AJÁNLÓ
 
10:40
2012. 09. 11.
Akármennyire is szeretnénk az ellenkezőjét, az idő bizony egyre csak halad, olyan nyomokat hagyva...
A bejegyzés folyatódik
 
10:40
2012. 09. 11.
Ugyanúgy, ahogyan a kopaszság, az őszülés is lehet valakinél igazán férfias és szexi. Azonban...
A bejegyzés folyatódik
 
10:40
2012. 09. 11.
Fiatal korban is általában az kell, ami nincs, így van ez a hajszínekkel is. Ha valaki szőke, az...
A bejegyzés folyatódik
 
10:40
2012. 09. 11.
Az, hogy az idő múlásával nem csak a haj őszülése, hanem bizony a gyérülése is elkezdődik,...
A bejegyzés folyatódik
 
10:40
2012. 09. 11.
A depresszió érinti a fiatalokat és az idősebbeket egyaránt, nincs évszakhoz és különböző...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Őszülés és hajhullás

0 Komment

Az idősödő halántéknál egy természetes folyamatként tekintünk az őszülésre, ami után a korhoz kötött hajritkulást is könnyebben elfogadjuk. Azonban vannak olyan esetek, amikor a haj már fiatalabb korban elkezd deresedni, és még rosszabb esetben hullani is. Mi állhat ennek hátterében?

Hajunk színe a hajszál külső és belső részeiben található festékanyagainak arányától függ. Amikor ezen festékanyagokat termelő sejtek működése valamilyen oknál fogva csökken, a hajzat őszülni kezd. Ha egy hajszál már fehér lett, a helyén is fehér hajszál fog kinőni.

őszülés hajhullás kopaszodás hajbeültetés hajátültetés hairhungary hajklinikaAmennyiben ez a jelenség már fiatalkorban előjön, akkor vagy örökletes okokra vezethető vissza, vagy valamilyen betegség áll a hátterében. Ilyen lehet például a pajzsmiriggyel kapcsolatos problémák előfordulása, melyek okozhatnak őszülést és hajhullást is. Utóbbi két tünet jelentkezhet tartós stressz, szorongás és hirtelen trauma hatására is. Ilyenkor az idegrendszer rendellenes működése miatt egész testünkben felborul a vérellátás, így a hajszálakhoz sem jut el megfelelő mennyiségű vér.

Amennyiben a tünetek valamely  - a fent felsoroltak szerinti – betegségre, gondokra utalnak, lehetőség van a megfelelő gyógyszeres kezelésére. Ha időben tesszük meg ezt a lépést, akkor az őszülési folyamat megállhat, és a hajhullásban elvesztett hajszálak még visszanőhetnek.

Azonban ha nem fordulunk gyorsan szakszerű segítséghez, túl késő lehet a probléma megoldásához. Az őszülést csak megállítani, visszafordítani már nem lehet, a hajhullás pedig tartós károkat is okozhat, olyan hajhiányos részek maradhatnak meg, melyeken csak kifejezetten erre a célra alkalmazott készítmények, mezoterápiás kezelések, vagy végső esetben csak a hajátültetés segíthet. Utóbbi eljárás biztos sikerekkel kecsegteti a pácienseket, akik ezt követően ismét normális hajkoronával büszkélkedhetnek. Az ősz hajszálakat ellen pedig kimeríthetetlen hajfesték és színező tárház áll a rendelkezésünkre.

Tudjon meg többet a hajátültetésről:
HairHungary Klinika
Web: hairhungary.hu
e-mail: info@hairhungary.hu
Tel.: 06 (30) 70 90 470



Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed