AJÁNLÓ
 
09:20
2015. 09. 15.
Egy korábbi cikkünkben azt vizsgáltuk, hogy mielőtt hajbeültetésre kerülne sor, milyen lépcsőfokokat...
A bejegyzés folyatódik
 
09:20
2015. 09. 15.
Egy angol nyelvű magazin olyan képeket gyűjtött össze, melyeken különböző, világszerte ismert...
A bejegyzés folyatódik
 
09:20
2015. 09. 15.
Már csak pár napig él a HairHungary Klinika kihagyhatatlan hajbeültetési kedvezménye, melyben az...
A bejegyzés folyatódik
 
09:20
2015. 09. 15.
Sokszor emlegetjük, hogy többféle hajproblémára nyújthat megoldást egyes szerek vagy kezelések...
A bejegyzés folyatódik
 
09:20
2015. 09. 15.
Hajzatunk állapotának megváltozása, romlása sok esetben már akkor intő jel lehet, amikor mondjuk...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Út a hajátültetés felé - kezdetek

0 Komment

A hajátültetés mára egy olyan tökéletes és természetes eredményt adó eljárás, mely sokak számára adta már vissza a dús frizura lehetőségét. Persze, mint minden a világon, ez a beavatkozás is nagy múlttal rendelkezik, és fejlődésének útja korántsem volt akadálymentes. Következő cikksorozatunkban ezt az utat járjuk majd be. Most az első korszaknak nevezhető időszakot ismerhetjük meg, melyből kitűnik, hogy a mostani hajátültetési eljárás mennyire kinőtte magát az első próbálkozásokhoz képest.

A kopaszodás problémáját már nagyon régen kezelni próbálták mindenféle növényekkel, gyógyszerekkel és praktikákkal, azonban ezek sosem hozták el aztán a kívánt eredményt. Igazi áttörést először az 1950-es években értek el, amikor rájöttek arra, hogy a tarkótáji hajzatra nem hatnak a kopaszodásért felelős hormonok.

Az elgondolás jó volt, ám egészen a 80-as évekig nem sikerült olyan technológiát kifejleszteni, melynek segítségével ezt a tudást a fejtetőn is kamatoztatni lehetett volna. Az eredmények sajnálatos módon olyan elégedetlenséget okoztak, ami sokakat el is tántorított a beavatkozástól.

Akkortájt ugyanis még egész bőrszigeteket ültettek át, hiszen a mai technológia abban az időben még csak elgondolásként sem született meg. Sajnos ezáltal egy természetellenes, hajzatnak nem is nagyon nevezhető eredményt kaptak a páciensek, ami viszont folyamatos ösztökélést jelentett ahhoz, hogy újabb és jobb eszközökre van szükség.

Ez a korszak hozta tehát meg az első áttörést, és indította el a rögös utat a mostani hajátültetési eljárás lehetősége felé. Az, hogy nyilvánvalóvá vált, a kopaszodásra ilyen módon van megoldás, illetve az, hogy az első, kezdetleges próbálkozások még nagyon messze álltak az elképzelt megvalósítástól, mind elősegítették a fejlesztés ezek utáni egyre inkább felfelé ívelő menetét.

Mára már a hajbeültetés egy olyan kiforrott technológiát tudhat magáénak, mely ténylegesen megváltoztatja a páciensek életét, méghozzá a legpozitívabb módon, dús hajzatot varázsolva. A HairHungary Klinikán végzett beavatkozások rengeteg hajhullással küzdőnek adták már vissza régi frizurájukat, ezzel együtt pedig önbizalmukat is.

A következő, történeti áttekintéses cikkünkből megtudhatják, mi következett a kezdetleges, mégis mindent megalapozó, első lépések után. Addig is tudjanak meg többet a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről az alábbi weboldalon:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu



Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed