Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Az alvás és a haj

0 Komment

Rengetegszer tettünk már említést arról, hogy az életmódunk milyen nagymértékben befolyásolhatja egészségünket, szervezetünk működését és persze kinézetünket is. Ahhoz, hogy minden rendben legyen, nem csak megfelelő táplálkozásra, hanem többek között bizony rendszeres és kiadós alvásra is szükség van.

Mivel szervezetünkben a legtöbb regenerálódási folyamat szunyókálás közben megy végbe, ezért nagyon fontos, hogy elegendő időt szánjunk a pihenésre. Ugyancsak sokat segít, ha általában ugyanabban az időpontban térünk nyugovóra, hiszen ezzel szervezetünk felállít egy rendszert. A pihentető alvást szolgálja az is, ha lefekvés előtt próbálunk olyan tevékenységekkel ráhangolódni az éjszakára, melyek megnyugtatnak és ellazítanak minket. Ilyen lehet például egy forró fürdő, vagy olyan zene hallgatása, ami jót tesz a lelkünknek.

A rendszeres testmozgás szintén elősegíti a jó és minőséginek nevezhető alvást, és mindenki érezte már azt is, hogy egy természetben töltött nap után mennyivel könnyebben és mélyebben tudott elaludni. Ahhoz, hogy kellemesen kipihenhessük magunkat éjszaka, lefekvés előtt már ne rágódjunk dolgokon, ne aggodalmaskodjunk semmin, hiszen az csak felületes alváshoz és persze rossz álmokhoz vezethet.

Amennyiben problémáink vannak az alvással, az bizony nem csak napjainkra nyomhatja rá a bélyegét, hanem külsőnkre is. A leginkább bőrünkön és hajzatunkon észrevehető jelek képesek megmutatni, ha nyúzottak és fáradtak vagyunk. A ráncos, szürke bőr mellett ugyanis a hajunk állapota ilyenkor a legárulkodóbb. A hajszálak könnyen töredeznek, élettelen és fakó lesz frizuránk. Mivel az alvászavarok sok esetben társulnak más problémákkal, mint például étkezési zavarokkal, könnyen kialakulhat egy idő után hajhullás is.

Ahhoz tehát, hogy szép és egészséges hajkoronánk legyen, nem elég, ha különböző kozmetikumokat kenünk a hajunkra. Amennyiben észrevesszük, hogy hajszálaink egyre rosszabb állapotban vannak, nagyon fontos, hogy gondolkozzunk el, min kellene változtatni, és kérjünk szakértő segítséget minél előbb.

Természetesen a hajhullást rengeteg más tényező is okozhatja, ezért fontos odafigyelnünk a jelekre, melyeket testünk ad. Ha a fent leírt problémákhoz hasonló helyzettel állunk szemben, akkor átmeneti hajhullásról beszélünk, mely esetben a kiváltó okok megszűntetése és orvoslása elegendő lehet. További segítséget nyújthat rosszabb esetben az olyan hajkezelés, mint például a mezoterápia, melynek során koncentráltan kapja meg a fejbőr a szükséges hatóanyagokat.

A hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről itt olvashat:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

> Hajbeültetés előtte-utána képek

A mezoterápia menete

0 Komment

Előző cikkünkből megtudhatták, hogy mikor érdemes a mezoterápiát választani gondjaink orvoslására, és mit tudunk elérni a kezelés alkalmazásával hajzatunk terén. Most azt fogjuk megnézni kicsit közelebbről, hogy pontosan mi is a kezelés menete, illetve milyen időbeosztással kell számolnunk egy terápia során.

Ahogy említettük már, a kezelés lényege, hogy a hatóanyagokat közvetlenül a hajtüszőkhöz juttatják be. Ehhez egy speciális „mezo-pisztolyt” alkalmaznak, melynek segítségével 1-2 mm mélyen tudják a gyógyhatású összetevőkből előállított, magasabb koncentrációjú anyagot beinjekciózni. A mezoterápia ezen része egy kissé kellemetlen - az, hogy kinek mennyire rossz, természetesen függ a saját fájdalomküszöbtől is -, de elviselhető, és mindenképpen megéri.

hajhullás hairhungary klinika hairhungary mezoterápia kezelés hajkezelés hatóanyag injekció mezo-pisztoly hajátültetés follione

Egy terápiás kúra általában 5-10 alkalomból áll. Attól függően, hogy pontosan milyen probléma húzódik a háttérben, ezeknek a kezeléseknek a gyakorisága általában hetente vagy kéthetente egy alkalmat jelent. A terápia leteltével szükség lehet aztán még fenntartó kezelésekre, ami szintén egyénfüggő, de ezek szokás szerint havi egyszer ajánlatosak.

A fejbőrbe, közvetlenül a hajhagymákhoz juttatott hatóanyagnak köszönhetően javulni fog a fejbőr tápanyag-ellátottsága, emellett normalizálódhat a túlzott faggyútermelés is. Mivel a vérkeringés fokozódik, ez megteremti a vastag és egészséges hajszálak növekedésének lehetőségét. Hajzatunk sokkal jobb állapotba kerül, és az előző cikkünkből megismert okoknak köszönhető hajhullás, hajvékonyodás negatív eredményei szépen kitörlődnek, helyükbe pedig egészséges hajkorona lép majd.

A HairHungary Klinika szolgáltatásai között megtalálható mezoterápiás kezelés előtt is ugyanúgy szükség van a személyes konzultációra, melyet a Klinika mindig ingyenes biztosít az érdeklődőknek. Itt minden fennmaradó kérdésünkre válaszokat kaphatunk, és személyre szabottan beszélhetjük át – ha a mezoterápia kerül kiválasztásra hajproblémáink orvoslására -, hogy mikor és milyen időközönként szükséges a kezelés alkalmazása. Előfordulhat azonban, hogy kiderül, más jellegű problémával állunk szemben, de ilyenkor sem szabad megijednünk, hiszen a különböző, külső készítmények használatától kezdve a hajátültetésig minden megoldást megtalálhatunk a Klinikán.

Ismerje meg jobban szolgáltatásainkat:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

> Kedvezményprogram hajátültetésre: http://www.hairhungary.hu/hu/hajbeultetes

Mikor ajánlott a mezoterápia?

0 Komment

Sokszor emlegetjük, hogy többféle hajproblémára nyújthat megoldást egyes szerek vagy kezelések igénybe vétele. Most nézzük meg közelebbről, hogy milyen esetekben ajánlott a mezoterápia alkalmazása, ha a hajunk állapotának javításáért szeretnénk tenni valamit.

A mezoterápia egy igen szerteágazó lehetőség, mely rengeteg féle problémára alkalmazható. A ránctalanítástól kezdve, a cellulitkezeléseken keresztül egészen a hajkezelésekig beszélhetünk pozitív hatásairól, természetesen mi most az utóbbit vesszük górcső alá.

Amikor hajhullásról beszélünk, legtöbbször kijelenthető, hogy a férfias típusú, öröklött kopaszodással állunk szemben – melyre az egyedüli biztos megoldás a hajbeültetés. De ezen kívül bizony még rengeteg más tényező is okozhat károkat hajunk állapotában, melyek aztán ritkuláshoz is vezethetnek. A legtöbb esetben tehát hölgyek tekintetében beszélhetünk ilyen gondokról, de természetesen nagyon sok probléma a férfiakat is érinti.

A sok stressz az egyik leggyakoribb kiváltó oka a fent említett állapotoknak, de beszélhetünk akár olyan gyógyszeres kezelésekről, melyek mellékhatásai durván érintik a hajzatunkat, illetve hormonális változások is állhatnak a háttérben – akár a fogamzásgátló tabletta, akár a szülés vagy éppen a menopausa hatására. Okozhat még átmeneti hajhullást ezeken felül valamilyen betegség, és szintén roncsolja hajunk állapotát, ha nem megfelelő a vitaminellátásunk. Az étkezési zavarok és a lelki gondok is eredményezhetik hajunk rossz állapotát, és természetesen nem maradhatnak ki a sorból a hajformáló eszközök és kozmetikumok sem, a hajfestékekkel egyetemben.

Bármi is áll a háttérben, fontos, hogy hamar reagáljunk a problémára, hiszen hajzatunk saját regenerálódása – még akkor is, ha a kiváltó okokat már megszüntettük vagy orvosoltuk – nagyon hosszú folyamat. A mezoterápia pedig pontosan arra hivatott, hogy ezt az időt lerövidítse, és hajunk állapotának javításán dolgozva hamarabb megszüntesse gondunkat. Előfordul az is, hogy nélküle egyáltalán nem, vagy csak nagyon lassan indulna meg a regenerálódás.

A mezoterápia lényege, hogy a hatóanyagokat közvetlenül a hajtüszőkhöz juttatják be, de az eljárás pontos menetéről, illetve a terápia időbeosztásáról következő cikkünkben foglalkozunk majd.

Addig is tudjon meg többet a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről, köztük a mezoterápiáról:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

> Hajbeültetés előtte-utána képek

> Kedvezményprogram hajátültetésre: http://www.hairhungary.hu/hu/hajbeultetes

Hajunk megmutatja!

0 Komment

Hajzatunk állapotának megváltozása, romlása sok esetben már akkor intő jel lehet, amikor mondjuk egy vérvétel még nem mutat ki semmit. Frizuránk hogyléte ugyanis rengeteg – sok esetben akár apróságnak tűnő – tényezőtől függ, legyen szó a táplálkozásunkról, a külső hatásokról, de legfőképpen szervezetünk működéséről.

Ha valami gond van ugyanis testünkben, még akkor is, ha egyáltalán nem érzékelünk más jeleket magunkon, a hajunk képes azt megmutatni. Tehát, ha negatív változásokat tapasztalunk frizuránkat tekintve, legyünk résen, és figyeljünk oda a többi jelre is, és persze forduljunk orvoshoz minél hamarabb!

hajhullás kopaszodás hajgyérülés száraz haj töredezett haj hairhungary hajátültetés mezoterápia prp kezelés egészség szervezet gyulladás betegség pajzsmirigy

Mellékvesét érintő betegséget, vagy akár mellékpajzsmirigy-alulműködést is jelenthet, ha valakinek nagyon száraz a haja, és könnyen töredezik. Természetesen ez kialakulhat egy nem megfelelő sampon használatától is, vagy ha túl sokat formázzuk hajunkat. Amennyiben viszont a bőr szárazsága és hámlása is társul a fent említett hajproblémához, akkor már gyanakodhatunk, hogy valami tényleg nincs rendben.

Ha a száraz, nagyon gyenge, vékony haj mellett testsúlygyarapodást, esetleg fáradékonyságot észlelünk magunkon, könnyen lehet, hogy pajzsmirigyproblémával állunk szemben. Hormonális gondokra, lelki eredetű bajokra és akár cukorbetegségre is utalhat, ha hullani kezd a hajunk, de az effajta átmeneti hajhullás kialakulhat akár csak a nem megfelelő vitaminbevitel miatt is. Ha rájövünk a probléma okozójára, hajunk állapota is visszaállhat.

Ugyanígy jelezhet a hajhullás akár gócos megbetegedéseket is, amikor a szervezetünkben komoly gyulladás veti fel a fejét. Eredményezhet ilyen hajgyérülést, ha fogászati problémával állunk szemben, de szintén okozója lehet a hajhullásnak egy bélgyulladás is.

A felsorolt problémák persze nagyon ijesztően hangzanak, de próbáljuk a pozitív oldalról nézni a dolgokat. Amennyiben odafigyelünk hajzatunk állapotára, akkor jó eséllyel sokkal korábban tudunk tenni egészségünkért, hiszen hamarabb felismerjük, ha baj van.

Ahhoz pedig, hogy ne csak a kiváltó tényezőket orvosoljuk, hanem hajzatunk is könnyebben regenerálódhasson, igénybe vehetünk olyan hajkezeléseket, mint például a mezoterápia, vagy a PRP kezelés. Maradandó károk eltűntetésére pedig a hajátültetés lehet a tökéletes megoldás, mely a genetikai eredetű kopaszodás mellett rengeteg más helyzetben is segítséget tud nyújtani hajzatunk sűrítésére.

A hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről itt olvashat:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

> Hajbeültetés előtte-utána képek

> Kedvezményprogram hajátültetésre: http://www.hairhungary.hu/hu/hajbeultetes

Fiatalító frizurák

0 Komment

40 év felett, akármennyire is nem tetszik, és próbálunk erre nem gondolni, sajnos mindenkit utolér az idősödés szele. A hölgyek tekintetében is nagy fordulópontot jelent ez a kor, hiszen kezdenek mélyülni a ráncok, és sajnos a hajkorona sem a régi már. De mit tehetünk azért, hogy frizuránk inkább fiatalítson még 40 év felett is?

A hajzat állapota is megváltozik a negyedik x után, hiszen ilyentájt megjelennek az első ősz hajszálak, és bizony sok esetben hajhullás is jelentkezhet már. Nagyon fontos, hogy ne pánikoljunk, egyszerűen vegyük fel a kesztyűt, és foglalkozzunk kicsit többet hajunk állapotával.

Sokan egyből levágatják nagyon rövidre a hajukat, mert az elkezdett őszülni vagy gyérülni. Persze nem is jó, ha a rossz állapotú hajzatot nagyon hosszúra meghagyjuk, hiszen az egyrészt feltűnőbbé teszi a gondokat, másrészt még tovább ronthatjuk ezzel hajszálaink állapotát. Érdemes ilyenkor egy félhosszú, vagány, de mégis elegáns frizurát választani, melyet aztán kedvünkre formázhatunk.

Az ősz haj sokaknak nagyon jól áll, de sajnos nem mindenki van ezzel így. Ilyenkor nyugodtan nyúljunk hajszínezőkhöz, vagy hajfestékekhez, de kerüljük azokat, melyek roncsoló hatásúak lehetnek hajunkra. Ugyancsak kerülnünk kell a feltűnő, extrém színeket is, hiszen azokkal inkább nevetségessé, mint fiatalossá válhat frizuránk.

Végül, de nem utolsó sorban foglalkozzunk azzal, hogy mitől és milyen mértékben hullik a hajunk. Persze lehetséges, hogy tényleg csak az idő múlása a felelős, viszont rengeteg más ok is állhat a háttérben, ezért érdemes szakértő segítséghez fordulnunk, pontosan mitévők legyünk.

Egyrészt nagyon sokat segíthet, ha étkezésünkre különösen odafigyelünk, ezen belül is a megfelelő vitamin és tápanyagbevitelre. Ezen felül külső támogatást is adhatunk hajzatunknak, akár pakolásokkal, akár erre kifejlesztett samponokkal is. Amennyiben úgy érezzük, ez még mindig nem elég, akkor olyan kezeléseket is választhatunk megoldásnak, melyek segítik a hajzatunkat.

Ilyen lehet például a főként nőknél alkalmazott mezoterápia, melynek során koncentráltan juttatják fejbőrünkbe azokat a vitaminokat és ásványi anyagokat, melyek lehetővé teszik a fejbőr megfelelő működését, így hajunk állapotában is változást hoznak.

Sok esetben a hölgyeknél is előfordul, hogy visszafordíthatatlan kopaszodás indul meg, még akkor is, ha ez inkább a férfiakra jellemző. Ilyen esetekben a hajátültetés jelent biztos megoldást, melynek segítségével véglegesen oldható meg a gyérebb területek problémája.

Bővebben a hajhullásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

> Hajbeültetés előtte-utána képek

> Kedvezményprogram hajátültetésre: http://www.hairhungary.hu/hu/hajbeultetes

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed