Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Hidegen sajtolt olajokat a hajnak!

0 Komment

Rengeteg otthon elkészíthető hajpakolást ismerhettünk már meg, azonban tudnunk kell, hogy nem csak az egyik legegyszerűbb, de a leghatékonyabb is, ha hidegen sajtolt olajokkal kényeztetjük frizuránkat, főleg abban az esetben, ha hajunk fénytelen és kifésülhetetlen. Ezek a gondok azonnal eltűnnek ilyen olajok alkalmazása mellett.

A hidegen sajtolt olajok sajátos préseléssel készülnek, amely sokkal kíméletesebb módszer, mint a melegen sajtolás, amelynél sajnos nem kívánatos anyagok is felszabadulnak a hőkezelés következtében. A haj szempontjából az egyik legeredményesebb pakolást szőlőmagolajból készíthetjük el, mivel nagyon gazdag E-vitaminban. Használata nagyon egyszerű. Hajmosás előtt körülbelül fél órával masszírozzuk be vele fejbőrünket, de az sem baj, ha a hajszálakra is jut belőle valamennyi.  Ebben a fél órában a vitaminok és zsírsavak beszívódnak a fejbőrbe, táplálva a hajhagymákat. Ha letelt az idő, mossuk meg a hajunkat a szokásos módon.

Az ilyen természetes hajpakolásoktól a fejbőr újra fellélegezhet, és a vérellátás is helyreáll az addig problémás területeken. Ilyen módon megelőzhető nem csak a haj egészségének károsodása, hanem a hajhagymák megfelelő működésének leállása is, ami hajhulláshoz vezethet.

Ha már előjött a hajhullás problémája, akkor számot kell vetnünk, hogy vajon mi okozhatja azt. Állhat ugyanis a háttérben az, hogy nem törődtünk megfelelően frizuránkkal, és nem ápoltuk rendesen fejbőrünket, ami pedig nagyon fontos lenne, hiszen hajzatunk nap, mint nap káros hatásoknak van kitéve. Azonban ha más probléma eredményezi kopaszodásunkat, akkor szakértő segítséghez kell fordulnunk, hogy megtudjuk, mi orvosolhatja gondunkat. Előfordulhat ugyanis – mint például öröklött kopaszodás esetén -, hogy csak a végleges és biztos megoldást jelentő hajátültetés segíthet.

Ismerje meg jobban a hajátültetési eljárást:
HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Hajápolás télen

0 Komment

Frizuránk folyamatosan igényli a gondoskodást, mindig tennünk kell érte, ha azt szeretnénk, hogy hajkoronánk szép és egészséges maradjon. Azonban a téli hónapok még inkább megviselik hajzatunkat, ezért különleges odafigyelést kell szentelnünk neki.

Arról már beszéltünk korábban, hogyan kell helyesen használni a hajszárítót, azonban itt is meg kell említeni, hogy a fagyos időben az a legfontosabb, hogy ne magas hőfokot használjunk, hiszen ha utána kimegyünk a hidegbe, akkor a nagy hőmérsékletváltás tönkreteheti hajszálaink külsejét, így azok felülete érdessé válhat.

Minél kevesebb hajformázó szert alkalmazzunk télen, mert ezek is csökkenthetik a hajszálak ellenálló képességét. Ezen felül amikor csak tehetjük, hordjunk sapkát, vagy tegyük fel csuklyánkat, megóvva így hajzatunkat és fejbőrünket a hideg levegő káros hatásaitól, mint például a vérkeringés lelassítása, ami akár hajhulláshoz is vezethet.

Óvintézkedéseinket kiegészíthetjük különböző vitaminos hajpakolásokkal, melyeket akár otthon is el tudunk készíteni magunknak. A tojás, a méz, a különböző olajok és még nagyon sok más nyomelemekben gazdag összetevő lehet alapja egy házi pakolásnak, melytől hajunk nem csak fényes és erős, hanem jobban védett is lesz.

Ha nem óvjuk megfelelően frizuránkat a hideg hónapokban, bizony kialakulhat korpásodás, a megfázott fejbőr gyakran viszketni kezd és sajnos a hajhullással is szembe kell néznünk. Azonban hajhullás és kopaszodás kialakulhat rengeteg más ok miatt is, ezért ha kellő védelem mellett is tapasztaljuk, hogy sokkal több hajszálat vesztünk, akkor már más baj lehet. Ilyenkor szakértő segítségéhez kell fordulni, hogy minél előbb kiderüljön, mi eredményezheti a magas fokú hajveszteséget. A hajbeültetés egy biztos megoldás, mely végleges segítséget jelent régi frizuránk visszaszerzésében olyan esetekben is, amikor már más módszer nem használ.

Bővebben a hajátültetésről:
HairHungary – Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Forró vizet még a nagy hidegben se!

0 Komment

Ahogy közeledik a tél, és lassan hűvösödik az idő, bizony előkerülnek a forralt boros bögrék, a teás csészék, a meghitt hangulatot adó gyertyák, a meleg zoknik és természetes, hogy szívesebben időzünk egy kád forró vízben, vagy állunk be a forró zuhany alá, hiszen ilyenkor fázékonyabbak vagyunk.

Ám akármennyire is jól esik, sajnos figyelembe kell vennünk, hogy a forró fürdő sajnos nem a legjobb szervezetünkre nézve. Minél melegebb a víz, bőrünk annál több zsírt és vizet veszít, a külső zsírköpeny, amely védi a bőr felületét, könnyen sérül, így szárazzá válik.

A túl forró víz ezenfelül nagymértékben terheli a szív működését és a vérkeringést, ami főként azoknál, akik magas vérnyomással küzdenek, nagyon veszélyes lehet. Ez ráadásul mindenkinél pont az ellentétét váltja ki, mint amit egy ilyen fürdés alkalmával el szeretnénk érni, hiszen ilyen hatások mellett nem tudunk rendesen ellazulni.

Ugyancsak káros hatásoknak tesszük ki hajunkat és fejbőrünket is, ha forró vizet használunk hajmosáskor. A fejbőrt szintén kiszárítja, hajszálaink külső rétegét roncsolja és elősegítheti a hajtüszők elzáródását, ami hajhulláshoz vezet. Amennyiben gyakran mossuk hajunkat a kelleténél melegebb vízzel, sajnos a hajveszteség elkerülhetetlen lesz.

Nem árt elgondolkozni tehát az ilyen apró, hétköznapi szokásainkon is, amikor hajhullást tapasztalunk magunkon. Könnyen meglehet, hogy mi vagyunk a bűnösök, és ha ezt idejében észleljük, akkor még vissza is tudjuk fordítani a folyamatot. Természetesen rengeteg más ok is állhat a kopaszodás hátterében, ezért ha mindent megtettünk, hogy frizuránk egészséges maradjon, ám mégis túl sok hajszál marad a fésűnkben, minél előbb fel kell keresni szakértő segítséget.

Attól függően, hogy mi okozza a haj hullását, néha elég különböző készítmények vagy kezelések alkalmazása, de vannak olyan esetek, amikor már csak a hajátültetés jöhet szóba. A HairHungary Klinikán mindenkinek személyre szabottan adják meg a szakszerű segítséget.

Keresse fel a HairHungary Klinikát, és ismerje meg jobban a különböző eljárásokat:

HairHungary – Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Hajhullás megfázás miatt

0 Komment

Sajnos ahogy szeptember derekára érünk, egyre jobban el kell fogadnunk, hogy a nyár véget ért, és bármennyire nem vártuk, beköszöntött az ősz. Ilyenkor az időjárás megváltozása miatt bizony szervezetünk is olyan változásokon megy keresztül, melyek megterhelők lehetnek számunkra.

Az egyik legfontosabb változás a hideg levegő érkezésével jön el, amikor nemcsak fázékonyak vagyunk, hanem sajnos sok esetben könnyen meg is fázhatunk. Ez egyrészt azért lehetséges, mert az időjárás változásának hirtelenségét nem követjük öltözködésünkkel, másrészt pedig azért, mert az immun-rendszerünket felkészületlenül érintheti a 10-20 fokos hőmérsékletcsökkenés.

A megfázás nem csak arról szól, hogy köhögünk, tüsszögünk, és több száz zsebkendőt használunk el, hanem érintheti sajnos a fejbőrünket is. Ha hűvösebb időben nem szárítjuk meg kellőképpen hajzatunkat, vagy elkap minket esernyő vagy csuklya nélkül egy hideg eső, mely eláztatja fejünket, és ha ráadásul még konok szél is fúj, nagy valószínűséggel fázhat meg a fejbőrünk.

Ha hajhullást észlelünk éppen akkor, mikor lázasan fekszünk otthon, akkor tudatosíthatjuk magunkban, hogy fejtetőnket sem kíméli a betegség. A fejbőr megfázása viszont jelentkezhet önmagában is, ilyenkor ezt ténylegesen csak az mutatja, hogy hajunk hullani kezd. Ez a fajta hajhullás sajnos hetekig is eltarthat, ha nem kapunk észbe időben, és a haj regenerálódása nagyon hosszú folyamatot igényel.

A fejbőr megfázásakor lehetséges, hogy nem elég belsőleg gyógyszerrel kezelni a problémát, hanem kifejezetten erre a gondra kifejlesztett sampon és egyéb hajpakolások használatára is szükség lesz.

A hajhullásnak, kopaszodásnak rengeteg oka lehet, mint ahogy például a fejbőr megfázása is. Minden esetben fontos megtalálni, mi állhat a háttérben, mert lehetséges, hogy az okozó problémák kiküszöbölésével, és a hajzat megfelelő ápolásával meg tudjuk állítani a hajhullást, azonban előfordulhat, hogy olyan bajjal állunk szemben, amikor már csak a hajátültetés jelenthet segítséget a régi frizura visszaszerzésében.

 

Bővebben a hajátültetésről:
HairHungary – Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

 

Hajunk télen

0 Komment

Mint minden évszaknak, a télnek is megvannak a maga káros tényezői az emberi szervezet tekintetében, melyekre ajánlatos odafigyelni, és tenni ellenük. A nyarat követően már ősszel is kevesebb a természetes vitaminforrás, de ez télen teljesen lecsökken, így szervezetünk nem kapja meg azt a sok tápláló anyagot, melyek fontosak lennének.

Télen tehát elsősorban a vitaminpótlásra kell odafigyelnünk, hiszen immun-rendszerünk ilyenkor sérülékenyebb, hamarabb megbetegszünk, és ezt elősegíti a vitaminhiány mellett a zord időjárás is.

Sokszor tapasztaljuk, hogy a hideg, esős, havas, szeles időből ha felszállunk egy buszra, vagy bemegyünk egy boltba, hirtelen meleg csapja meg az arcunkat. A ruhákba beizzadunk, még ha a kabátot le is vesszük, és ezek után kénytelenek vagyunk így kimenni ismét a hidegbe. Az ilyen fajta hideg-meleg váltás egész testünkre és szervezetünkre rossz hatással lehet.

hajhullás hajátültetés kopaszodás hairhungary tél időjárás hideg szél immun-rendszer korpásodás töredezett hajFejbőrünket és hajunkat szintén megviseli az időjárás ezen időszaka, hiszen ha nem óvjuk fejünket a hideg ellen, a fejbőrünk kiszárad és megfázik, a hámrétegek sérülhetnek, kialakulhat korpásodás, erős viszketés, töredezettség és hajhullás is. Ugyanakkor a folyamatos sapka vagy csuklya használata is megviseli a hajszálakat, frizuránk lelapul és még több kencével kezdünk el próbálkozni, hogy a telet túlélje hajviseletünk.

Ebben az időszakban fokozottan kell figyelnünk a hajunk ápolására, a haj megfelelő szárítására és védelmére. Amennyiben mégis észlelünk a szokásosnál eltérő mértékű hajhullást, ami a védelem ellenére is fokozódik, mindenképpen szakértő segítséghez kell fordulnunk, hiszen ott már más problémáról is lehet szó.

A hajátültetés egy olyan biztos és végleges megoldás, mely a kopaszodás miatt kialakult gondokat orvosolni tudja, de természetesen vannak olyan esetek is, amikor egy mezoterápiás kezelés vagy klinikailag tesztelt készítmények alkalmazása is elegendő ahhoz, hogy visszanyerjük régi frizuránkat.

Tudjon meg többet a hajátültetésről:

HairHungary Klinika
Web: hairhungary.hu
e-mail: info@hairhungary.hu
Tel.: 06 (30) 70 90 470

123
»

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed