Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Hennás hajfestés

0 Komment

Bár a henna szó hallatára mindenki a bőrre felvitt, szép és érdekes motívumokra gondol, melyek akár napokon át díszíthetik viselőiket, létezik más felhasználási lehetősége az ebből a növényből kinyert festékanyagnak. A henna tulajdonképpen egy cserje, melynek leveléből őrleményt készítenek, ezt pedig már több ezer éve használják különböző festésekhez.

A henna leveleit leszárítják, majd összeőrlik, és ezt a port savas folyadékkal keverve használják fel. Ilyenkor ugyanis a por narancssárgára, vörösre vagy barnára színezi az olyan fehérje tartalmú anyagokat, mint a bőr, a köröm vagy éppenséggel a haj.

hajfestés hajfesték hajhullás henna haj hajátültetésHajfestésre a natúr hennaport érdemes használni, egyszerű citromlével kikeverve, ez ugyanis így semmiféle szintetikus anyagot nem fog tartalmazni. Ráadásul a henna gyógynövényként sem utolsó, így nem csak színezni, hanem ápolni is fogja hajszálainkat. Amennyiben tompítani szeretnénk a henna élénkvörös színén, adhatunk hozzá fekete teát vagy kávét is, azzal is tökéletes lesz a festés, és kissé barnább lesz az eredmény. De természetesen a végeredmény függ az eredeti hajszíntől is, miszerint az ősz és szőke hajszálakon világos vörös hatást ad, a sötétebb hajúaknál viszont feketébe hajló vöröses csillogást érhetünk el.

Mivel a sok kémiai anyagot tartalmazó hajfestékek állandó használata tönkreteszi hajunkat, így érdemes elgondolkozni egy olyan hajfestésen, amely nem csak színt ad frizuránknak, de még ápolja is annak állagát. Ahelyett, hogy töredezetté, szárazzá tenné hajzatunkat, vagy akár hajhullást idézne elő, inkább egészséges, csillogó fényű hajzuhatag lesz az eredmény.

Természetesen hajhullás más okból is kialakulhat, azonban ha valaki folyamatosan festi a haját, az bizony számíthat arra, hogy előbb vagy utóbb ritkulni fog hajzata. Ha ezt időben észrevesszük, akkor a kopaszodás is megszűnhet azzal, hogy leállunk a hajfestékek használatával, de előfordulhat, hogy maradandó károkat is okoz. Ilyen esetekben mindenképpen szakértő segítséghez kell fordulnunk, mert ekkora problémával már nem tudunk megküzdeni egyedül. A hajátültetés akkor is biztos megoldást nyújt, amikor más már nem segíthet.

Ismerje meg jobban a kopaszodás okait és a különböző megoldásokat:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed