AJÁNLÓ
 
09:00
2015. 03. 31.
Rengetegszer tettünk már említést arról, hogy az életmódunk milyen nagymértékben befolyásolhatja...
A bejegyzés folyatódik
 
09:00
2015. 03. 31.
Egy korábbi cikkünkben azt vizsgáltuk, hogy mielőtt hajbeültetésre kerülne sor, milyen lépcsőfokokat...
A bejegyzés folyatódik
 
09:00
2015. 03. 31.
Egy angol nyelvű magazin olyan képeket gyűjtött össze, melyeken különböző, világszerte ismert...
A bejegyzés folyatódik
 
09:00
2015. 03. 31.
Már csak pár napig él a HairHungary Klinika kihagyhatatlan hajbeültetési kedvezménye, melyben az...
A bejegyzés folyatódik
 
09:00
2015. 03. 31.
Előző cikkünkből megtudhatták, hogy mikor érdemes a mezoterápiát választani gondjaink orvoslására,...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Gyógyító kömény

0 Komment

Már nagyon sok otthoni hajápolási praktikát megismerhettünk, most azonban egy kicsit messzebb utazunk a világban, hogy egy olyan módszert tekintsünk meg közelről, melyről az arab világ csodákat zeng.

A feketekömény az egyik leghatásosabb természetes „gyógyszer”, és rengeteg bajra hozhat enyhülést vagy gyógyulást. Mivel nagyon jó hatása van az immunrendszerre, így jótékony lehet allergiás esetekben, pikkelysömörnél és cukorbetegség fennállásakor is. Emellett gyulladáscsökkentő, görcsoldó, vérnyomáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatása is van.

Fogyasztása rendkívül jót tesz egészségünknek tehát. Használhatjuk fűszerként, de akár teaként is hozzájuttathatjuk szervezetünket. Ám ezt a gyógynövényt is érdemes néha külsőleg alkalmazni. Ecsetelőként gyulladásos felületek kezelésére alkalmas, és mondanunk sem kell, hogy a fejbőr számára mennyire nagy segítséget jelent egy belőle készült hajpakolás.

Utóbbi elkészítéséhez nem kell mást tennünk, mint 2-3 evőkanálnyi olívaolajba egy maréknyi, őrölt fekete köményt keverni. A sűrű masszát masszírozzuk bele fejbőrünkbe – a hajzatra ne tegyünk, csak a hajhagymáinkat ápoljuk vele. Ezt követően csavarjunk fejünkre egy törölközőt, és akár egy-két órán keresztül hagyjuk hatni pakolásunkat. Langyos vízzel öblítsük le, és mossunk hajat a szokásos módon.

Ez az arab, tradicionális hajápolás serkenti a hajhagymák működését, így hajzatunk erősebb lesz, és a haj növekedésével sem lesz problémánk. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy minden bajunkra, ami a frizuránkat érinti, gyógyírt jelenthet a fent leírt recept, ám sok esetben bizony megelőzhető vele a haj ritkulása.

A hajhullás mögött azonban sajnos olyan okok is állhatnak, melyekre a különböző természetes gyógymódok sem, és a patikákban kapható hajnövesztő szerek sem nyújtanak megoldást. Ilyen lehet például az öröklött kopaszodás, melyre tulajdonképpen egyetlen segítség létezik, méghozzá a hajátültetés. Azonban ha a hajhagymák működése olyan gondok miatt nem megfelelő, mint például a vitaminhiány, vagy rossz sampon használata, akkor a fent leírt csodamag segítségünkre lehet az egészséges, erős hajzat visszanyerésében.  

Ismerje meg jobban a kopaszodás elleni leghatékonyabb megoldásokat, köztük a hajátültetést is:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu



Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed