AJÁNLÓ
 
14:16
2013. 05. 16.
Rengetegszer tettünk már említést arról, hogy az életmódunk milyen nagymértékben befolyásolhatja...
A bejegyzés folyatódik
 
14:16
2013. 05. 16.
Egy korábbi cikkünkben azt vizsgáltuk, hogy mielőtt hajbeültetésre kerülne sor, milyen lépcsőfokokat...
A bejegyzés folyatódik
 
14:16
2013. 05. 16.
Egy angol nyelvű magazin olyan képeket gyűjtött össze, melyeken különböző, világszerte ismert...
A bejegyzés folyatódik
 
14:16
2013. 05. 16.
Már csak pár napig él a HairHungary Klinika kihagyhatatlan hajbeültetési kedvezménye, melyben az...
A bejegyzés folyatódik
 
14:16
2013. 05. 16.
Előző cikkünkből megtudhatták, hogy mikor érdemes a mezoterápiát választani gondjaink orvoslására,...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A hajhullás, kopaszodás megoldására rengeteg hirdetéssel, reklámokkal találkozhatunk. Garantált eredményeket ígérnek a különböző szájon át szedhető gyógyszerek, vagy külső készítmények által. Az apró betűs részek azonban fontosak, így ezekkel jó ha tisztában vagyunk!

Két fő kategóriába sorolhatjuk az ismert alternatívákat: vannak az úgynevezett orális használatú, illetve a külsőleg használatos szerek.  A tablettákat gyakran hibásan „hormontartalmúnak” nevezett gyógyszereknek hívják melyek jobbik esetben a kopaszodást okozó androgén hormon, a dihidrotesztoszteron - DHT - negatív hatásának gátlását biztosítják.  Nagy általánosságban azonban a hajhullás tabletták csupán táplálék kiegészítők, azaz fehérjéket, vitaminokat és néha természetes növényi kivonatokat tartalmaznak. Természetesen az ilyen tabletták rendszeres szedésével nem árthatunk magunknak. A hatékonyság tekintetében azonban kevesebb sikerrel számolhatunk, ráadásként az összetevőket egy helyes és tudatos táplálkozással ugyanúgy bevihetjük szervezetünkbe. Mindenképpen javasolt tehát a tabletták összetevőit alaposan áttanulmányozni és egy-egy kifejezésre, ha szükséges külön rákeresni az interneten. Ezzel akár több tízezer forintot megspórolhatunk.

A külsőleg használatos szerek más, eddig még nem teljesen tisztázott hatással lassítják a kopaszodás folyamatát. Ezek a szerek nagyrészt egy korábban vérnyomáscsökkentő szerként használt gyógyszer, a minoxidil alkoholos oldatát tartalmazzák. Az újabb szerekben már egyéb anyagok is vannak, amik a minoxidil felszívódását, illetve a bőr megfelelő mélységbe jutását segítik és a hatás erősségét növelik. Ezen szerek esetében azonban tudni kell, hogy hatásuk kialakulásához szükség van néhány hónapra - általában három hónap telik el, amíg láthatóvá válik az eredmény. Ráadásul a teljes hatás eléréséhez szükség van az állandó használatra, a szerek elhagyása után tovább folyik a hajvesztés.

Fontos azt is tudni, hogy a tabletták, külső szerek alkalmazása nem garantálják a kopaszodás végleges megszűnését, tekintve, hogy a kopaszodásért több egymás mellett jelen lévő tényező is felelős, nem csak a hormonális hatás. Csupán lassítani tudják a folyamatot, de nem állítják meg, és ami a legfontosabb nem fordítják vissza az idő kerekét. A férfias típusú örökölt, az úgynevezett androgén alopécia kopaszodás megoldására az orvostudomány jelenleg az egyetlen garantált módszereként a hajátültetési beavatkozást javasolja, melynek a legfejlettebb eljárása safesystem-FUE névre hallgat.

A hajátültetési beavatkozás után az új hajszálak növekedésének serkentését a cikkünkben említett külső és belső szerek elősegíthetik, de minden esetben fontos a szakértő orvos segítségét kérni.

Bővebben a hajhullásról, és a hajátültetésről:
HairHungary Klinika – www.hairhungary.hu



Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed