OLVASTAD MÁR?
 
Az alvás és a haj
Rengetegszer tettünk már említést arról, hogy az életmódunk milyen nagymértékben befolyásolhatja egészségünket, szervezetünk működését és persze kinézetünket is. Ahhoz, hogy minden rendben legyen, nem csak megfelelő táplálkozásra, hanem többek között bizony...
 
3D hajdiagnosztika
Egy korábbi cikkünkben azt vizsgáltuk, hogy mielőtt hajbeültetésre kerülne sor, milyen lépcsőfokokat kell megtennünk még. A teljes körű kivizsgálás elengedhetetlen, hiszen csak ez alapján lehet felmérni, hogy egyáltalán a hajátültetés-e a megfelelő segítség számunkra,...
 
Minden karakter mást kíván
Egy angol nyelvű magazin olyan képeket gyűjtött össze, melyeken különböző, világszerte ismert filmsorozatok szereplőit láthatjuk olyan képpárokban, melyek azt a kérdést boncolgatják, mi lett volna, ha az adott szerepet más kapja meg. Köztük van a „Totál szívás”...

A kopaszok tényleg keményebbek?

0 Komment

A Pennsylvaniai Egyetem egy újabb érdekes tanulmánnyal hívta fel magára a figyelmet. 60 résztvevőt arra kértek, hogy egy fotósorozat alapján válasszák ki azokat a képeket, melyek jobban tükrözik a férfias tulajdonságokat. Az eredmény azt hozta, hogy a kopasz fejtetővel rendelkezők keményebbeknek és erősebbeknek látszanak, mint mások.

Hollywood sikeres kopasz szereplőinek hatására Albert Mannes kutatási vezető egy olyan fotósorozatot állított elő, ahol hasonló korú és öltözékű férfiak szerepeltek különböző mennyiségű hajjal. Kíváncsi volt ugyanis, hogy vajon Bruce Willis, vagy Vin Diesel akció dús szerepei mennyire vannak összhangban kopaszságukkal.  Az átlagolt eredmények a borotvált fejűeket rangsorolta előre, míg a szépfiúk nagy sörénnyel a lista hátulján kullogtak. Nem véletlen tehát, hogy a filmipar rendezői is sokkal inkább választanak egy kopasz főszereplőt, ha annak egy egész hadsereget kell eltennie láb alól.

A nők megítélése a kopaszsággal kapcsolatban némiképp más eredményt hozna, mivel számukra egy férfi akkor vonzó, ha minden tekintetben tökéletes. Szép rendezett és divatos haj, hozzá egy ápolt külső és megfelelő testfelépítés. Ennyi a receptje annak, ha a nők szimpátiáját kívánjuk elnyerni, ha pedig kemények akarunk lenni, akkor válasszuk a borotvált fejtetőt.

A HairHungary klinika saját facebook oldalán néhány híres szupersztárnak már előállított digitálisan módosított kopasz fényképet. Az eredmény néha mókás, néha megdöbbentő volt, de egyértelműen leszögezhető, hogy eredeti hajkoronával sokkal impozánsak voltak alanyaik. Ugyanez a helyzet azokkal a hírességekkel, akik hajátültetésen estek át és kopaszodásukra végérvényesen megtalálták a megoldást.

A hajhullás megfelelő kezelése a vonzó kinézet mellett visszaadja önbecsülésünket és önbizalmunkat, de nagyon fontos, hogy megfelelő szakorvost válasszunk ehhez. A fej borotválása kopaszodásunk palástolására nem éppen a legjobb megoldás, ugyanis ezzel csak tovább roncsoljuk ép hajszálainkat. A HairHungary klinika orvosai minden esetben egy alapos vizsgálatot követően javasol megoldásokat arra, hogy hajunk újra régi fényében csillogjon. Ez olykor lehet csupán a klinikailag tesztelt propecia és minoxidil tartalmú készítmények alkalmazása, mezoterápiás kezelés vagy a garantált megoldást nyújtó hajátültetési beavatkozás. Utóbbi esetben ne felejtsük el, hogy az átültetett hajszálak soha nem hullnak ki ugyanis a donor patkó alakú területén található hajszálak ellenállnak a DHT (dihydro tesztoszteron) hatásának, mely az androgén jellegű kopaszodás fő okozója. Pontosan ezt a genetikai sajátosságot használják ki a klinika specialistái a hajátültetések során.

További információk és referencia képek:

HairHungary klinika
www.hairhungary.hu