AJÁNLÓ
 
09:16
2016. 02. 09.
Rengetegszer tettünk már említést arról, hogy az életmódunk milyen nagymértékben befolyásolhatja...
A bejegyzés folyatódik
 
09:16
2016. 02. 09.
Egy korábbi cikkünkben azt vizsgáltuk, hogy mielőtt hajbeültetésre kerülne sor, milyen lépcsőfokokat...
A bejegyzés folyatódik
 
09:16
2016. 02. 09.
Egy angol nyelvű magazin olyan képeket gyűjtött össze, melyeken különböző, világszerte ismert...
A bejegyzés folyatódik
 
09:16
2016. 02. 09.
Már csak pár napig él a HairHungary Klinika kihagyhatatlan hajbeültetési kedvezménye, melyben az...
A bejegyzés folyatódik
 
09:16
2016. 02. 09.
Előző cikkünkből megtudhatták, hogy mikor érdemes a mezoterápiát választani gondjaink orvoslására,...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Szilícium a szervezetben

0 Komment

A szilícium egy olyan kémiai elem, melynek neve hallatán talán mindenki először valamilyen ásványra gondol, és nem is hinnénk, hogy milyen fontos szerepet tölt be jelenléte a szervezetünkben. Márpedig ez az elem megtalálható a csontjainkban, a porcokban, kötőszöveteinkben, ereinkben és a bőrünkben is. Hiánya pedig igencsak nagy károkat tud okozni.

Legfontosabb szerepe a kötőszövet felépítésében van, és ahhoz, hogy bőrünk, körmünk és hajzatunk egészséges lehessen, elengedhetetlen a megfelelő mennyiségű szilícium a szervezetben. Amennyiben problémáink vannak ezen részeinken, akkor lehetséges, hogy a szilícium pótlása képes megoldani azokat.

A hajzat erős, egészséges és fényes lesz hatására, és sok esetben akár az olyan hajhullást is képes megállítani, melyekért a vitaminhiány, a nem megfelelő hajápolás vagy egyes bőrproblémák kialakulása a felelős. Serkenti a haj növekedését is, ezzel együtt csillogóvá és igazán erőssé varázsolja frizuránkat.

Szilíciumot juttathatunk a szervezetünkbe növényi rostban gazdag táplálkozással. Megfelelő étel ilyen szempontból az alma, a mogyoró, a káposzta, a sárgarépa, a hagyma, a mandula, az uborka és a méz is. Gyógynövények közül nagy szilíciumtartalommal a zsurló rendelkezik. Ezen kívül természetesen hozzájuthatunk különböző kapszulák formájában is.

Ugyan mindez nem azt jelenti, hogy minden hajproblémára megoldást nyújthat számunkra a szilícium, de az biztos, hogy rosszat nem teszünk, ha figyelünk arra, hogy megfelelő mennyiségben jelen legyen szervezetünkben. Amennyiben nincs nagy gond, a hajzatunk nem csak helyreáll, hanem egészségtől duzzadó, fényes és erős lesz tőle.

Ha viszont olyan problémával állunk szemben, mint például az öröklött hajhullás, akkor sajnos semmi esélyünk arra, hogy ilyen táplálék kiegészítők segítsenek. Ebben az esetben csak egyetlen megoldás jöhet szóba, méghozzá a hajátültetés, mely biztos és végleges eredményt nyújt számunkra. Más esetekben, amikor nem a genetika a ludas, viszont nehezen regenerálódik a hajzatunk, segíthet még a mezoterápiás kezelés, vagy a prp-terápia is.

 

Ismerje meg jobban a hajhullás okait és a lehetséges kezeléseket:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu



Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed