Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A szteroidok világa

0 Komment

Sajnos a külsőségek egyre fontosabbak már mindenki számára, és sok esetben azért, hogy a külvilág tetsző szemekkel meredjen ránk, képesek vagyunk olyan drasztikus dolgokat művelni testünkkel, melyet aztán szervezetünk bosszul meg. Ilyen például a hirtelen fogyás, mely étkezési zavarokba mehet át, de ide sorolhatjuk a testépítést is, mely szintén sokszor nem ismer határokat.

Ahhoz, hogy az izomépítés gyors legyen, nagyon sok testépítő szed anabolikus szteroidokat. Emellett sok más sportág megszállottjai is alkalmazzák ezeket, hiszen fokozzák a teljesítményt, növelik a fizikai erőt és a koncentrációképességet is. Túlzott használatukkor azonban olyan negatív mellékhatásai lehetnek, melyekkel érdemes számolni még azelőtt, hogy valaki szteroidokat kezdene szedni.

A készítményeknek sajnos májkárosító hatásai lehetnek, emellett megváltozik a bőr minősége, verejtékezési zavarok léphetnek fel. Nőknél sok esetben férfiasodás figyelhető meg, például túlzott szőrnövekedéssel, valamint menstruációs zavarok is jelentkezhetnek. Férfiak esetében a fejbőrön szőrmentes területek alakulhatnak ki, vagyis kopaszodás indul meg.

Amennyiben bármelyik mellékhatást észleljük magunkon, azonnal abba kell hagyni az anabolikus szteroidok szedését. Ha időben észbe kapunk, akkor pár hónappal a készítmény elhagyása után minden visszaáll a régi kerékvágásba, de ez természetesen nem jelenti azt, hogy minden nyom teljesen eltűnik. Körültekintőnek kell tehát lennünk, és mérlegelni kell, megéri-e veszélyeztetni szervezetünk egészségét.

A hajnövekedés szintén visszanyeri normális ritmusát, ha abbahagyjuk a szteroidok szedését. Ebben azonban segítségünkre lehetnek olyan belső és külső készítmények, melyek segítik a hajhagymák regenerálódását, illetve tökéletes megoldást nyújthat a mezoterápiás kezelés is. Utóbbi nagy segítség lehet minden átmenetileg jelentkező hajhullás esetén, de természetesen vannak olyan esetek is, amikor a kopaszodás nem csak egy átmeneti kellemetlenség. A hajátültetés azonban lehetővé teszi, hogy még ilyenkor se adjuk fel a reményt, hiszen a kiforrott technológia képes visszavarázsolni régi frizuránkat.

 

Bővebben a hajhullásról és a lehetséges megoldásokról:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

A terhesség velejárói

0 Komment

Mivel a terhesség alatt nagymértékben változik a nők hormonháztartása, ezért nem véletlen és nem is meglepő, hogy nagyon sok testi – és természetesen lelki – velejárója van ennek az időszaknak, melyek olyan változásokat jelentenek, amire nem lehet felkészülni.

A terhesség utáni hajhullásról már írtunk egy korábbi cikkünkben, azonban nagyon ritkán, de előfordulhat az is, hogy az áldott állapot idején is jelentkezhet hajgyérülés. Mivel a terhesség maga is egyfajta fizikai stresszes állapot, éppen ezért nem kizárható, hogy a hajhagymák működésére is kihat. A terhesség ideje alatti hajhullás inkább a kezdeti szakaszra tehető, hiszen ekkor indulnak be a legnagyobb hormonális változások.

A leggyakoribb eset mégis az, amikor a várandós anyukának inkább erősödik a hajzata – akár az állaga is megváltozhat, kisimulhat vagy éppen göndörödhet -, és szépül a bőre ezen periódus alatt, és csak a kisbaba világrahozatala után, a szoptatás időszakában kerül sor a negatív hatásokra. Ilyenkor az is előfordulhat, hogy akár csomókban marad a kezünkben hajzatunk.

Egyik esetben sem kell megijedni, hiszen ez mindenképpen egy átmeneti állapot, és akár a terhesség alatt, akár a terhesség után észleljük a hajhullást, a szülés után 2-3 hónappal minden vissza fog állni a régi kerékvágásba, és frizuránk problémája is megszűnik. Segíthetünk lerövidíteni ezt a szakaszt azzal, ha megfelelő mennyiségű vitamint juttatunk a szervezetünkbe zöldségek és gyümölcsök fogyasztásával, nagy hangsúlyt fektetve a vashiány kikerülésére. Ha mindennek ellenére a hajhullás mégis fennmarad még 6-7 hónap után is, akkor szakértő segítséghez kell fordulnunk, hiszen ennyi idő elteltével már vége kell, hogy legyen a hormonális hatásoknak. Ilyen esetekben segíthet a mezoterápiás kezelés, melynek során közvetlenül a fejbőrbe juttatják a szükséges anyagokat.

A HairHungary Klinika a kiforrott technológiájú hajátültetés mellett – mely azokon a pácienseken is segít, akiknek más megoldás már nem jöhet szóba frizurájuk visszaszerzésében – számos más módszerrel segíti mindazokat, akik hajhullással küzdenek, köztük a fent említett mezoterápiás kezeléssel is.

 

Keresse fel a HairHungary Klinikát, hogy többet megtudhasson a hajhullásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu  

A fehérjehiány problémája

0 Komment

A megfelelő táplálkozás fontosságára nem véletlenül hívjuk fel a figyelmet gyakran, és nem véletlenül halljuk ezt az orvosoktól, dietetikusoktól sem. Aki nem megfelelő étrendet állít be magának, annak sajnos súlyos következményekkel is szembe kell néznie egy idő után.

Ha szervezetünk szükségletei nincsenek kielégítve, akkor nagyobb károk is keletkezhetnek, melyeket aztán nem lesz egyszerű orvosolni. Ilyen problémával találkozhatunk akkor is, amikor nem viszünk be elegendő fehérjét a táplálkozásunkkal.

Mivel a hajszálak igen magas százalékban épülnek fel fehérjékből, így ha túl kevés a fehérjebevitel, szervezetünk erre úgy reagál, mintha spórolnia kellene. Emiatt leáll a haj természetes növekedési ciklusa, ami azt eredményezi, hogy 2-3 hónap elteltével komoly hajhullás indulhat be.

hajhullás kopaszodás kopaszság hajátültetés mezoterápia hairhungary fehérje fehérjehiány hal tojás magvak étrend táplálkozás

Természetesen, mint általában az ilyen, visszafordítható okoknál, ebben az esetben is helyreállítható a kialakult helyzet. Ha tudatos étkezésünkkel megfelelő mennyiségű fehérjét kap a szervezetünk, akkor idővel megszűnik a haj hullása is, és minden visszaáll a rendes kerékvágásba. Ilyen étrendet nem is olyan nehéz összeállítani, hiszen magas fehérjetartalma van például a halnak, a tojásnak, a tofunak, különböző húsoknak is, valamint rengeteg zöldségnek, mint például a zöldborsónak, babnak, leveles zöldségeknek, a kendernek, illetve különböző magvaknak, és a diónak is.

Amennyiben az okozott kár akkora, hogy csak nagyon nehezen kezd rendbe jönni, segíthetjük hajzatunkat olyan kezelésekkel, melyek az átmeneti hajhullás okozta kopaszságot orvosolják. Ilyen például a mezoterápiás kezelés, melynek során olyan vitaminokat és ásványi anyagokat juttatnak közvetlenül a fejbőrbe, melyek segítségével gyorsabb lesz a hajzat helyreállása.

Sajnos meg kell említenünk azt is, hogy nem minden hajhullás mögött áll olyan ok, melyeket mi magunk meg tudunk szüntetni, vagy egyáltalán a jó irányba befolyásolni. Ilyen például az öröklött kopaszodás, mely esetben nem rajtunk múlik, hogy mikor és milyen mértékben kezd hullani a hajunk. A hajátültetés azonban erre a problémára is megoldást jelenthet, hiszen a kopaszságot ezzel a végleges módszerrel tudjuk csak eltűntetni.  

Bővebben a hajhullás okairól és a lehetséges megoldásokról:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu   

Éjszakai hajpakolások

0 Komment

Mint tudjuk, éjszakánként, míg mi az igazak álmát alusszuk, szervezetünk nem minden része pihen velünk. Ilyenkor indulnak be ugyanis a legjobban a regenerációs folyamatok. Teljesen tökéletes időpont ez tehát ahhoz, hogy segítsünk egy kicsit ebben.

Rengeteg hajpakolást ismerhettünk már meg, de a legtöbbjük olyan, amit napközben tudunk használni, hiszen a többnyire félórás hatóidőt nem mindig ajánlatos túllépni. Most olyan otthoni csodaszereket ismerhetünk meg, melyeket lefekvés előtt érdemes alkalmazni, ugyanis minél tovább hagyjuk frizuránkon őket, annál inkább segíteni fognak.

Az egyik pakolás elkészítéséhez keverjünk egy tojássárgájához két evőkanál mézet. A másik pakolást már ismerhetjük egy korábbi cikkünkből, méghozzá a kikevert majonézes kencét. Mindkettő esetében mossuk meg a hajunkat, majd a kapott keverékeket vigyük fel frizuránkra. Finoman masszírozzuk bele, majd tegyünk fejünkre egy úszósapkát úgy, hogy biztosak legyünk benne, sehol nem lóg ki egy rakoncátlan tincs sem. Majd bújjunk be az ágyba, és aludjunk egy jót! Természetesen a reggeli ébredést kövesse hajmosás, tehát szánjunk erre elegendő időt.

A fent leírt pakolásokat csak nagyon száraz hajzatra használjuk! Alkalmazásuk után hajunk csillogó, fényes és puha lesz. Viszont ha könnyen zsírosodó frizurára tesszük ezeket, sajnos még jobban zsírosodni fog hajunk. Nagyon fontos tehát odafigyelnünk arra, hogy mindig a számunkra megfelelő pakolásokat alkalmazzuk. Persze az ilyen, otthon elkészíthető kencék nem tudnak ártani, maximum nem azt az eredményt érjük el, amelyet szerettünk volna. Legyünk körültekintőek, ha el akarjuk kerülni a bosszúságot.

Nagyon száraz hajzat esetén tehát jó segítségek lehetnek az említett pakolások. Mindenképpen próbáljuk ki őket, hiszen ha nem teszünk semmit, akkor bizony a száraz hajzat idővel töredezni kezd, és nagyon hamar elindulhat hajhullás is. Persze a kopaszodásnak rengeteg más oka lehet, de ha törődünk frizuránk egészségi állapotával, akkor sok esetben meg tudjuk előzni a komolyabb problémákat. Amennyiben nem megelőzhető a baj, forduljunk szakemberhez, hiszen lehetséges, hogy olyan hajhullásban szenvedünk, melyen csak a mezoterápiás kezelés, vagy éppen a hajátültetés tud segíteni.

 

Tudjon meg többet a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Tegyünk a hajhullás ellen!

0 Komment

A hajritkulás nagyon sok embert érint, és bármennyire is a férfiak jutnak eszünkbe első sorban a kopaszodásról, bizony sajnos sok nő is szenved hajhullástól. Mindkét nemnél ugyanúgy több oka is lehet ennek, melyekre más és más megoldás alkalmazható.

hajhullás hajritkulás hajátültetés mezoterápia női hajhullás hairhungary férfi kopaszodás kopaszodás

Az egyik legnagyobb baj az, hogy míg a férfiak sokszor csak leborotválják egész fejtetőjüket, amint megindul nagyobb mértékben a kopaszodás – és persze ez sokuknak még jól is áll -, a nők ezt nem nagyon tehetik meg. Ennek ellenére még mindig sokan nem fordulnak segítséghez, mert drágának találják, vagy éppen beletörődnek, és azt hiszik, ha máshogy fésülik frizurájukat, akkor eltűntethetik a szemek elől a kopasz foltokat.

Van még ennél is rosszabb, amikor valaki olyan szinten nyugszik bele hajzatának ritkaságába, hogy nem is törődik vele egyáltalán, ami sajnos előbb-utóbb egyfajta igénytelen, ápolatlan kinézetet fog biztosítani. Nem csak felhívja ezzel problémájára a figyelmet, hanem lemondást tükröz, ezzel együtt pedig valószínűleg önképe is sérül.

Nem szabad ilyen könnyen beletörődni a kopasz foltokba, hiszen több lehetőség is van ezek kiküszöbölésére. Első lépésként ki kell derítenünk – persze szakértő segítséggel -, hogy mi is okozza a hajhullást.

Ha olyan problémával állunk szemben, mint például a hormonális gondok, akkor természetesen segíthetnek egyes gyógyszerek, illetve a belső szerek melletti külső, klinikailag tesztelt készítmények alkalmazása. Amennyiben öröklött kopaszodással állunk szemben, akkor úgy, mint a férfiak többségénél, a nők tekintetében is a hajátültetés tudja megadni a végső és biztos megoldást.

Ha olyan gond áll a háttérben, mint például étkezési zavarok, sok stressz vagy éppen sok hajfesték alkalmazása, akkor akár az is elég lehet, hogy ezeket megváltoztatjuk vagy kiiktatjuk életünkből. A legtöbb hölgy esetében viszont ki kell emelnünk, hogy a hajhullás okozta problémára a mezoterápiás kezelés jelenti a kiutat. A mezoterápia lényege az, hogy a legjobb hatás elérése érdekében közvetlenül a problémás területre – jelen esetben a hajtüszőkhöz - juttatják injekciós tűvel a megfelelő hatóanyagokat.

Létezik tehát többfajta megoldás is, ezért nem szabad elfogadnunk azt, amit alapvetően nem is kell, és lépjünk annak érdekében, hogy újra szép, dús frizuránk lehessen, melynek köszönhetően mi is megújulhatunk.

Tudjon meg többet a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed