AJÁNLÓ
 
19:13
2013. 10. 28.
A hajhullás mára már egy nagyon sokakat érintő probléma, hiszen egyre fiatalabb korban elkezdődhet,...
A bejegyzés folyatódik
 
19:13
2013. 10. 28.
Rengetegszer tettünk már említést arról, hogy az életmódunk milyen nagymértékben befolyásolhatja...
A bejegyzés folyatódik
 
19:13
2013. 10. 28.
Egy korábbi cikkünkben azt vizsgáltuk, hogy mielőtt hajbeültetésre kerülne sor, milyen lépcsőfokokat...
A bejegyzés folyatódik
 
19:13
2013. 10. 28.
Egy angol nyelvű magazin olyan képeket gyűjtött össze, melyeken különböző, világszerte ismert...
A bejegyzés folyatódik
 
19:13
2013. 10. 28.
Már csak pár napig él a HairHungary Klinika kihagyhatatlan hajbeültetési kedvezménye, melyben az...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A tökéletes fésülés egyenes hajra

0 Komment

Bár a fésű sokunknak egy olyan mindennapi eszköz, melyet szinte már reflex-szerűen használunk, mégis fontos kitérni rá, hogy bizony nem mindegy, hogyan alkalmazzuk frizuránkon, ugyanis ha nem figyelünk oda, sok kárt is okozhat.

Természetesen frizurafüggő, hogy milyen fésűvel tudjuk jól átformálni hajunkat, de azért van néhány alapvető részlet, amit mindenkinek figyelembe kell vennie, amikor hajkefét használ.

A haj eleve könnyen károsodik, ha nedvesen fésüljük, ezért nagyon óvatosan kell bánni vele, kerülni kell a vad, tépő mozdulatokat, hiszen azoktól a hajszálak megtörése elkerülhetetlen lesz. A legjobb megoldás az, ha először még a zuhany alatt egy ritkás fogú fésűvel, lazán fésüljük át a frizuránkat. Majd ezt követően jöhet a rendes fogazatú, megszokott fésűnk vagy hajkefénk használata, azonban itt is ügyelni kell arra, hogy ha nagyobb csomók vagy gócok vannak hajzatunkban, akkor először lent kezdjük, a hajszálak végénél a fésülést, majd 10-15 cm-es részenként haladjunk feljebb frizuránkon, így a végén könnyű lesz végighúzni fésűnket a hajtövektől a hajvégekig.

Fontos, hogy ha hajkefét szoktunk használni, akkor a legjobb a természetes alapanyagokból készült kefe, mert ez gyengéden fésüli végig hajszálainkat.

Ha nagyon csomós a frizuránk, nagy segítséget jelent, ha hajmosáskor kifejezetten erre alkalmas sampont vagy balzsamot használunk.

Egy tökéletes fésülés alkalmával sokkal kevesebb hajszál marad a fogak között, mint amikor nem figyelünk oda, hogyan keféljük ki frizuránkat. Azonban ha a megszokottnál sokkal több hajunk hullik ki, akkor oda kell figyelnünk arra, hogy ez csak egyszeri alkalom, vagy ismétlődő, mert ha ez egy folyamatos jelenség, akkor bizony már nem a rossz technika az oka ennek, hanem szembe kell néznünk a hajhullással.

A hajhullásnak, kopaszodásnak rengeteg oka lehet, mint például a haj nem megfelelő ápolása és kezelése. Ahhoz, hogy kiderítsük, mi is állhat a háttérben, megfelelő szakemberhez kell fordulnunk. Ha kiderültek az okok, akkor megtudhatjuk, mi orvosolhatja problémánkat, ami lehet különböző készítmények használata, akár egy rossz szokás abbahagyása, vagy a biztos megoldást jelentő hajátültetés alkalmazása.

Ismerje meg jobban a hajátültetési eljárást:

HairHungary – Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu



Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed