Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Hajöblítés mesterfokon

0 Komment

A hajpakolások terén már nagyon sok gyógynövénnyel ismerkedhettünk meg, most viszont egy olyan fűszernövényről lesz szó, melyről talán eszünkbe sem jutna, hogy a haj táplálásában is szerepet tud vállalni. A petrezselyem ugyanis olyan helyzetekben lehet segítségünkre, amelyekre eddig inkább csak boltban vásárolható kozmetikumokat alkalmaztunk.

Amellett, hogy a petrezselyemnek gyulladásgátló és immunrendszer erősítő hatása van, még számos jótékony dologra képes szervezetünkben. Azt pedig nagyon kevesen tudják, hogy a fejbőr fertőtlenítésére is alkalmas, illetve serkenti a hajhagymák egészséges működését is. Használata nagyon egyszerű, hiszen hajpakolást és hajöblítőt is készíthetünk belőle egyaránt.

Utóbbihoz nem kell mást tennünk, mint egy csokornyi friss, apróra vágott petrezselymet átforralni egy liter vízben. Ezt szűrjük le, majd amikor kicsit kihűlt, frissen mosott hajunkat ezzel öblítsük le. Körülbelül negyed órával később pedig sima vízzel öblítsünk még egyet frizuránkon.

Rendszeresen alkalmazva a fenti hajöblítőt egészséges, selymes, fényes hajunk lehet. Emellett meggátolja a tetvesedést, a korpásodást, és erősíti a hajszálakat. A puha ragyogásért nem nagy fáradság tehát néha egy kis hajöblítéssel kényeztetni frizuránkat.

A nedves haj kifésülése sokak rémálma, ám ha ügyesen ápoljuk hajzatunkat, akkor elkerülhetjük a tincsek megtörését és a fésűnkben is kevesebb hajszál fog mutatkozni. A hajhullás egyik leggyakoribb oka, amikor nem törődünk megfelelően frizuránkkal. Mivel amúgy is rengeteg káros hatásnak van kitéve hajzatunk, ezért az a legkevesebb, hogy tisztántartása mellett gondoskodunk állapotáról is. Amennyiben ezt nem tesszük meg, sajnos kellemetlen következményekkel kerülhetünk szembe előbb-utóbb.

A kopaszodásra azonban már nehezebb megtalálni a helyes gyógymódot. Mivel rengeteg ok állhat a hátterében, nagyon fontos kivizsgáltatni, mi indíthatta el ezt a folyamatot. Amennyiben csak arról van szó, hogy elhanyagoltuk frizuránkat, akkor elegendő lehet egy kis figyelem fordítása az ápolásra, azonban sok esetben más problémák állnak a háttérben. Lehetséges, hogy gondunkra egyes kezelések jelenthetnek csak megoldást, de az is előfordulhat, hogy régi frizuránkat már csak a hajátültetés varázsolhatja vissza.

Keresse fel a HairHungary Klinikát, hogy többet megtudhasson a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Ecetet a hajra?

0 Komment

Bár kicsit érdekes ez a kérdés, és lehetséges, hogy először elhúzzuk a szánkat a gondolattól, de mégis jó, ha tudjuk, hogy az ecetet nem csak a konyhában érdemes alkalmazni, hanem hajunk szépségének megőrzéséhez is használhatjuk.

Azt már sokan ismerik, hogy nem csak főzéshez, hanem tisztításhoz is sok esetben nagy segítséget nyújt az ecet alkalmazása, legyen szó vízkőtelenítésről, lefolyók dugulásának elhárításáról, esetleg ablakpucolásról, de arról kevesen tudnak, hogy hajzatunk is hálás lehet érte, ha néha rajta is kipróbáljuk tisztító hatását.                  

Kétféleképpen alkalmazhatjuk az ecetet hajunkra, az egyik módszer a hajöblítés. Ilyenkor egy pohár vízhez adjunk egy-két evőkanálnyit, és egyszerűen öblítsük át vele frizuránkat hajmosás után. Ne féljünk tőle, hajunk nem fogja átvenni ettől az ecet erőteljes illatát. A másik eljárás egy hajpakolás, amikor egy rész ecetet összekeverünk két rész olajjal (ez lehet olívaolaj, vagy ricinusolaj is). Az így kapott pakolást vigyük fel hajzatunkra, 10-20 percig hagyjuk pihenni, majd egyszerűen mossuk meg frizuránkat a szokott módon.

Elképesztő, de már egy-egy alkalmazás után is látni fogjuk a különbséget, hogy milyen jó hatással van ez az egyszerűen, otthon elkészíthető pakolás hajzatunkra. Az ecet ugyanis nem csak fényesíti a hajszálakat, hanem a zsíros hajra is megoldást jelenthet, a korpának is ellensége, ezenfelül pedig könnyen fésülhető és szép tartású lesz tőle frizuránk. 

Mindenképpen érdemes tehát kipróbálni, hiszen ha hajzatunknak csak annyi baja van, hogy nem fényes, száraz vagy éppen túl zsíros, esetleg korpával küzdünk, akkor elegendő lehet ennek használata ahhoz, hogy frizuránk szép és egészséges legyen, és nem jutunk el olyan helyzethez, amikor már túl élettelenek hajszálaink, esetleg hullani kezdenek. Azonban nem szabad elfelejtenünk, hogy ha hajunkkal nagyobb problémánk van, nem elég az ilyen otthoni praktikák használata. Amint hajhullás, kopaszodás lép fel, mindenképpen szakértő segítséghez kell fordulnunk, mert akkor már nagyobb segítségre van szükségünk.

Ilyen segítség lehet esetekben különböző hajgyógyászati készítmények használata, néha megoldást jelenthet a mezoterápiás kezelés, de sok esetben végső és biztos eredményt csak a hajátültetés tud nyújtani.

Tudjon meg többet a hajátültetésről:
HairHungary – Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

 

12
»

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed