Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Válás és szakítás

0 Komment

Arról beszéltünk már, hogy a sok stressz és a lelki megterheltség mennyire nagy károkat tud okozni szervezetünkben. Érzelmeink viharai pedig lehetnek hirtelenek, vagy lassú lefolyásúak, közben teljesen felőrlőek. Az egyik leggyakoribb oka a lelki bajoknak nem más, mint a szakítás vagy a válás, és ez sajnos mindkét nemben hatalmas nyomokat képes hagyni.

Ilyen helyzetben a legnagyobb gondot az jelenti, hogy a válás, illetve a szakítás már csak a jéghegy csúcsa, és előtte akár nagyon hosszú időszakon keresztül húzódhat a megpróbáltatás. Ez pedig nem csak szomorúsággal és sok könnyel járhat, hanem bizony testi jelei is lehetnek.

Nem csak hirtelen bekövetkező trauma okozhatja ugyanis például hajunk hullását, hanem a hosszabban elnyúló, fájdalmas időszak is képes hajzatunkra bélyeget nyomni. A kilátástalanság, a csalódottság és a félelem mind olyan érzések, melyek csak még inkább táplálják a feszültséget és a stresszt, amiről pedig már mindenki tudja, hogy mihez vezethet frizuránk terén.

Az elválás pedig, akármennyire is egy rossz időszak lezárását jelenti, hatalmas nagy törést jelenthet még akkor is, ha úgy érezzük, lélekben már felkészültünk rá. Ilyenkor szervezetünknek sokkal nagyobb támogatásra van szüksége ahhoz, hogy ne legyenek maradandó károk. Amennyiben szükséges, keressünk fel inkább szakembert, akivel át tudjuk beszélni problémáinkat, és aki megoldást tud nyújtani nekünk borongós napjainkban. Fontos a stressz feloldása is, amit elérhetünk akár meditációval, jógával, vagy egyéb testmozgással. Nyugtató vagy éppen feszültséget kiadó hatása lehet egyes zenéknek is, melyek egyéntől függően képesek a problémák csillapítására. Akármit is teszünk ilyenkor magunkért, az a fontos, hogy minél előbb kezdjük el. Vegyük észre, ha szükségünk van segítségre, és haladjunk azon az úton, mely a nyugalomhoz vezethet.

Amennyiben ilyen időszakban vagyunk, és hajzatunk állapota olyannyira megromlik, hogy az hajhulláshoz is vezet, talán az lehet az egyik legnagyobb vészcsengő. Az ilyen fajta hajgyérülés persze csak átmeneti, amennyiben kezelni kezdjük a kiváltó problémát. Persze az is előfordulhat, hogy a hajzat regenerálódása sokkal több időt vesz igénybe, mint szeretnénk, ilyenkor segítségünkre lehet például a prp-terápia. Más jellegű hajhullás esetén viszont lehetséges, hogy csak a hajátültetés képes visszaadni régi frizuránkat, mely beavatkozás most június 15.-ig kedvezményesen érhető el Klinikánkon.

 

A részletekért látogasson el a HairHungary Klinika honlapjára:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Ingyenes konzultációs időpontfoglalás:

06 (30) 883-6103 vagy 06 (70) 512-2296


> Hajbeültetés előtte-utána képek

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

 

Jógával a hajhullás ellen

0 Komment

A stressz sajnos szinte már olyan velejárója mindennapjainknak, mint az evés vagy a fogmosás. Persze jobb esetben nincs jelen folyamatosan, azonban annyi olyan szituáció lép fel nap, mint nap, amelyek túlpörgetik életritmusunkat, hogy majdnem mégis állandónak mondható több ember életében a jelenléte.

Mind a munkahelyi, mind a magánéleti feladatok sok esetben vezetnek túlhajszoltsághoz, anélkül, hogy ezt észrevennénk. Illetve egy idő után persze mindenki észreveszi, főként a tüneteit, de sok esetben ilyenkor sem húzzuk meg a vészféket, pedig jobban tennénk, hiszen ez egészségünk rovására is mehet.

Ha megfontoltan segítjük életmódunk helyreállását, akkor bizony elkerülhető a stressz folyamatossá válása, illetve a káros hatásainak feltűnése. Ilyen negatív hatás figyelhető meg például a frizuránkban is, ugyanis a stressz túlzott mértékű jelenléte nagyon hamar okozhat hajhullást.

Amellett, hogy tudatosan meg kell próbálnunk odafigyelni arra, hogy kicsit lassítsunk, és ne hajszoljuk túl magunkat, a jóga az egyik legtökéletesebb módszer a stressz oldására. Ugyanis nem csak a testünkre, hanem ezzel együtt a lelkünkre és a szellemünkre is nagyon pozitív hatást gyakorol. A jóga gyakorlásával fejleszthetjük testi-lelki önismeretünket, kialakíthatunk egyfajta belső békét, egyensúlyt, így oldjuk a bennünk lévő feszültségeket.

Mint már említettük, a hajhullás egyik fő okozójaként említhetjük a stresszes életmódot. Amennyiben ténylegesen „csak” ez áll a kopaszodás hátterében, akkor megoldhatja ezt a problémánkat is, ha olyan lazító és jótékony hatású megoldást választunk, mint a jóga. Ha képesek vagyunk segítségével a helyes irányt megtalálni, akkor bizony hajhullásunk is megállhat.

Azonban ha kopaszodásunkat nem, vagy nem csak a stressz okozza, akkor már más segítséget kell keresnünk, hiszen rengeteg eltérő tényező állhat a háttérben. Ettől függően gyógyírt jelenthet kopasz foltjainkra különböző külső és belső szerek alkalmazása, esetleg egy mezoterápiás kezelés is. Viszont az olyan kopaszságnak, melyet az öröklődő hajhullás okoz, egyetlen tökéletesre fejlesztett technika vethet véget, ami nem más, mint a hajátültetés.

 

Bővebben a hajátültetésről és a HairHungary Klinikáról:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Űzzük ki a stresszt életünkből!

0 Komment

Köztudott, hogy a stresszes életmód a legtöbb olyan probléma okozója, mint például a rosszkedvűség, a túlterheltség, a kialvatlanság, valamint az olyan egészségügyi gondoké is, mint a korai öregedés, rossz közérzet és a hajhullás stb.

Nagyon fontos tehát, hogy ha észleljük a stressz folytonos jelenlétét napjainkban, akkor vegyük fel a harcot ellene, mert ha ezt nem tesszük, akkor bizony utol fog érni minket is néhány eredménye, ami ellen aztán sokkal nehezebb bármit is tenni.

Nem is hinnénk, hogy mennyire egyszerű útja van annak, hogy kicsit ellazuljunk, és elengedjük a sok problémát. A hangulatingadozások, a sok idegeskedés és feszültség között ugyanis nem is gondolunk arra, hogy nem ez a természetes állapot, és általában hagyjuk, hogy győzzön a negatív hangulat felettünk.

Az egyik legjobb és legeredményesebb megoldás a stressz kezelésére az, ha amikor csak tehetjük, teszünk egy jó kiadós sétát. Nem csak lelkünknek, de testünknek is felfrissülést fog ez jelenteni, oldja a bennünk dúló feszültséget és a tiszta levegő szinte kimossa belőlünk a felgyülemlett rossz érzéseket. Persze ehhez az kell, hogy ne keressük mindig a kifogásokat, hogy nincs időnk rá, vagy épp túl hideg/meleg van, hanem minden kellemetlenséget félretéve élvezzük a séta által nyújtott pozitív felfrissülést. Higgyük el, még ha nehezen is indulunk útnak valamilyen buta indok miatt, akkor is annyira jól fog esni, hogy már közben örömmel nyugtázzuk majd, jól tettük, hogy elindultunk.

Emellett segíthetünk még azzal is, hogy olyan ételeket fogyasztunk, melyek szintén jó hatással vannak szervezetünkre. A sárgarépa például kifejezetten csökkenti a levertség érzetét.

Ahogy a cikk elején is szó volt róla, a stressz olyan problémának is melegágyat teremt, mint a hajhullás. Sok esetben megijedünk a kopaszodás elindulásakor, pedig az is lehetséges, hogy elég lenne a minket ért folytonos feszültségből leépíteni kicsit, és ezzel meg is tudjuk szűntetni a gondunkat hajzatunkkal. Persze hajhullást rengeteg más ok is eredményezhet, így mindenképpen szakértő segítséghez kell fordulnunk, ha nem tudunk saját problémánkon úrrá lenni. Ugyanis lehetséges, hogy bajunkon csak egyes kezelések, vagy öröklött kopaszodás esetén a biztos megoldást jelentő hajátültetés segíthetnek.

 

Bővebben a hajhullás okairól és lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed