AJÁNLÓ
 
09:00
2015. 03. 26.
Rengetegszer tettünk már említést arról, hogy az életmódunk milyen nagymértékben befolyásolhatja...
A bejegyzés folyatódik
 
09:00
2015. 03. 26.
Egy korábbi cikkünkben azt vizsgáltuk, hogy mielőtt hajbeültetésre kerülne sor, milyen lépcsőfokokat...
A bejegyzés folyatódik
 
09:00
2015. 03. 26.
Egy angol nyelvű magazin olyan képeket gyűjtött össze, melyeken különböző, világszerte ismert...
A bejegyzés folyatódik
 
09:00
2015. 03. 26.
Már csak pár napig él a HairHungary Klinika kihagyhatatlan hajbeültetési kedvezménye, melyben az...
A bejegyzés folyatódik
 
09:00
2015. 03. 26.
Előző cikkünkből megtudhatták, hogy mikor érdemes a mezoterápiát választani gondjaink orvoslására,...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Az antidepresszánsok világa

0 Komment

Sajnos a mostani világunkban nem is gondolnánk, mennyire sok embert érint a túlzott fizikai és lelki stressz, és így mennyien esnek bele abba az állapotba, melyet úgy hívunk, depresszió. Sokan azt hiszik, hogy ez csak egy „divatszó” a gondok összefoglalására, és túl nagy létszámban esnek abba a hibába, hogy nem veszik elég komolyan ezt az állapotot.

A depresszió kialakulásához számtalan előzmény vezethet, ám a legfontosabb tény az, hogy a bajba jutott embereken mindenképpen segíteni kell. Azok, akik nem tudnak kikeveredni ebből az állapotból, sokszor gyógyszeres megoldásokat kapnak. Ez természetesen szükségszerű lehet, de az sem véletlen, hogy többen félnek az ilyen szerek alkalmazásától.

Amennyiben egy orvos úgy látja, hogy antidepresszánsokat kell felírnia betegének, akkor természetesen ezt nem szokták megkérdőjelezni a páciensek. Ezek a gyógyszerek azonban olyan vegyületeket is tartalmazhatnak, melyekre előfordul, hogy a beteg teste és szervezete nem reagál jól.

Nagyon sok esetben eredményez például az antidepresszánsok szedése hajhullást, hajgyérülést is. Ha ilyen esetekben zavaróan nagy mennyiségű hajunk hullik ki, mindenképpen konzultálnunk kell saját orvosunkkal arról, hogy ha lehet, írjon fel más gyógyszert nekünk. Amennyiben ez nem lehetséges, akkor az adagok csökkentésével is visszaszoríthatjuk ezt a mellékhatást.

Sajnos a hajzatunk nagyon érzékeny, hiszen mindenféle káros tényező befolyásolhatja a hajhagymák működését. Már maga a depresszió is okozhat kopaszodást, nem beszélve a számtalan más gyógyszerről, melyek egytől egyig különböző mellékhatással fenyegetik szervezetünket. Éppen ezért nagyon fontos, hogy ha bármilyen rendellenességet veszünk észre magunkon – mint például a nagyfokú hajhullást -, azonnal kérjünk segítséget, és derítsük ki, hogy mi okozhatja azt.

Természetesen a kopaszodásnak van olyan fajtája is, melyre mi magunk nem tudunk megoldást találni. Ilyen például az androgén kopaszodás, mely esetben csak a hajátültetés állíthatja vissza frizuránkat eredeti formájába. Amennyiben viszont a kiváltó okok megszüntethetők, akkor elég lehet kivárni az idejét a regenerálódásnak, vagy gyorsíthatjuk is ezt olyan kezelésekkel, mint például a mezoterápia.

 

Keresse fel a HairHungary Klinikát, hogy többet megtudhasson a hajhullásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu  



Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed