AJÁNLÓ
 
10:09
2015. 04. 28.
Rengetegszer tettünk már említést arról, hogy az életmódunk milyen nagymértékben befolyásolhatja...
A bejegyzés folyatódik
 
10:09
2015. 04. 28.
Egy korábbi cikkünkben azt vizsgáltuk, hogy mielőtt hajbeültetésre kerülne sor, milyen lépcsőfokokat...
A bejegyzés folyatódik
 
10:09
2015. 04. 28.
Egy angol nyelvű magazin olyan képeket gyűjtött össze, melyeken különböző, világszerte ismert...
A bejegyzés folyatódik
 
10:09
2015. 04. 28.
Már csak pár napig él a HairHungary Klinika kihagyhatatlan hajbeültetési kedvezménye, melyben az...
A bejegyzés folyatódik
 
10:09
2015. 04. 28.
Ha valaki a hajbeültetés mellett dönt a túlzottan elhatalmasodni kezdő kopaszodás miatt, az általában...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Közeleg a nyár

0 Komment

Számtalan hajpakolással találkozhattunk már, és az sem véletlen, hogy a legtöbb elé odakerül egy-egy évszak neve is. Ahogy egész szervezetünk, hajzatunk állaga és főleg igénye is változik az évszakokkal, így az sem mindegy, mikor mit használunk hajunk ápolására. Mivel közeleg a nyár, ezért most azt nézzük meg, mi az, amit kerülnünk kell ebben az időszakban.

Természetesen nagyon oda kell figyelnünk a forróság közeledtével arra, hogy a frizuránk ne csak kívülről, hanem belülről is megfelelő gondoskodást kapjon. Mivel ez a gyümölcsök szezonja is, így a vitaminbevitel annyira nem nehéz, azonban a legfontosabb a megfelelő mennyiségű víz fogyasztása.

A belső folyadékpótlás mellett pedig a hajzatunk vízháztartására is ügyelnünk kell. Éppen ezért kerülni kell azokat a hajpakolásokat és hajápoló készítményeket, melyek inkább szárítják a hajzatunkat a nyári melegben. Ilyen például az olyan sampon, mely gyümölcssavat tartalmaz. Hiába lehet tele vitaminnal, ha közben a savtartalom miatt szárazzá, seprűssé teszi a hajvégeket. Ugyancsak vigyázni kell a gyümölcsös hajpakolásokkal is, hiszen ezek szintén magas savtartalommal rendelkezhetnek. Csak olyan gyümölcstartalmú pakolást vigyünk fel a hajzatra, melyet összetevői miatt kifejezetten nyárra ajánlanak. Ezen kívül pedig természetes, hogy mindenki használ olyan hajformázót, spray-t vagy lakkot, melyet drogériákban lehet beszerezni. Ezzel főleg akkor van probléma, ha ezek a készítmények alkoholt is tartalmaznak, mert az ugyancsak nagyon szárító hatású.

A nem megfelelő ápolás sajnos olyan következményekkel is járhat, mint a hajzat kiszáradása, letöredezése, a legrosszabb esetben pedig hajhullás is kialakulhat. Amennyiben attól kezd gyérülni hajzatunk, mert nem megfelelően ápoltuk, vagy egyáltalán nem tettünk semmit azért, hogy a káros hatásokkal járó kellemetlenségeket kivédjük, akkor azonnal kezdjük meg az elmaradt gondoskodást. Ilyen átmeneti hajhullás esetén gyorsíthatja a haj regenerálódását, ha igénybe veszünk olyan segítséget, mint például a mezoterápiás kezelés. Persze vannak olyan esetek, amikor a kopaszodás mögött teljesen más tényezők állnak – például melyre csak a hajátültetés jelenthet gyógyírt -, így érdemes minél előbb szakemberhez fordulni problémánkkal, ha úgy látjuk, mi magunk nem tudunk javítani a helyzeten.

Keresse fel a HairHungary Klinikát, hogy többet megtudhasson a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu



Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed