Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Olcsó poén lenne azzal kezdeni a professzionális hajbeültetésről szóló cikket, hogy már Sámsonnak is a hajában volt az ereje. Mégis kénytelen vagyok ilyen fordulattal élni, mert bár a későbbi évszázadok során a haj alatt lakozó tartalmat jobban értékelték, a külső megjelenésünk szempontjából ezt, a még szőrös őseinktől ránk maradt örökséget a mai napig világszerte státuszszimbólumként viseljük, formázzuk, ápolgatjuk. Amíg van…

Hol van már az idő, amikor a 90-es évek amerikai zsarufilmjeiben a főnököt kigúnyoló szépfiú annak rosszul sikerült hajbeültetésén élcelődik. Pedig rosszul sikerült hajbeültetések még mindig vannak. Nem is kevés…

Cikksorozatunk első bejegyzése és az ezt követő szakmai anyagok és tájékoztatók egy, a HairHungary Klinika orvosai által az évek során szakmai kongresszusokon és képzéseken felhalmozott tapasztalatok alapján jött létre. Megszületésében az a motiváció játszik igen fontos szerepet, hogy végre átfogó, igazán hiteles szakmai fórumot hozzunk létre a minőségi hajbeültetés és egyéb kiegészítő terápiák után érdeklődők számára, akik sokszor csak a profitorientált, gombamódon szaporodó „hajklinikák” promóciós anyagaiból tudnak tájékozódni.

Dr. Simon Balázs véleménye szerint az ISHRS (Hajsebészek Nemzetközi Szervezete) legutóbbi, isztambuli kongresszusa olyan élményekkel szolgált, amelyet egy magára valamit is adó, igazán elhivatott hajbeültetési specialista minél szélesebb körrel kíván megosztani, hogy a fent említett rossz műtétek száma fokozatosan nullára csökkenjen.

A mai modern, hajszálankénti hajátültetés történetét átvenni itt felesleges lenne - erről olvashatnak épp most egy másik cikksorozatunkban -, azonban azzal mindenképpen tisztában kell lenni, hogy hazai megjelenése és valóban hatékony módszerként való alkalmazása az elmúlt évtizedre tehető. Ez rendkívül csekély idő az esztétikai sebészet más beavatkozásainak hazai meghonosításához mérten, éppen ezért szükséges olyan médium, amelyben a módszer hatékonyságát szemléltetni tudjuk, és mindenki meggyőződhet a biztonságosságáról, valamint képet kaphat róla, hogyan is válasszon hajklinikát.

Ebben kíván segíteni a nemrégiben alakult hazai Facebook csoport, hiszen külföldön bevett szokás, hogy a páciensek kopaszodási problémáikat megosztják fórumokon, ahol az orvosok és más hajátültetésen már átesett emberek segítenek útmutatást adni.

> Facebook csoport csatlakozás - Hajbeültetés kérdések és válaszok szakértők jelenlétében

A következő részben a műtéti logisztika és a hajátültetéshez szükséges speciális eszközök fontosságáról oszjuk meg tapasztalatainkat!

Gianni - Fontos a hajkoronánk megőrzése!

0 Komment

A népszerű közszereplő, gasztronómiai szakértő Gianni Annoni nemrégiben hajvizsgálaton vett részt egy hazai klinikán, mivel fontosnak tartja a hajhullás megelőzését és a haj folyamatos kontrollját. Erre kiváló mesterfodrásza hívta fel figyelmét.

A nemzetközi és hazai sikereket elért HairHungary klinikán már több népszerű vendég fordult meg. A hajvisszaállítás területén dolgozó szakorvosokat Gianni is felkereste mivel az olasz étteremtulajdonos nem csak az ételek finomhangolását és az összetevők remek összhangját tartja fontosnak. Saját kinézetünk és az emberek számára azonnal feltűnő hajkorona megőrzése is legalább annyira lényeges téma véleménye szerint.

A hajhullás, kopaszodás a férfi lakosság közel felét érinti, ami rendkívül nagy szám. Pedig a haj az ember megjelenésének egyik legfontosabb eleme, - legyen szó akár férfiakról, akár nőkről. A haj nagymértékben meghatározza az arc karakterisztikáját, a gondosan megválasztott, ápolt frizura pedig megnyerőbbé, ezáltal magabiztosabbá teszi az ember.

A férfiak esetében 90-95%-ban örökletes kopaszodásról beszélhetünk, mely előbb utóbb utolér bennünket. A kopaszodás akár már fiatalon is megkezdődhet, de az esetek túlnyomó részében főként 35 év után jelentkeznek az első jelek, mikor is elülső hajvonalunk két oldala, vagy fejtetőnk kezd el ritkulni. A reklámokból ismert „hajnövesztő” szerek a folyamatokat csak lassítani tudják, ne várjunk csodákat, mivel az elveszett hajszálainkat nem igen tudjuk ilyen készítményekkel visszanyerni.

A hazai hajklinikán számos kezelési módszer létezik, mellyel hajszálainkat tudjuk megerősíteni, elengedhetetlen azonban, hogy folyamatos kontroll alatt legyen tartva hajkoronánk és ehhez megfelelő szakorvost kell válasszunk, ahogy Gianni is tette ezt.

> Bővebben a HairHungary klinikáról

DJ Andrewboy – Elég volt a sapkából ???

0 Komment

A 2010-es Fonogram díjnyertes, kétszeres aranylemezes DJ-nek akár egy kung-fu verseny, break dance, dj verseny, vagy a lemezlovassá válás volt az álma, nem ismert soha lehetetlent. Addig küzdött, amíg el nem érte a várva várt eredményt. Most úgy döntött, hogy kopaszodásának vet véget és reméli, hogy a hajbeültetése után eldobhatja ikonikus fejfedőit.

Andrewboy a kitűzött cél érdekében az Európai sikereket is elért hazai HairHungary klinikát választotta, ahol már több éve alkalmazzák az Egyesült Államokban szabadalmaztatott SafeSystem-FUE hajátültetési módszert. Rengeteg híresség fordult már meg a klinikán, legutóbb például a népszerű, korábbi labdarugó Nyilasi Tibor szerezte vissza régi frizuráját, ami a sok bólintós góltól kopott meg homlokán.

Évekkel ezelőtt átestél már egy hajbeültetésen, nem túl nagy sikerrel. Miért döntöttél úgy, hogy újra belevágsz?

Elsőként el kell, hogy áruljam, már 20 évvel ezelőtt lettem a sapka szerelmese. Az időtáj még nagyon dús, a fodrászok szerint szép hajam volt. Először a tánc miatt szereztem be a baseball sapkát, mert hosszú hajam volt, ami nagyon zavart az akrobatikus break táncnál. Idővel az új kiegészítő a "névjegyemmé" vált. A dj fellépéseknél is használok sapkát. Annyira megkedveltem, hogy levágattam a hajamat nullás géppel, és ezután csak ebben jártam. Adott egy egyedi stílust nekem, amit az emberek megszoktak. Szinte mindenhol így jelentem meg. annyira megszoktam a sapka viselését, hogy reggel a különféle tisztálkodások után  már vettem is fel a fejvédőt :)

Amiért felkerestem a klinikát annak az az oka, hogy az elmúlt években elkezdett ritkulni a hajam és ennek nem igazán örültem. Szeretek adni a külsőmre, nem szeretnék kopasz foltokat a fejemen évek múlva. Mivel állandóan borotválva van a fejem, így nem látszik a férfias korona ritkulása, de ha megnöveszteném, akkor lehet, hogy sikítanék :) Így elkezdtem gondolkozni egy hajbeültetésen, és miért ne tenném meg, ha van  rá lehetőségem? Már abban a világban élünk, hogy a nők után a  férfiak is felkeresik a különféle plasztika sebészeteket, hiszen nekünk, férfiaknak is fontos, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben. Sőt mivel én a szórakoztató iparban dolgozom, ezért nekem különösen fontos, hogy lelkileg, szellemileg, testileg is legjobb formámat hozzam. Tehát ha egyszer úgy hozza a sors, akár kés alá is fekszem más plasztikai műtétekre is. Szeretnék minél tovább a szerelmemnek élni, azaz a zenélésnek, és akár 50-60 évesen is zenélni. De majd ezt a természet eldönti, hogy meddig bírom.

Ahogy öregszik az ember, úgy változik az énképe, gondolkodása, mentalitása. Törekszem a nemzetközi sikerekre, és úgy gondolom, hogy a tehetségem és a hozzáállásom megvan ahhoz, hogy ezeket a célokat el is érjem. Ha viszont ez megtörténik,  már nem lesz fontos az image kellékem, hiszen külföldön  még nem tudatosult az emberekben a sapkás dj arcképem.

Most miért pont a HairHungary klinikát választottad? Mit mondtak az orvosok?

Nem fogok mellébeszélni! 2 évvel ezelőtt a neten találtam egy magukat vérprofinak híresztelő céget. Felkerestem őket, megbeszéltük, hogy ingyen megcsinálják a hajamat cserébe reklámozzam őket, hiszen nekik ez jó referencia lesz. Mondanom sem kell, hogy ez azért nem ment ilyen könnyen. Már az első műtét időpontja is folyamatosan csúszott, soha nem értem el őket. Majd amikor megírtam nekik, hogy hagyjuk ezt az egészet, akkor elnézést kértek, hogy sajnálják, de nagyon sok ügyfelük van bla bla bla...

Majd nagy nehezen mégis összejött az első műtét. A műtét után kezdődött ismét élőről az egész folyamat. Soha nem értem el őket, pedig segíteni akartam nekik különféle reklámokban, de  semmi választ nem kaptam. Bementem a klinikára, hogy hátha elkapom a vezetőt, hogy rendbe tegyük a dolgokat, de nem találtam bent. Kérdeztem az alkalmazottaktól, hogy mi lehet az oka, hogy hónapokig nem érem el a vezetőséget, pedig megállapodásunk van, és szeretnék segíteni nekik különféle reklámozási lehetőségekben. Erre az a választ kaptam, hogy mindenkivel ezt csinálják, pedig én még a klinikának intéztem több ügyfelet is, de ugyanúgy nekik sem vették fel a telefont. Ennyi negatív dolog és évek várakozása után elszakadt nálam a cérna. Felmentem a netre és beírtam a Google-ba, hogy hajbeültetés.

A megérzéseimre hagyatkoztam. A Hairhungary volt az első akiket felhívtam, és bevallom nagyon megleptek, mert a rövid bemutatkozóm után, pár nappal már a helyszínen beszéltük a műtétem esetleges időpontját. Ezúton is köszönöm a klinika kedvességét!

Mikor lesz a műtét és várhatóan mikor láthatjuk az eredményt?

Ezen a héten megyek a klinikára, egészen pontosan szombat reggel 8 órára, és este 8 ig várhatóan ott leszek.. Majd vasárnap reggel ugyanezt ismételjük elölről. Sok időnek tűnik, de annyira azért nem vészes. Legalább lesz időm meditálni, olvasni, zenét írni, amíg a fejemen ügyködnek :-) Eredmény pedig a műtéttől következő 8-12 hónapban lesz, amikor újra nőnek a beültetett hajszálak.

A hajbeültetés mára már egy kifinomult szinte fájdalommentes mikrosebészeti eljárás, ezzel a tudattal bátrabban készülsz a műtétre?

Még szép! Sokat számít ez, szívesebben megy az ember egy műtétre úgy, hogy tudja nem lesz fájdalma.

Eddig milyen véleménnyel vagy a klinikáról?

Már az első találkozásnál szimpatikusak voltak, és a klinika is nagyon jól néz ki. Látszott, hogy nem egy amatőr csapatról van szó. De ami a legjobban tetszett, hogy az összes alkalmazott nagyon aranyos, segítőkész volt. Éreztem, hogy bízhatok bennük és azt hiszem ez a legfontosabb!

Rozovics Tamás és DJ Andrewboy

Hol láthatnak és hallhatnak legközelebb a rajongóid?

Hétvégén a budapesti Up klubban zenélek, onnan meg megyek a klinikára. Reszkessetek! :D :D Utána egy hetet kihagyok a műtét miatt, és csak március elején kezdem a vidéki fellépéseket. Gőzerővel dolgozok több zenei produkción is, melyek remélhetőleg nagy sikereket fognak elérni a rádiókban, és a hazai klubokban. Emellett készülőben van három új videoklip is, és májusban jelenik meg a 6. hivatalos mixalbum "Andrewboy Friends" néven. Szeretem a hivatásomat, napi 12 órát dolgozok a sikereimért, és hiszem azt, hogy bármit elérhetek, ha keményen dolgozok meg érte! És engem ez nagyon motivál..

Köszönöm, Andrew

Bővebben a HairHungary klinikáról:
www.hairhungary.hu

A hagyományokat megőrizve idén is megrendezésre kerül a Nemzetközi Hajplasztikai Társaság (ISHRS) éves rendezvénye, ahol Magyarországot ismét a HairHungary klinika fogja képviselni. A tavalyi évhez hasonlóan, a hazai hajklinika az egyik páciensét is meghívja a világ legnagyobb hajplasztikai konferenciára, hogy új kezelési módszerét megismertesse más szaktekintélyek jelenlétében.

A szakmai újdonságok, fejlesztések mellett 2012-ben a HairHungary klinika a világ 6 másik klinikájával karöltve egy bemutatóval készült, mely a SafeSystem-FUE hajátültetési módszer hatékonyságát és kiváló eredményeit prezentálta. A Bahamákon megtartott rendezvényen ezen felül a magyar klinika egy saját meghívott páciensén keresztül bemutatott egy táplálék kiegészítő proteint, melyet az amerikai szaktekintély Dr. Larry Shapiro kezdett el használni a gyakorlatban.

Mint ismeretes a hajátültetési beavatkozások után a beültetett hajszálak 2-3 hónap múlva kihullnak és csak ezt követően indulnak meg a friss hajszálak növekedése. Ilyenkor a páciensek néha megijednek, független attól, hogy a műtét előtti tájékoztatásban a szakorvosok erre minden alkalommal külön felhívják a figyelmet.

Az alkalmazott és bemutatott táplálék kiegészítő a beavatkozások utáni hajregenerációt hivatott felgyorsítani. A magyar szakemberek által is használt speciális kezelés során a hajátültetési műtét utáni természetes hajhullást (alvó fázist), sikerült a protokoll segítségével elkerülni, így a páciens beültetett hajszálainak mintegy 80%-a azonnali növekedésnek indult. Ez a jövőre nézve egy rendkívül pozitív változást hozhat a hajplasztika területén.

Dr. Christian Schmitz (PureHair.de), Zakariás Dávid (HairHungary) és a "nyertes" páciens, valamint Dr. Larry Shapiro

A HairHungary klinika páciensei tehát szerencsések lehetnek, hiszen azon felül, hogy a legfejlettebb hajátültetési eljárásban részesülhetnek, immáron az utókezelések is világszínvonalon folyhatnak a jövőben. Ráadásul az egyik szerencsés páciens ott lehet San Francisco-ban az ISHRS soron következő konferenciáján méghozzá a klinika vendégeként.

Bővebben a hajátültetésről és a kopaszodás kezeléséről:
HairHungary Klinika
www.hairhungary.hu

Szuper Levente újra a csúcson

0 Komment

A magyar hoki válogatott a jóval esélyesebbnek tartott Kazahsztán ellen óriási sikert ért el a budapesti divízió I/A világbajnokságán. A közönségdíjas hálóőr Szuper Levente a csapat vezéregyénisége volt, így nagy szerepet vállalt abban, hogy győzelmünkkel újra esélyesek vagyunk a feljutásra.


Fotó: Mudra László

Mikor klinikánk megtudta a hírt, hogy Szuper Levente újra meghívót kapott a válogatottba, eszünkbe jutott hajátültetése utáni első mondata, miszerint újra tinédzsernek érzi magát. Sajnos Levente előrehaladott örökölt kopaszodásban szenvedett, azonban egy kétfordulós fájdalommentes műtét után ez már a múlté. Az interneten böngészve most számtalan friss fénykép bizonyítja átalakulását, mely valóban fiatalságot kölcsönzött a sportember számára.

Sokaknak akár megdöbbentő lehet, hogy egy hajátültetési beavatkozással milyen eredmény érhető el. A HairHungary klinika orvosai Európában egyedülállóan alkalmazzák az úgynevezett SafeSystem-FUE metódust, mely ma a világ legfejlettebb eljárása. Egy hajbeültetési műtét során mindössze az első szúnyogcsípés szerű érzéstelenítő lehet kellemetlen, azt követően viszont teljesen éber állapotban, szinte wellness körülmények között tölthetjük el a műtéti napot. Míg mi éppen táblagépen dolgozunk, olvasunk, vagy épp kedvenc filmünket nézzük, addig az orvosok gőzerővel dolgoznak azon, hogy régi hajkoronánkat teljesen természetes módon visszaállítsák.

Szuper Levente mellett nem véletlen, hogy a HairHungary klinika szolgáltatásait már több sportoló és sportszakember választotta, mint például Nyilasi Tibor, Lisztes Krisztián, vagy éppen a vízilabdázó Hosnyánszky Norbert.

További információk a kopaszodásról és a megoldást jelentő hajátültetésről:
HairHungary - a magyar hajklinika
www.hairhungary.hu

«
1234

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed