AJÁNLÓ
 
19:33
2013. 09. 02.
Rengetegszer tettünk már említést arról, hogy az életmódunk milyen nagymértékben befolyásolhatja...
A bejegyzés folyatódik
 
19:33
2013. 09. 02.
Egy korábbi cikkünkben azt vizsgáltuk, hogy mielőtt hajbeültetésre kerülne sor, milyen lépcsőfokokat...
A bejegyzés folyatódik
 
19:33
2013. 09. 02.
Egy angol nyelvű magazin olyan képeket gyűjtött össze, melyeken különböző, világszerte ismert...
A bejegyzés folyatódik
 
19:33
2013. 09. 02.
Már csak pár napig él a HairHungary Klinika kihagyhatatlan hajbeültetési kedvezménye, melyben az...
A bejegyzés folyatódik
 
19:33
2013. 09. 02.
Előző cikkünkből megtudhatták, hogy mikor érdemes a mezoterápiát választani gondjaink orvoslására,...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A sokoldalú diólevél

0 Komment

Rengeteg otthoni praktikáról hallottunk már, amit hasznosítani tudunk otthonunkban a szervezetünk és testünk különböző részeinek karbantartásához. Azonban kevesen ismerik, hogy a diólevél mennyire sokoldalú segítség lehet, és használatával teljesen különböző bajainkra adhat gyógyírt.

Már őseink is alkalmazták ezt az illatos „csodaszert”. A diófa levele jó például az arcüreg gyulladás orvoslására. A levelekből készített teát fel kell szívni az orrüregünkbe, és érezni fogjuk, ahogy átmossa a fájlalt területeket. Ezen kívül torok- és szájöblögetésre használva megöli az ott terjengő baktériumokat.

A diólevélből készült teás öblögetés a fogíny gyulladásán is segíteni tud, ahogyan bármely gyulladt testrészen is, ha borogatást készítünk belőle. Ezenkívül fogyasztásának a levélben található anyagoknak köszönhetően méregtelenítő hatása van, enyhíti a máj panaszait és segít az emésztésben, anyagcserében.

Szinte hihetetlen, de nőgyógyászati problémákon is segít, ha folyamatos fogyasztása mellett borogatást is készítünk belőle. Emellett lábunk kényeztetésére is használhatjuk, illetve az olyan felmerülő gondokat, mint a körömgyulladás vagy lábgomba is orvosolhatjuk vele, ha naponta egy fél órát áztatjuk a teában.

Végül, de nem utolsó sorban a haj ápolásában is fontos szerepe van, az egyik legkitűnőbb megoldás a korpás és a zsíros hajra. Hajmosás után 2-3 dl teával kell leönteni fejünket, pár percig rajta kell hagyni, majd leöblíteni. Viszont ha nem mossuk le hajunkról, akkor még nagyobb a jótékony hatása, hiszen nagymértékben táplálja a hajhagymákat és növekedésre ösztönzi őket. Ilyen módon hosszú távú használata gátolhatja a hajhullás kialakulását is.

Ha valaki olyan mértékű kopaszodást észlel magán, ami a normálisnál sokkal nagyobb fokú, nem elég sajnos ilyenfajta házi praktikákhoz nyúlnia, hanem szakértő segítséget kell keresnie. Fontos, hogy minél előbb kiderüljön, mi áll a hajveszteség hátterében, mert csak ez alapján lehet orvosolni a problémát. Előfordulhat, hogy már csak a biztos megoldást jelentő hajátültetéssel nyerhetjük vissza régi frizuránkat.     

Tudjon meg többet a hajátültetésről:
HairHungary – Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

 



Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed