Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A göndör haj ápolása

0 Komment

Akit göndör fürtökkel áldott meg a sors, sokszor irigyli az egyenes hajúaktól azt, hogy frizurájuk kezelése sokkal könnyebb és egyszerűbb, mint a göndör tincsek helyrerakása. Azonban ha ügyesen kezeljük a hullámos hajzatot, selymes és fényes göndörséget kaphatunk, ami viszont az egyenes hajúak számára nyújthat némi irigységet.

A göndör haj természetesen több törődést igényel, ez nem kétség. Mivel a hullámos tincsek a hajas fejbőrrel nem érintkeznek szorosan, ezáltal kevesebb olyan tápanyag oszlik el a hajzat felszínén, melyet a faggyúmirigy termel. Emiatt sokkal könnyebben sérül, és nagyon sokszor száraz a göndör haj.

Ez a frizura sokkal több ápolást igényel, mint az egyenes haj, érdemes olyan balzsamokat és pakolásokat alkalmazni rajta, melyek védőréteget vonnak a hajszálak köré. Ilyenek például a különböző olajokból készült pakolások. Hajmosás után semmiképp sem szabad dörzsölni a frizurát, csak finom nyomkodással itassuk fel a vizet róla. Mindenképpen még nedvesen fésüljük át, nagyon ritka fogú fésűvel. Ügyeljünk arra, hogy a tincsek ne váljanak szét, mert attól a frizura bozontos lesz.

Ha lehetséges, ne szárítsuk a göndör hajat hajszárítóval, hanem hagyjuk, hogy a levegőn száradjon meg. Ha mégis hajszárítót kell alkalmaznunk, akkor a legalacsonyabb hőfokot használjuk.

Akár göndör, akár egyenes hajjal rendelkezünk, nagyon fontos odafigyelnünk frizuránkra. Azonban ha a kellő ápolás mellett azt vesszük észre, hogy hajunk hullani kezd, akkor mindenképpen ki kell deríteni, hogy mi okozhatja ezt. Ugyanis hullhat a hajunk akár gyógyszer mellékhatásaként, de okozhat nagyobb hajveszteséget valamilyen rossz hajápolási termék használata, esetleg hormonális gondok és még nagyon sok más probléma.

Ha megtudjuk, hogy mi áll a kopaszodás hátterében, akkor a megfelelő megoldást is ki tudjuk választani szakértők segítségével. A HairHungary Klinika mindenkinek személyre szabottan nyújt megoldásokat, köztük mezoterápiás kezelésekkel, illetve a végleges és biztos eredményt nyújtó hajátültetéssel.  

Bővebben a hajátültetésről és a HairHungary Klinikáról:
HairHungary – Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed