AJÁNLÓ
 
09:10
2015. 09. 22.
Egy korábbi cikkünkben azt vizsgáltuk, hogy mielőtt hajbeültetésre kerülne sor, milyen lépcsőfokokat...
A bejegyzés folyatódik
 
09:10
2015. 09. 22.
Egy angol nyelvű magazin olyan képeket gyűjtött össze, melyeken különböző, világszerte ismert...
A bejegyzés folyatódik
 
09:10
2015. 09. 22.
Már csak pár napig él a HairHungary Klinika kihagyhatatlan hajbeültetési kedvezménye, melyben az...
A bejegyzés folyatódik
 
09:10
2015. 09. 22.
Sokszor emlegetjük, hogy többféle hajproblémára nyújthat megoldást egyes szerek vagy kezelések...
A bejegyzés folyatódik
 
09:10
2015. 09. 22.
Hajzatunk állapotának megváltozása, romlása sok esetben már akkor intő jel lehet, amikor mondjuk...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A hajátültetés történetével foglalkozó sorozatunk első cikkéből megtudhattuk, mi jelentette az igazi áttörést ahhoz, hogy a mai, kiforrott technológia megszülethessen. Ma megismerhetjük a hajbeültetés történelmének következő korszakát, mely a nyolcvanas években teljesedett ki.

Ebben az időszakban ugyanis az első, kísérletezések után maradt rengeteg negatív eredmény és az elégedetlen páciensek miatt újabb ugrás valósult meg. Persze az is nagy lökést adott, hogy akkoriban nagy divatja volt férfiaknál is a nagy, dús, hosszú hajkoronának. Mivel folyamatosan fejleszteni próbálták mind az eljárást, mind pedig az eszközöket is, így benne volt a levegőben már, hogy hamarosan előrehaladás következhet be. És ez a haladás el is jött, újabb korszakot jelentve a hajátültetés fejlődésében.

A donorterületekről ekkor már vékony csíkokban távolították el a hajas fejbőrt, melyeket aztán még kisebb darabokra vágtak szét. Így teremtették meg a mini- és a mikrograft fogalmát, melyek csupán 4-6 vagy 1-3 hajszálat foglaltak magukba. Ráadásul az eljárás már sokkal kisebb hegeket is hagyott maga után, mely szinte már akkor észrevehetetlenné vált a hajas fejbőrön.

Mivel nem csak az eljárás menetén, hanem az eszközökön is fejlesztéseket hajtottak végre, így lehetővé vált, hogy sokkal természetesebb eredményeket érjenek el a beültetett részeken is. A régi sebészi eszközök helyett sokkal finomabbakat és precízebbeket alkalmaztak, ami a szebb eredményen kívül már komolyabb számú hajszál átültetését is lehetségessé tette.

Természetesen ezek a kellékek még mindig nagyon elmaradottnak számítottak a mai speciális eszközökhöz képest, és persze az eredményesség, valamint az átültethető mennyiség is gyereklábon járt még mindig abban az időben. Ugyan már sokkal több kopaszodással küzdő páciens akadt, akik rászánták magukat, hogy kipróbálják a hajbeültetés már akkor is sokat ígérő, és persze már akkor is hatalmas változást adó lehetőségét, a mai technológia mérföldekkel jár előrébb minden tekintetben.

Következő cikkünkből megtudhatják, mi miatt nem nyugodtak bele a nyolcvanas évek végén elért, már elég jónak mondható eredményekbe, és mi okozta a további fejlesztések utáni vágyat.

Addig is ismerjék meg jobban a hajhullás és kopaszodás okait, valamint a HairHungary Klinika által kínált, lehetséges kezeléseket:   

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu



Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed