Minden karakter mást kíván

0 Komment

Egy angol nyelvű magazin olyan képeket gyűjtött össze, melyeken különböző, világszerte ismert filmsorozatok szereplőit láthatjuk olyan képpárokban, melyek azt a kérdést boncolgatják, mi lett volna, ha az adott szerepet más kapja meg. Köztük van a „Totál szívás” című széria főszereplője is. De vajon jól választottak?

Ha valaki elkezd nézni egy sorozatot, akár már az első, de legkésőbb egy-két rész után megszokja a karaktereket, azonosítja a színészeket azzal, akit eljátszanak, és ez teljesen természetes. Minden filmes alkotás előtt hosszan időznek azon a kérdésen, hogy kinek adják az egyes karaktereket, hiszen csak így lehet hiteles és magával ragadó egy film vagy egy sorozat.

A „Totál szívás” című sikersorozat főszereplőjeként  Bryan Cranston köszön vissza a képernyőkön, aki egyrészt nagyon hitelesen alakítja a rá szabott karaktert, másrészt pedig tökéletesen illik a kopasz, kétségbeesett kémiatanár szerepébe. De mi lett volna, ha mást választanak a helyére?

hajhullás kopaszodás kopaszság film sorozat filmsorozat totál szívás breaking bad Bryan Cranston Matthew Broderick hajátültetés karakter hairhungary

Először ugyanis állítólag Matthew Broderick-nek szánták a szerepet, majd valamiért ezt megváltoztatták, és ennek köszönhetően lett a sorozat elismert sztárja – fantasztikus alakítása és meggyőző érzelmi játéka miatt – Bryan Cranston. A képösszevágás alapján azért örülhetünk a végeredménynek, és a sorozat sikeressége is arról árulkodik, hogy a színész jó választásnak bizonyult.

Az is feltűnik a képből, hogy a kopaszságot is rendkívül jól fel lehet használni egyes filmkarakterek megformálásában, ám ezt sem tudja mindenki hozni csak azzal, hogy leborotválják a fejét. Hiszen, ha valaki nem tudja viselni úgymond a tarságot, akkor az sajnos egyáltalán nem , vagy nem könnyen olvad bele a kívánt szerepbe.

Ugyanez mondható el akkor is, ha a való világra vetítjük le a kopaszság kérdését. Egyeseknek rendkívül jól áll, olyan arculatot adva megjelenésüknek, mely inkább pozitív és férfias. Másoknak azonban pont, hogy a férfiasságukat és önbizalmukat veszélyezteti a hajzat gyérülése, hiszen akinek nem áll jól, az soha nem fogja tudni megszokni és elfogadni, ami azt jelenti, hogy viselni sem.

A beletörődés ilyenkor teljesen elképzelhetetlen, és ahhoz, hogy jól tudjuk érezni magunkat a saját bőrünkben, bizony muszáj megoldást keresnünk a kopaszodásra. A hajátültetés nem csak végleges megoldást nyújthat erre a problémára, hanem ezzel együtt képes visszaadni azt a kinézetet, mely illik hozzánk és saját egyéniségünkhöz.

Forrás: https://brightside.me/wonder-films/9-characters-from-our-favorite-series-who-could-have-been-played-by-different-actors-338360/

Tudjon meg többet a hajhullásról és a hajátültetésről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

> Hajbeültetés előtte-utána képek

> Kedvezményprogram hajátültetésre: http://www.hairhungary.hu/hu/hajbeultetes

Totál szívás

0 Komment

Valójában ez a két szó nagyon sok dolgot takarhatna, de most egy sorozatról lesz szó, melynek ez volt a magyar címe. A „Breaking Bad” egy Vince Gilligan által rendezett, díjnyertes, amerikai drámasorozat, melyet itthon is végignézhettek a magyar sorozatkedvelők. Kicsit elmélyedve a szériában a főszereplőt nézzük meg most közelebbről.

Sokat beszéltünk már arról ugyanis, hogy a színészeknek rengetegszer kell olyan dolgokat is bevállalniuk szerepük kedvéért, ami egyébként eszükbe sem jutna. Most ismét egy ilyen szituációval találkozhatunk ebben a sorozatban, ugyanis a főhősnek meg kellett válnia frizurájától ahhoz, hogy a karakter tökéletes legyen.

A főszereplőnél ugyanis, aki egy középiskolai kémiatanár, előrehaladott tüdőrákot állapítanak meg, és ekkor úgy dönt, rossz útra lép, vagyis kábítószer előállításba kezd. Mindezt azért teszi, hogy még halála előtt biztosítani tudja családja jövőjét. A főhős egyre veszélyesebbé és erőszakosabbá válik a történet folyamán, éppen ezért is, illetve a betegsége miatt is megválik teljes frizurájától, és kopasz lesz. A karakterhez sokkal jobban illik a tar fej, így a készítők telitalálatot lőttek ezzel a részlettel. Emellett pedig Bryan Cranston, aki eljátssza a figurát, meg is kapta a legjobb színésznek járó díjat drámasorozat kategóriában.

Bryan Cranston egyébként nem küzd kopaszodással, tehát ténylegesen egy nagy áldozatot hozott a sorozat kedvéért, és valljuk be, nem is igazán áll neki jól a hajatlanság, azonban a karaktert tökéletesen hozta így.

A való életben szerencsések vagyunk abban, hogy bármi éri frizuránkat, dönthetünk arról, hogy elfogadjuk-e, vagy inkább nem beletörődve küzdünk a kopaszság ellen. Mivel nem mindenkinek áll jól, ezért sokan utálják az egyre növekedő kopasz területeket. Ilyen esetekben lehet segítségükre a hajátültetés, mely képes visszavarázsolni régi hajzatukat.

 

Tudjon meg többet a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu