AJÁNLÓ
 
06:00
2017. 04. 04.
Rengetegszer tettünk már említést arról, hogy az életmódunk milyen nagymértékben befolyásolhatja...
A bejegyzés folyatódik
 
06:00
2017. 04. 04.
Egy korábbi cikkünkben azt vizsgáltuk, hogy mielőtt hajbeültetésre kerülne sor, milyen lépcsőfokokat...
A bejegyzés folyatódik
 
06:00
2017. 04. 04.
Egy angol nyelvű magazin olyan képeket gyűjtött össze, melyeken különböző, világszerte ismert...
A bejegyzés folyatódik
 
06:00
2017. 04. 04.
Már csak pár napig él a HairHungary Klinika kihagyhatatlan hajbeültetési kedvezménye, melyben az...
A bejegyzés folyatódik
 
06:00
2017. 04. 04.
Előző cikkünkből megtudhatták, hogy mikor érdemes a mezoterápiát választani gondjaink orvoslására,...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Zónás hajhullás

0 Komment

A legtöbbször, ha hajhullásról beszélünk, általában vagy a genetika a hibás, és ilyenkor maradandó kopaszság kezd kialakulni, vagy átmeneti hajhullással állunk szemben, amikor segítségünkre lehetnek egyes szerek, kezelések, legjobb esetben pedig akár tápláló hajpakolások is megoldhatják problémánkat. A zónás hajhullás azonban egyik csoportba sem sorolható.

A zónás hajveszés hátterében szintén több kiváltó ok  állhat, azonban egy azonosság minden esetben megfigyelhető, méghozzá a hajhullás formája. Ilyen esetekben ugyanis mindig foltokban jelentkezik a kopaszodás, és sajnos, az érintett területeken a legtöbb esetben nem is nő vissza a hajzat.

Ilyen típusú hajhullás kialakulhat pszichológiai problémák következtében, illetve ide köthető a trichotillománia is, amikor kényszeres hajtépkedésről beszélünk. Szintén zónás hajhullást eredményezhet valamilyen helyi fertőzés a fejbőrön, és ugyancsak ezt a következményt válthatja ki az olyan gócos gyulladások többsége, mint például a fog- vagy mandulagyulladás.

hajhullás kopaszodás öröklés genetika zónás hajhullás átmeneti hajhullás hajkezelés hajátültetés hairhungary kedvezmény betegségek

Sajnos ezen felül meg kell említenünk még a hormonális problémákat is, melyek általában inkább átmeneti hajhullást okoznak, de néha bizony komolyabb gondokat is eredményezhetnek. Szintén zónás hajhullás indul meg, ha valaki valamilyen autoimmun betegségben szenved, és sajnos sok esetben okoz ilyen fajta hajveszteséget a kemoterápia is.

A fent leírt okokban leginkább az a közös, hogy ezek többsége egyáltalán nem, vagy csak nagyon nehezen orvosolható probléma, és a hajhullással szintén nem tudunk tenni semmit sok esetben. A maradandó kopasz foltok azonban nem csak a külsőt tehetik tönkre, hanem ilyenkor bizony komoly lelki traumákat is eredményezhetnek.

A hajátültetés köztudottan alkalmazható eljárás olyankor, amikor a hajzat hullása után nem tapasztalható újabb haj növekedése. Az öröklött jellegű kopaszodás több szakaszában is tökéletes és végleges megoldást tud nyújtani, és nagyon sokszor a zónás hajhullásnál is alkalmazható ez a beavatkozás. Azonban ez sajnos nem minden esetben lehetséges, hiszen nem mindegy, hogy a hajzat honnan és milyen mértékben hiányzik, ezért érdemes szakember segítségét és véleményét kérni, hogy milyen lehetőségeink vannak. Ezt ne csak zónás, hanem egyéb hajhullás esetében is tegyük meg minél hamarabb, hiszen elképzelhető, hogy egyes hajkezelések, vagy a hajátültetés gyógyírt jelenthetnek problémánkra.

Tudjon meg többet a hajhullásról és a lehetséges megoldásokról:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

> Hajbeültetés előtte-utána képek

> Kedvezményprogram hajátültetésre: http://www.hairhungary.hu/hu/hajbeultetes



Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed