ha ez kialakul, akkor nagyon nehéz megállítani, vagy visszafordítani.

Természetesen ilyen esetekben mindenek előtt meg kell szabadulnunk a kiváltó októl, jelen esetben a gyulladástól, illetve az azt okozó rossz fogaktól. Amennyiben ez megtörtént, a hajhullás meg fog állni, azonban az már korántsem biztos, hogy a kopaszodás nyomai nem maradnak meg.

Amennyiben bármilyen oknál fogva hajhullást tapasztalunk magunkon, nagyon fontos, hogy mihamarabb derítsük ki, mi áll a háttérben. Ugyanis ha késlekedünk, akkor maradandó károkat fog szenvedni hajzatunk, és akkor már nem lesz elég egy kezelés vagy kúra. Természetesen az ilyen problémákra is létezik ma már egy tökéletes és végleges eredményt nyújtó megoldás, méghozzá a hajátültetés, így azoknak sem kell beletörődni a károkba, akik későn kaptak észbe, hogy tenni kell valamit. Egy biztos, ahhoz, hogy minden stimmeljen szervezetünkkel, minden apró részletre oda kell figyelnünk, és bizony célba kell venni a rettegett fogorvost is, ha éppen fogainkkal van gondunk, hiszen nem tudhatjuk, milyen káros velejárói lesznek késlekedésünknek.

 

Tudjon meg többet a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Tavaszi fogyókúra

0 Komment

Egyik nemrég megjelent cikkünkből kiderül, hogy a tavaszi méregtelenítés mennyire jó hatással van a szervezetünkre, és mennyire fontos a haj szempontjából is. A télen lerakódott és felhalmozódott rossz anyagokkal bizony nem árt leszámolni egy kisebb lé böjttel vagy egyéb vitaminkúrával.

Azonban nagyon figyelnünk kell arra is, hogy nehogy átessünk a ló túloldalára. Nagyon sokan elkezdik az ilyen méregtelenítő kúrákat, és ugyan az elején szenvednek még az esetleges éhség érzettől, azonban egy idő után megszokják, és túlzásba viszik ezt a méregtelenítést. Ezt nem szabad, hiszen egy-egy kúrát ha végigcsinálunk, akkor ténylegesen azok a méreganyagok távoznak a szervezetünkből, melyek ártanának nekünk, azonban ha túl sokáig böjtölünk, akkor bizony már olyan tápanyagokat is elveszítünk, amelyek létszükségesek szervezetünknek.

Tavasszal a legtöbben elkezdenek fogyókúrázni, hogy a nyárra - mikor majd csak kevés ruha takarja azon részeinket, ahol meglátszanak a télen lerakódott zsírpárnák - jól nézzenek ki, és nyugalommal vetkőzhessenek fürdőruhára. Ez egy természetes igény az emberekben, de ügyelni kell arra, hogy ne vigyük túlzásba, és főleg ne hirtelen fogyásra kényszerítsük testünket, mert ennek bizony csúnya következményei lehetnek.

Mivel tél után eleve kimerült a szervezetünk az olyan ételek fogyasztásától, melyek nem arról híresek, hogy vitamindúsak, hanem inkább szénhidrátbombák, és sok zsírt tartalmaznak, ezért a drasztikus fogyókúra még jobban megvisel minket. Ilyenkor hajunk is fakóvá válik, töredezett lesz és elindul egy nagyobb mértékű hajhullás is.

A fent említett esetben általában elegendő a probléma megoldásához az, ha a fogyókúránkat kisebb léptekkel fojtatjuk tovább, és minél jobban arra törekszünk, hogy pótoljuk azokat a vitaminokat, melyekre szervezetünk éhezik. Természetesen hajhullás és kopaszodás más okokból is kialakulhat, ilyenkor nem mindig elég az, hogy odafigyeljünk életmódunkra. Genetikai eredetű hajhullásnál például csak a biztos és végleges hajátültetés jelentheti a megoldást.

 

Ismerje meg jobban a hajhullás okait és a különböző megoldásokat:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

A folyadékfogyasztás fontossága

0 Komment

Nem véletlenül halljuk nap mint nap, hogy inni kell megfelelő mennyiségű folyadékot, hiszen a szervezetünk egészséges működéséhez ez elengedhetetlen. Ha nem fogyasztunk elegendő vizet, vagy bármi más, nem alkoholos, koffeines és szénsavas folyadékot, akkor bizony sokkal nehezebb dolga van a testünknek, és ezzel akár károkat is okozhatunk.

Egy felnőtt embernek naponta 2-3 liter vizet meg kellene innia ahhoz, hogy minden rendben legyen, mivel a szervezetünk működésében a víznek szerteágazó szerepe van. Emésztési és felszívódási folyamatokban vesz részt, ezen kívül tápanyagokat szállít és segít a salakanyag kiválasztásában is.

Amennyiben a szervezet vízháztartásának egyensúlya megbillen, amihez elég annyi, hogy nem pótoljuk a vízleadásunkat megfelelő mennyiségben, a szervezetünk kiszárad. Ez azt eredményezi, hogy a fizikai és szellemi teljesítőképességünk csökken, ahogy koncentrálóképességünk is, el kezdhet fájni a fejünk és természetesen szomjúságot érzünk.

Ha sok esetben történik ez, akkor olyan folyamatok is elindulnak, mint a bőr öregedése, anyagcserezavarok kialakulása, és bizony a folyadékhiány hajhullást is okozhat, mivel a szervezettel együtt a fejbőrünk és hajunk is kiszárad, hajszálaink töredezetté válnak, és leáll a hajhagymák megfelelő működése.   

Ilyen esetekben fontos a folyadékpótlás nem csak belsőleg, hanem külsőleg is. Használjunk kifejezetten olyan samponokat és hajpakolásokat, melyek visszaadják hajunknak az elvesztett nedvességet, és közben kezdjünk el minél több folyadékot inni.

Hajhullás természetesen más okokból is kialakulhat. Fontos, hogy ha a megszokottnál jóval több hajszál marad a fésűben, forduljunk szakértő segítséghez. Attól függően, hogy mi eredményezi a kopaszodást, több megoldás is létezhet arra. Ilyen lehet főleg hölgyek tekintetében egy mezoterápiás kezelés, vagy főleg az uraknál előforduló öröklött kopaszodás esetén a hajátültetés.

 

Keresse fel a HairHungary Klinikát, és ismerje meg jobban a különböző eljárásokat:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

A göndör haj ápolása

0 Komment

Akit göndör fürtökkel áldott meg a sors, sokszor irigyli az egyenes hajúaktól azt, hogy frizurájuk kezelése sokkal könnyebb és egyszerűbb, mint a göndör tincsek helyrerakása. Azonban ha ügyesen kezeljük a hullámos hajzatot, selymes és fényes göndörséget kaphatunk, ami viszont az egyenes hajúak számára nyújthat némi irigységet.

A göndör haj természetesen több törődést igényel, ez nem kétség. Mivel a hullámos tincsek a hajas fejbőrrel nem érintkeznek szorosan, ezáltal kevesebb olyan tápanyag oszlik el a hajzat felszínén, melyet a faggyúmirigy termel. Emiatt sokkal könnyebben sérül, és nagyon sokszor száraz a göndör haj.

Ez a frizura sokkal több ápolást igényel, mint az egyenes haj, érdemes olyan balzsamokat és pakolásokat alkalmazni rajta, melyek védőréteget vonnak a hajszálak köré. Ilyenek például a különböző olajokból készült pakolások. Hajmosás után semmiképp sem szabad dörzsölni a frizurát, csak finom nyomkodással itassuk fel a vizet róla. Mindenképpen még nedvesen fésüljük át, nagyon ritka fogú fésűvel. Ügyeljünk arra, hogy a tincsek ne váljanak szét, mert attól a frizura bozontos lesz.

Ha lehetséges, ne szárítsuk a göndör hajat hajszárítóval, hanem hagyjuk, hogy a levegőn száradjon meg. Ha mégis hajszárítót kell alkalmaznunk, akkor a legalacsonyabb hőfokot használjuk.

Akár göndör, akár egyenes hajjal rendelkezünk, nagyon fontos odafigyelnünk frizuránkra. Azonban ha a kellő ápolás mellett azt vesszük észre, hogy hajunk hullani kezd, akkor mindenképpen ki kell deríteni, hogy mi okozhatja ezt. Ugyanis hullhat a hajunk akár gyógyszer mellékhatásaként, de okozhat nagyobb hajveszteséget valamilyen rossz hajápolási termék használata, esetleg hormonális gondok és még nagyon sok más probléma.

Ha megtudjuk, hogy mi áll a kopaszodás hátterében, akkor a megfelelő megoldást is ki tudjuk választani szakértők segítségével. A HairHungary Klinika mindenkinek személyre szabottan nyújt megoldásokat, köztük mezoterápiás kezelésekkel, illetve a végleges és biztos eredményt nyújtó hajátültetéssel.  

Bővebben a hajátültetésről és a HairHungary Klinikáról:
HairHungary – Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed