Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Folsavhiány a szervezetben

0 Komment

Szervezetünknek rengeteg vitaminra és ásványi anyagra van folyamatosan szüksége ahhoz, hogy egészségesen működhessen. A folsav egy olyan vízben oldódó vitamin, mely szintén nagyon sok részletért felelős, éppen ezért hiánya nagy gondokat okozhat.

Akinél folsavhiány lép fel – hasonlóan a B19-vitamin hiányánál felmerülő tünetekhez -, először fáradtságot tapasztal, majd jelentkezhet sápadtság, szédülés, ingerlékenység, légzési zavar, hasmenés is. Ezen kívül sajnos előjöhet olyan tünet is, mint a depresszió kialakulása, illetve megindulhat hirtelen őszülés és hajhullás is.

Ahhoz, hogy megfelelő mennyiségű folsav kerüljön szervezetünkbe, rengeteg zöldséget – főként brokkolit és kelbimbót -, gyümölcsöt kell fogyasztanunk, emellett jó folsavforrás még a máj, a gabonapehely, a földimogyoró és néhány, élesztővel készített étel is. Terhesség esetén még inkább szükségünk van elegendő folsavbevitelre, ha kell, akkor pótlásra is, mert a magzat gerincének tökéletes kifejlődéséhez elengedhetetlen.

Amennyiben hajzatunk tekintetében a folsav hiánya okozza a gyérülést, természetesen átmeneti hajhullásról beszélünk. Ez meg fog szűnni, amint a kiváltó okot felderítjük, és orvosoljuk – helyes táplálkozással, illetve folsavpótlással -, de persze dönthetünk úgy is, hogy a hajzat regenerálódását felgyorsítjuk szakértő segítséggel, hiszen ez a folyamat legalább fél évbe kerülhet.

A mezoterápiás kezelés, illetve a prp-terápia tökéletes megoldást nyújtanak átmeneti hajhullás esetén. A HairHungary Klinikán mindkét eljárással várják mindazokat, akik ilyen kellemetlenségen mennek át. Az ingyenes, személyes konzultációk során megtudhatjuk, melyik eljárás mit takar, így könnyen választhatunk, hogy melyik megfelelő számunkra. A Klinika egyébként nem csak az átmeneti hajgyérüléssel érkező pácienseknek tud segítséget nyújtani, hanem azok számára is, akiknek már a maradandó kopaszság keseríti meg napjaikat. A hajátültetés ugyanis olyan helyzetekben is segít, melyekre más megoldás már nem létezik.

 

Tudjon meg többet a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed