Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A tesztoszteron ereje

1 Komment

Érdekes - vagy akár ellentmondásosnak is nevezhető – körforgás figyelhető meg, ha a tesztoszteron tevékenységét vizsgáljuk. Míg kezdetben a szőrnövekedésért felelős ez a hormon, addig később bizony a kopaszodás egyik fő okozója lehet. De hogy is van ez?

A tesztoszteron a legjelentősebb és legfontosabb férfi nemi hormon, melyet a férfi szervezetben a herék, a női testben pedig a petefészek és a mellékvesék termelnek, egészséges hölgyeknél természetesen minimális mennyiségben. Erre a hormonra nagy szükség van többek között főként a szőrzet kialakulásához.

Később azonban pont a hajhullás egyik leggyakoribb megindítója lehet. A tesztoszteront a szteroid 5 alfa-reduktáz átalakítja aktívabb formájú Dihydro-tesztoszteronná (DHT), amelyre rengetegen érzékenyek. Ennek eredményeképpen ilyenkor akár már 20 éves korban elkezdődhet a kopaszodás, mivel a férfihormon támadást indít a fejbőr ellen. Így a halántékon és a homlokon található szőrtüszők sorvadni kezdenek, a hajszálak elvékonyodnak és lerövidül növekedési szakaszuk. A hajhagymák működése fokozatosan leáll, a fejbőr vékonnyá és fényessé válik, hiszen a tesztoszteron csökkenti a bőr természetes védekezőképességét és gyengíti a regenerációs képességeit is.

A DHT-ra érzékeny férfiak kopaszodása azonban nem érinti a tarkótáji területeket, itt patkó alakban megmarad a hajzat. Ezen a részen ugyanis ellenáll a fejbőr és ezzel együtt az itt található összes hajszál is a tesztoszteron támadásának. A hajátültetés pontosan ezt a tulajdonságot használja ki, hiszen ezt a sávot alkalmazza donorterületként.

Amikor a tarkótáji részről kinyert hajszálakat átültetik a kopasz, hajatlan részekbe, azok ugyanúgy fognak nőni továbbra is, mint előző helyükön. Így aki hajbeültetésen esik át, annak már nem kell tartania attól, hogy az átültetett részeken ismét hajhullás köszönt majd be. Éppen ezért mondható a hajátültetési beavatkozás véglegesnek és biztosnak.

Az ilyen fajta kopaszodást öröklött jellegű hajhullásnak is hívjuk. Hogy mégis mi köze van a genetikának a DHT hormonhoz és az ezzel járó, korán kezdődő hajgyérüléshez, az következő cikkünkből kiderül.

Addig is bővebben a kopaszodásról és a lehetséges kezelésekről itt olvashat:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

> Hajbeültetés előtte-utána képek

> Kedvezményprogram hajátültetésre: http://www.hairhungary.hu/hu/hajbeultetes

Kopaszság védjegyként

0 Komment

Sokan sajnos már elég fiatalon kénytelenek szembenézni a kopaszodással, és az ezzel járó kellemetlenségekkel. Ilyen esetekben vagy felvesszük a küzdelmet a folyamat ellen, vagy beletörődünk. Azoknak, akiknek jól áll a kopaszság, természetesen ebben a kérdésben könnyebb döntést hozniuk.


A hírességek között rengeteg olyan férfit láthatunk, akiknek tulajdonképpen már védjegyükké vált a kopaszság. Lehet szó fiatalabbakról, középkorúakról, vagy idősebbekről, ha a kopaszodás beindul, hirtelen kell dönteni. Rengeteg olyan ismert személyiség van, aki az első jeleknél úgy döntött, hogy megmaradt hajzatától is megválik. Természetes, hogy őket megszoktuk így, és nem is tudjuk elképzelni őket másképp.

Persze nem mindenki ilyen szerencsés, hogy fejformájához illene a kopaszság. Ebben az esetben viszont mindenképpen tennünk kell a hajhullás ellen. Ehhez több lehetőségünk is adott, de mindenképpen okosan kell megválasztanunk, hogyan küzdünk a kopaszodás ellen.

Első lépésként ki kell deríteni, hogy mi áll a magas hajveszteség hátterében, majd ettől függően kell a következő lépésekre elszánni magunkat. Ha olyan jellegű a hajhullás, hogy okainak kiküszöbölésével meg tudjuk szüntetni, akkor kellő ápolással valószínűleg vissza tudjuk nyerni régi frizuránkat is. Azonban ha a kopaszodás visszafordíthatatlan, és nem megállítható – mint például az örökölt hajhullásnál -,  egyetlen biztos megoldás orvosolhatja problémánkat, méghozzá a hajátültetés. Persze vannak olyan hajápoló szerek, illetve mezoterápiás kezelések, melyek késleltetik a haj hullását, de a régebben kihullott hajzatot ezek már nem tudják visszanöveszteni.

A hajátültetés egy garantált módszer arra, hogy hajzatunk a régi lehessen. A fájdalommentes eljárás során a fej tarkótáji területéről nyerik ki a hajszálakat, és ültetik át a hajhiányos részekre. Az átültetett hajszálak soha nem fognak kihullani, mert az öröklött kopaszodást okozó DHT hormonnak genetikai tulajdonságuk miatt ellenállnak, így az eljárás utáni hajzatunk már nincs veszélyben. Tehát ha nem áll jól, mint egyes kivételeknek, akkor nem kell beletörődnünk kopaszságunkba.

Bővebben a hajátültetésről:
HairHungary – Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Fotó: Rtlklub.sajtoklub.tv/Bársony Bence

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed