Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Bodza – a haj barátja

1 Komment

Megkezdődött a bodzaszezon, minden út mentén találkozhatunk a sűrű bokrokon felénk integető, nagy tenyérnyi virágokkal. Ezzel együtt elkezdődött a szörpök készítése is, nem csak a gyerekek, de sok felnőtt örömére is, hiszen a házi bodzaszörpnél nincs is finomabb! Amellett, hogy nagyon finom, bizony értékes is ennek a növénynek nem csak a virága, de a levele is. És, hogy mi köze van a hajhoz ennek a növénynek? Több is, mint gondolnánk.

Frizuránk egyik legnagyobb ellensége sajnos a sokak által használt hajfesték. Ha valaki állandóan festi a haját, bizony olyan kellemetlenségek is érhetik előbb vagy utóbb, mint a száraz, töredezett haj, legrosszabb esetben pedig hajhullás. Léteznek azonban olyan hajfestékek is, melyek sokkal kíméletesebbek hajszálainkhoz, sőt, a színezés mellett még táplálják is azokat. Ezek a növényi hajfestékek, melyek olyan növények leveleiből és terméséből készülnek, mint az indigó, a dió, a feketeribizli és a bodza. Használatuk megegyezik a többi hajfestékével, csak hosszabb idő kell a színhatás eléréséig. Ugyan csak korlátozott színhatásra képesek, mégis sokkal egészségesebbek hajzatunk szempontjából.

hajhullás kopaszodás hajátültetés hairhungary bodza bodzaszörp hajkúra hajfesték növényi hajfesték

Másik megközelítésből egy fantasztikus hajkúrát tudunk készíteni bodzából. 5 liter hideg vízbe tegyünk ugyanannyi mennyiségű bodzalevelet, diófalevelet, nyírfalevelet és csalánt, majd ezt melegítsük majdnem forrásig. Hagyjuk néhány percig ázni, majd szűrjük le. Ezzel a vízzel kell átmosni a frizuránkat, majd tiszta vízzel leöblíteni. Hajunk egészséges, csillogó és dús hatású lesz.

Érdemes odafigyelni, hogy milyen értékes kincsek is vesznek minket körül, és még jobb, ha ezeket nem csak észrevesszük, hanem ki is használjuk! Hajunk ápolásáról nagyon fontos gondoskodni, hiszen elég egy hirtelen jött betegség, vagy egy kicsivel stresszesebb időszak, máris elérhet minket a kopaszodás problémája. Amennyiben odafigyelünk, és többször kényeztetjük frizuránkat, sokkal erősebb lesz, és tovább bírja a strapát. Persze nem minden esetben segítenek a különböző hajpakolások és kúrák, hiszen vannak olyan okai a hajhullásnak, amelyek ezekkel nem orvosolhatók. Ilyenkor szakértő segítségre van szükségünk, hiszen lehetséges, hogy a maradandó károkat már csak a hajátültetés tudja megoldani.

Ismerje meg jobban a hajhullás okait és a különböző megoldásokat:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed