Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Kefires kence

0 Komment

A különös, mégis nagyon sok pozitív hatással bíró, otthon elkészíthető hajpakolások széles skálája szinte kimeríthetetlen. Ma egy olyan kencét ismerhetünk meg, mely visszaadja hajunk csillogását, és táplálja azt, amikor épp szárazságban szenved.

Márpedig ez a probléma nagyon sokakat érint, hiszen ha nem is az egész frizura, a hajszálak legvége sokszor akkor is száraz. Ez nem csak esztétikailag zavarhat minket, hanem bizony a száraz hajzat előbb utóbb töredezni kezd, és nagyon sok esetben megindulhat egy magasabb fokú hajhullás is, ha nem teszünk ellene semmit. Most fedezzünk fel egy olyan otthon elkészíthető hajpakolást, mely segíthet megelőzni a haj kiszáradását.

A kefirnek nagyon sok jó hatása van, akkor is, ha elfogyasztjuk, illetve külső használatban is. Az élőflórás kefir elősegíti a tökéletes emésztést, valamint a bél baktériumflórájára is pozitívan hat, mivel a betegségek, gyógyszerek hatására ez megfogyatkozhat, a kefirben lévő baktériumok viszont segítik a belek baktériumflórájának visszaállítását.

hajhullás kopaszodás kopaszság hajveszteség száraz haj hajátültetés kefir méz hajpakolás töredezett haj

Külső használatban pedig sokszor ajánlják a bőrünk leégésekor nyáron, hogy kenjük be magunkat vele, hiszen táplálja a kiszáradt bőrt, és szintén segít a regenerálódásban. Ugyancsak a szárazság ellen használhatjuk tehát hajzatunkra is.

A hajpakoláshoz tegyünk egy tálba 3-4 evőkanál kefirt, ehhez keverjünk hozzá egy evőkanál mézet, és a kapott kencét vigyük fel hajzatunkra, főleg a szárazabb területekre. Tekerjük be fejünket egy törölközővel, és fél órát hagyjuk hatni a csodaszert, majd öblítsük le. Ezután nyugodtan mossuk meg hajunkat a szokott módon.

A hajhullás egyik oka lehet tehát a száraz haj, és annak nem megfelelő kezelése. Ha nem figyelünk oda eléggé, akkor komolyabb károk is létrejöhetnek, és ilyenkor majd csak akkor kapunk észbe, ha már kopasz foltok jelennek meg. Persze a kopaszodásnak rengeteg más oka is lehet, így nagyon fontos, hogy a baj észlelésekor először a hátteret derítsük ki. Annak megfelelően tehetünk aztán a gondunk ellen, szakértő segítséggel, ami jelenthet mezoterápiás kezelést, vagy végleges megoldást adó hajátültetést is, de persze néhány esetben elegendő lehet külső és belső szerek alkalmazása is.

Ismerje meg jobban a kopasz foltok elleni leghatékonyabb megoldásokat, köztük a hajátültetést is:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed