AJÁNLÓ
 
19:07
2014. 01. 06.
Rengetegszer tettünk már említést arról, hogy az életmódunk milyen nagymértékben befolyásolhatja...
A bejegyzés folyatódik
 
19:07
2014. 01. 06.
Egy korábbi cikkünkben azt vizsgáltuk, hogy mielőtt hajbeültetésre kerülne sor, milyen lépcsőfokokat...
A bejegyzés folyatódik
 
19:07
2014. 01. 06.
Egy angol nyelvű magazin olyan képeket gyűjtött össze, melyeken különböző, világszerte ismert...
A bejegyzés folyatódik
 
19:07
2014. 01. 06.
Már csak pár napig él a HairHungary Klinika kihagyhatatlan hajbeültetési kedvezménye, melyben az...
A bejegyzés folyatódik
 
19:07
2014. 01. 06.
Előző cikkünkből megtudhatták, hogy mikor érdemes a mezoterápiát választani gondjaink orvoslására,...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Az orángután hajhullása

0 Komment

A főemlősök egyik családja az emberfélék, amelybe nem csak mi emberek, hanem az orángutánok, a csimpánzok és a gorillák is beletartoznak. Nem véletlen tehát, hogy sok közös vonás fedezhető fel ezen állatok és az emberek között, melyeket nagy buzgósággal kutatnak és tesztelnek is tudósok.

Ilyen érdekes párhuzamot fedeztek fel nemrég az ember és az orángután hajhullásával kapcsolatban is. Ugyanis azt figyelték meg, hogy azoknak az orángutánoknak, amelyeket valamilyen stressz éri, elkezd kihullani a fejükön lévő szőrzet. Ezeknek az állatoknak stresszes élethelyzetet jelent például, ha kicsinyük elpusztul, illetve ha fogságban nőnek fel, és kiszabadulnak a természetbe, vagy éppen fordítva, az is egy rendellenes viselkedéskultúrához, és ismeretlen impulzusok által teremtett stressz helyzetekhez vezet.

Az emberek tekintetében szintén az egyik leggyakoribb oka a hajhullásnak és kopaszodásnak a sok stressz. Persze a mi életünket nézve ezt rengeteg dolog kiválthatja, így gyakrabban fordul elő ezen okból kifolyólag a mi körünkben a hajzat hirtelen ritkulása.

Hajhullás persze rengeteg más ok miatt is kialakulhat, mint például gyógyszerek mellékhatásaként, vagy hormonháztartásunk felborulása miatt, de eredményezheti egy betegség vagy egy hirtelen trauma is. A lényeg, hogy amint észleljük, hogy hajunk a normálisnál sokkal nagyobb mértékben hullik, szakértő segítséghez kell fordulnunk. Hiszen az orángutánok nem, de mi megtehetjük, hogy kellemetlen bajunkat megfelelő segítséggel orvosoljuk.

Sok esetben már az is segíthet a kopaszodást megállítani, ha a kiváltó okokat megszüntetjük, orvosoljuk. Viszont előfordulnak olyan esetek is, amikor a hajhullást nem lehet megállítani, mint például az öröklött kopaszodásnál. Ilyenkor egyetlen biztos megoldás tudja visszahozni régi frizuránkat, ami nem más, mint a hajbeültetés.   

Tudjon meg többet a hajátültetésről:
HairHungary – Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu



Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed