Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Zsíros hajra rozmaringot!

0 Komment

Sokan szenvednek attól a problémától, hogy hiába mossák meg a hajukat, az szinte egyből elkezd zsírosodni, és olyan, mintha több napja nem lenne megmosva. Ilyenkor nagyon kellemetlenül érezhetjük magunkat, hiszen frizuránk ápolatlannak tűnik, lapos és matt, mintha egyáltalán nem foglalkoznánk vele.

Bármi is legyen az oka annak, hogy hajzatunk ilyen könnyen és gyorsan zsírosodik – ami lehet öröklött eredetű probléma vagy vitaminhiány, esetleg a választott kozmetikumok hibája -, vannak olyan otthoni praktikák, amivel segíthetünk ezen bajunkon.

Az egyik ilyen otthoni csodaszer egy természetes alapanyagú öblítő, melyet magunk készíthetünk el, és nem is bonyolult a használata. Első lépésként főzzünk egy jó erős teát rozmaringból. Ez úgy lesz a leghatásosabb, ha két evőkanál szárított rozmaringra öntünk egy csészényi forrásban lévő vizet, majd ezt húsz perc elteltével leszűrjük. Hajmosáskor akkor alkalmazzuk, amikor már minden sampont és egyéb balzsamot kiöblítettünk a frizuránkból. Ilyenkor öblítsük át a kapott teánkkal a hajunkat, és ezt ne is mossuk le róla. Ez az aromás növény ugyanis olyan illóolajokat tartalmaz, amelyek képesek jelentősen korlátozni a zsír termelődését.

Rengeteg más ilyen csodaszer létezik a saját környezetünkben, amiről nem is sejtjük, hogy milyen jótékony hatással bírnak. Mindenesetre nem árt néha kipróbálni ezeket, hiszen lehetséges, hogy olyan nagyobb problémákat előzünk meg velük, mint a haj túlzott zsírosodása, elnehezedése, vagy éppen kiszáradása, megtörése, melyek egy idő után akár hajhulláshoz is vezethetnek.

Hajunk állapotáról muszáj megfelelően gondoskodnunk, hiszen rengeteg káros hatásnak van kitéve nap mint nap. A haj hullásának nagyon sokszor nem egészségügyi oka van, hanem egyszerűen csak a nem megfelelő odafigyelés eredményeként lép fel. Ilyen esetekben meg tudjuk akár mi magunk is állítani a haj ritkulását, azonban természetesen előfordulhat az is, hogy nem tehetünk ellene semmit, mert olyan tényező áll a háttérben. Ilyen például az öröklött kopaszodás, melyre mindenképp szakértő segítséget kell kérnünk. Végső esetekben ugyanis csak a biztos sikert jelentő hajátültetés lehet a megoldás.

Bővebben a hajátültetésről:
HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed