AJÁNLÓ
 
09:00
2017. 04. 25.
Rengetegszer tettünk már említést arról, hogy az életmódunk milyen nagymértékben befolyásolhatja...
A bejegyzés folyatódik
 
09:00
2017. 04. 25.
Egy korábbi cikkünkben azt vizsgáltuk, hogy mielőtt hajbeültetésre kerülne sor, milyen lépcsőfokokat...
A bejegyzés folyatódik
 
09:00
2017. 04. 25.
Egy angol nyelvű magazin olyan képeket gyűjtött össze, melyeken különböző, világszerte ismert...
A bejegyzés folyatódik
 
09:00
2017. 04. 25.
Már csak pár napig él a HairHungary Klinika kihagyhatatlan hajbeültetési kedvezménye, melyben az...
A bejegyzés folyatódik
 
09:00
2017. 04. 25.
Előző cikkünkből megtudhatták, hogy mikor érdemes a mezoterápiát választani gondjaink orvoslására,...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A tesztoszteron ereje

1 Komment

Érdekes - vagy akár ellentmondásosnak is nevezhető – körforgás figyelhető meg, ha a tesztoszteron tevékenységét vizsgáljuk. Míg kezdetben a szőrnövekedésért felelős ez a hormon, addig később bizony a kopaszodás egyik fő okozója lehet. De hogy is van ez?

A tesztoszteron a legjelentősebb és legfontosabb férfi nemi hormon, melyet a férfi szervezetben a herék, a női testben pedig a petefészek és a mellékvesék termelnek, egészséges hölgyeknél természetesen minimális mennyiségben. Erre a hormonra nagy szükség van többek között főként a szőrzet kialakulásához.

Később azonban pont a hajhullás egyik leggyakoribb megindítója lehet. A tesztoszteront a szteroid 5 alfa-reduktáz átalakítja aktívabb formájú Dihydro-tesztoszteronná (DHT), amelyre rengetegen érzékenyek. Ennek eredményeképpen ilyenkor akár már 20 éves korban elkezdődhet a kopaszodás, mivel a férfihormon támadást indít a fejbőr ellen. Így a halántékon és a homlokon található szőrtüszők sorvadni kezdenek, a hajszálak elvékonyodnak és lerövidül növekedési szakaszuk. A hajhagymák működése fokozatosan leáll, a fejbőr vékonnyá és fényessé válik, hiszen a tesztoszteron csökkenti a bőr természetes védekezőképességét és gyengíti a regenerációs képességeit is.

A DHT-ra érzékeny férfiak kopaszodása azonban nem érinti a tarkótáji területeket, itt patkó alakban megmarad a hajzat. Ezen a részen ugyanis ellenáll a fejbőr és ezzel együtt az itt található összes hajszál is a tesztoszteron támadásának. A hajátültetés pontosan ezt a tulajdonságot használja ki, hiszen ezt a sávot alkalmazza donorterületként.

Amikor a tarkótáji részről kinyert hajszálakat átültetik a kopasz, hajatlan részekbe, azok ugyanúgy fognak nőni továbbra is, mint előző helyükön. Így aki hajbeültetésen esik át, annak már nem kell tartania attól, hogy az átültetett részeken ismét hajhullás köszönt majd be. Éppen ezért mondható a hajátültetési beavatkozás véglegesnek és biztosnak.

Az ilyen fajta kopaszodást öröklött jellegű hajhullásnak is hívjuk. Hogy mégis mi köze van a genetikának a DHT hormonhoz és az ezzel járó, korán kezdődő hajgyérüléshez, az következő cikkünkből kiderül.

Addig is bővebben a kopaszodásról és a lehetséges kezelésekről itt olvashat:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

> Hajbeültetés előtte-utána képek

> Kedvezményprogram hajátültetésre: http://www.hairhungary.hu/hu/hajbeultetes



Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed