AJÁNLÓ
 
09:00
2016. 05. 24.
Rengetegszer tettünk már említést arról, hogy az életmódunk milyen nagymértékben befolyásolhatja...
A bejegyzés folyatódik
 
09:00
2016. 05. 24.
Egy korábbi cikkünkben azt vizsgáltuk, hogy mielőtt hajbeültetésre kerülne sor, milyen lépcsőfokokat...
A bejegyzés folyatódik
 
09:00
2016. 05. 24.
Egy angol nyelvű magazin olyan képeket gyűjtött össze, melyeken különböző, világszerte ismert...
A bejegyzés folyatódik
 
09:00
2016. 05. 24.
Már csak pár napig él a HairHungary Klinika kihagyhatatlan hajbeültetési kedvezménye, melyben az...
A bejegyzés folyatódik
 
09:00
2016. 05. 24.
Előző cikkünkből megtudhatták, hogy mikor érdemes a mezoterápiát választani gondjaink orvoslására,...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Tények a foltos kopaszodásról - 2. rész

0 Komment

A hajhullás mindenki számára egy kellemetlen és főképp nem várt folyamat, akármikor és akármilyen formában jelenik meg. A foltos kopaszodással foglalkozó, 2 részes cikkünk múlt heti, első részében már elkezdtük összeszedni azokat a részleteket erről a betegségről, melyeket nem biztos, hogy mindenki ismer. Most további 5 tényt tudhatunk meg, melyek szintén fontosak, ha ilyen fajta hajhullásról beszélünk.

6. A stressz az egyik legnagyobb kiváltó ok:

A stressz ebben az esetben olyan, mint olaj a tűzre. Ez azt jelenti, hogy ha foltos kopaszodás környékez minket, vagy már abban szenvedünk – mint ahogy bármely más, autóimmun betegségnél -, a stressz sajnos képes hamarabb beindítani a folyamatot, vagy nagyobb és gyorsabb hajveszteséget eredményezni. Éppen ezért meditáció, testmozgás vagy más feszültségoldó terápia segítségével csökkenthető, vagy megelőzhető ez a fajta hajhullás.   

7. Ez a kopaszodás kezelhető:

Gyakran alkalmaznak intravénás szteroidokat, hogy a gyulladás csökkentésével kezeljék ezt a betegséget. Amennyiben a hajhullás elterjedtebb, sokszor vonnak be a kezelésbe szájon át szedhető szteroidokat, vagy éppen nem szteroidos, immunszupresszív gyógyszereket.  Ezek a kezelések mentesítik a szőrtüszőket a gyulladástól.

8. Szorosan kapcsolódhat más betegségekhez:

Ha valakinél kialakul egy autoimmun betegség, sajnos nagy az esély arra, hogy egy másik autoimmun probléma is előjön idővel. Az immunrendszer ugyanis egy összefüggő rendszer, és ha valahol gyulladás indul meg, az folytatódhat máshol is. Éppen ezért, ha valaki foltos kopaszodásban szenved, érdemes nagyon odafigyelnie, és kivizsgáltatnia magát több szempontból is.

9. Más életmódbeli tényezők, melyek okozhatják a betegség kitörését:

 A helytelen táplálkozás, a kemény diéta, a sok cukorbevitel, a mértéktelen alkoholfogyasztás és a dohányzás mind-mind képesek arra, hogy gyulladást indítsanak be a szervezetben.

10. Lehetséges, hogy elmúlik, és soha nem jön vissza:

Míg a visszaesés sajnos mindig lehetséges, a foltos kopaszodás akár meg is szűnhet úgy, hogy soha többé nem tér vissza. Egy biztos, ez a betegség nagyon kiszámíthatatlan.

Ahogy megismertük tehát ezt a fajta kopaszodást, sok esetben kezelhető, és akár arra is van esély, hogy teljesen megszűnjön. Sajnos ez nem mondható el minden, más jellegű hajhullásra. Az öröklött kopaszodás például nem gyógyítható, maximum késleltethető. Viszont megoldás ilyen esetekben is létezik, hiszen a hajátültetés véglegesen tűnteti el a kopasz foltokat.

 

Tudjon meg többet a hajhullás és kopaszodás okairól, valamint a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Forrás: https://forum.facmedicine.com/threads/10-things-you-didnt-know-about-alopecia.23156/



Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed