Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Agassi frizurája

0 Komment

Andre Agassi neve mindenki számára beugrik, ha teniszről van szó, hiszen az egyik legsikeresebb – nem is egy generáció által ismert - teniszcsillagról beszélünk. De ki emlékszik arra a korszakra, amikor még hosszú, rakoncátlan fürtökkel szaladt a pályán?

Persze jócskán vissza kell nyúlnunk a múltba ehhez, hiszen Agassi 16 évesen kezdte el a pályáját, és ekkor még teljesen összehasonlíthatatlan volt külseje azzal, ami aztán később szinte a védjegyévé is vált. A sportoló ugyanis, amint megkörnyékezte a hajhullás gonosz szelleme, szinte azonnal elejét vette ennek a negatívumnak, és levágatta addig hosszú tincseit teljesen kopaszra.

Mondhatni, hogy jól tette, ugyanis a teljesen tar fej nem állt neki rosszul, viszont, ahogy telnek az évek, lehetséges, hogy jobban illene hozzá egy rövid, mégis meghatározó frizura. Ha annak idején nem azt a megoldást választotta volna, hogy beletörődik kopaszságába, akkor bizonyára most még vonzóbb, és még inkább sármos külsőt kölcsönözne neki egy rövid, őszbe hajló frizura, ami kicsit lágyítaná karakteres arcát, és egyre inkább megjelenő ráncait. Persze a változtatáshoz még most sem lenne késő.

Köztudott, hogy az örökletes kopaszodás nagyon sokakat érint, a sportolók körében pedig még nagyobb számban fordul elő, ami annak köszönhető, hogy az ő hormonháztartásuk teljesen más a kitartásért és a hosszan tartó igénybevételért felelős hormonok miatt, melyek szintén illetékesek a hajhullás kialakulásában is. Talán ez is közrejátszhatott, hogy a teniszcsillag nagyon hamar kopaszodni kezdett.

Erre a fajta hajgyérülésre az egyetlen megoldás a hajátültetés, melynek segítségével a tarkótáji donorterületekről nyernek ki hajszálakat, és ezeket ültetik be a hajhiányos részekbe. Mivel az eredeti helyükön nem hatottak rájuk azok a bizonyos hormonok, új helyükön is így fognak viselkedni a hajszálak, ezért már nem kell többé attól tartanunk, hogy az átültetett hajzat kihullana.

Nagyon nehéz döntés, ha valaki kopaszodni kezd, hogy mitévő is legyen. Azt mindenki döntse el magában, hogy Agassi vajon jól tette-e vagy sem, hogy a tarságot választotta. Viszont figyelembe kell vennünk azt a tényt, hogy mennyire vagyunk képesek elfogadni, mennyire érezzük magunkat jól vagy éppen pocsékul saját bőrünkben a kopaszság miatt, és ha teljességgel ellentétben áll ez a kinézet velünk, akkor nem szabad beletörődnünk.

 

Keresse fel Klinikánkat, hogy többet megtudhasson a hajhullásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed