Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A PCOS egy mozaikszó, melynek jelentése: policisztás ovárium (petefészek) szindróma. Ez a leggyakoribb olyan betegség nőknél, mely a hormonrendszert érinti, és egy fő meddőségi okként beszélhetünk róla. A nők körülbelül 10-20 %- ánál jelentkezik ez a szindróma. Rövid, illetve hosszú távú szövődményei is lehetnek, ezért nagyon fontos, hogy azonnal kezelve legyen a betegség, amint felismerik. Kialakulásában az életmód – mint a helytelen táplálkozás, túlsúly, mozgásszegény életvitel, stressz - is nagy szerepet játszik, de főként öröklött, genetikai hajlam miatt jelentkezik. 

A szindróma több tünettel társul, így felismerhetjük, ha olyan nőgyógyászati problémák jelentkeznek, mint peteérési zavarok, menstruáció kimaradása, meddőség. Belgyógyászati tünetekként a túlzott elhízás, magas vérnyomás, szív- és érrendszeri rendellenességek mutathatnak a betegségre. Ezen kívül a zsíros, pattanásos bőr, szürkés színű bőrelváltozás is utalhat a PCOS kialakulására.

Az egyik legkellemetlenebb tünet, hogy különböző kényes testtájakon fokozott szőrnövekedés figyelhető meg. Sok esetben nő ki bajusz, szakáll, valamint az emlőbimbók körül és a háton is jelenhetnek meg zavaró szőrszálak. Emellett mivel túl magas a szervezetben a férfi nemi hormon, így férfias típusú hajritkulást is tapasztalhatunk. Ha a családban a hajhullás halmozódást mutat, homloktájon és a fejtetőn erős kopaszodás figyelhető meg.

A PCOS elleni küzdelemben olyan gyógyszereket vetnek be, melyek helyreállítják a hormontermelést. Sajnos teljesen kigyógyulni nem lehet ebből, azonban a tüneteket csillapítani, enyhíteni tudjuk, emellett elő lehet segíteni a peteérést és a terhességet. A megfelelő gyógyszerek hatására így a haj is újra kinőhet, a fejbőr mindennapos masszírozása pedig jó hatással lesz hajzatunkra a véráramlás serkentése miatt.

Ha hajhullástól szenvedünk, fontos tehát minél előbb utánajárni, mi okozhatja ezt a kellemetlen problémát. Ugyanis előfordulhat, hogy egy gyógyszeres kezeléssel meg tudjuk oldani a kopaszodás forrását, ezzel hajunk visszaállhat eredeti formájába, azonban vannak olyan esetek is, amikor a kopasz foltokon már csak a biztos megoldást jelentő hajátültetés tud segíteni.

Tudjon meg többet a hajátültetésről:

HairHungary – Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed