Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Táplálkozási zavarok

0 Komment

Manapság annyi mindent lehet hallani az egészséges életmódról és főként táplálkozásról, sokszor az a probléma, hogy túl kevés vitamint fogyasztunk, sokszor pedig az, ha túl sokat, és az is napjaink részévé vált, hogy nem kiegyensúlyozottan és rendszeresen étkezünk.

A fent említett problémák mind más gondokat szülnek, de nézzünk egy kicsit mélyebbre, hogy mit eredményezhet, ha sokkal nagyobb a baj. Ugyanis a táplálkozási zavarok még durvább károkat okoznak. Arról már beszéltünk, hogy a hirtelen fogyás miként hat szervezetünkre, illetve az anorexia miatti hajhullást is boncolgattuk közelebbről, azonban ezek mellett más problémák is nagy veszélyt jelentenek.

Az anorexia mellett ugyanis van még olyan táplálkozási zavar, mely lelki eredetű, ilyen a túlevés, és a bulímia. A túlevésnél tulajdonképpen pótolni szeretnénk valamit azzal, hogy akármennyire nem vagyunk már éhesek, sőt, nem is kívánjuk az ételt, mégis megesszük, mert az egyfajta örömet szerez, utána viszont bűntudatot érzünk. A bulímiás betegeknél pedig igen gyakori a falásroham, melyet aztán hánytatás követ. Mindhárom esetben – az anorexiát is idevéve – olyan pszichés zavarok állnak a háttérben, melyeket csak szakember képes kezelni.

A táplálkozási zavarok sajnos nem csak lelki gondokkal társulnak, hanem ha sokáig kezeletlenül maradnak – ami annak köszönhető, hogy ezek a betegek nem érzik azt, hogy bajban lennének, környezetük pedig sokszor csak később veszi ezt észre -, komoly fizikai problémákat is okoznak. Ilyen például a tápanyaghiány, a vérkeringés gyengülése, és ezáltal a haj elvékonyodása majd kihullása.

Amennyiben észrevesszük, hogy baj van, és segítünk ezeken a zavarokon, sajnos az, hogy visszanyerjük régi frizuránkat, nagyon sokáig eltarthat. Hiszen a gyenge keringés miatt kevesebb vér jut a fejbőrbe, és mivel az egész testnek szüksége van időre ahhoz, hogy újra elegendő tápanyag keringjen benne, a hajhagymák és hajszálak szinte utolsó helyen várakoznak, hogy életre kapjanak ismét.

Ha szembesülünk ezekkel a problémákkal, azonnal szakemberhez kell fordulnunk segítségért. Ha időben megtesszük ezt, akkor visszaállhat szervezetünk minden részlete, azonban ha sokáig nem orvosoljuk a problémát, akkor ez sokkal hosszadalmasabb és nehezebb folyamat lesz. Ilyenkor a kihullott haj után megmaradó foltokat is érdemes kezelésbe vennünk, szintén szakértő segítséggel.

 

Ismerje meg jobban a kopasz foltok elleni leghatékonyabb megoldásokat, köztük a hajátültetést is:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed