AJÁNLÓ
 
09:00
2017. 03. 07.
Rengetegszer tettünk már említést arról, hogy az életmódunk milyen nagymértékben befolyásolhatja...
A bejegyzés folyatódik
 
09:00
2017. 03. 07.
Egy korábbi cikkünkben azt vizsgáltuk, hogy mielőtt hajbeültetésre kerülne sor, milyen lépcsőfokokat...
A bejegyzés folyatódik
 
09:00
2017. 03. 07.
Egy angol nyelvű magazin olyan képeket gyűjtött össze, melyeken különböző, világszerte ismert...
A bejegyzés folyatódik
 
09:00
2017. 03. 07.
Már csak pár napig él a HairHungary Klinika kihagyhatatlan hajbeültetési kedvezménye, melyben az...
A bejegyzés folyatódik
 
09:00
2017. 03. 07.
Előző cikkünkből megtudhatták, hogy mikor érdemes a mezoterápiát választani gondjaink orvoslására,...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Lisztérzékenység a háttérben

3 Komment

A hajhullás rengeteg különböző okra vezethető vissza, ezért, ha valakinek ilyen panasza van, akkor körültekintően kell kivizsgálni, több szempontot is figyelembe véve. Ugyanis a hajzat gyérülése lehet eredménye valaminek, de akár mellékhatásként vagy tünetként is megjelenhet.

Utóbbi eset figyelhető meg akkor is, ha valaki lisztérzékenységgel áll szemben. A cöliákia ugyanis rengeteg tünet együttessel vetheti fel a fejét, és köztük van bizony a hajhullás is. Ez olyan esetekben fordulhat elő, amikor a hosszantartó gluténfogyasztás következtében tápanyaghiány következik be, mert a tápanyagok felszívódása károsodik.

Sokan nem veszik időben észre, hogy lisztérzékenység állhat a háttérben, hiszen a problémák – hajhullás, száraz bőr, töredezett körmök – rengeteg más ok miatt is kialakulhatnak, és a legtöbben csak legyintenek rá, hogy biztos vitaminhiány. Valóban vitaminhiányról beszélhetünk ilyenkor is, de az is sajnos egy eredmény, nem maga az ok. Ezeket a problémákat pedig már nem lehet megoldani azzal, hogy marékszámra szedjük a különböző vitaminokat.

Kivizsgálás után az orvos javaslása szerint a legfontosabb, hogy a vitaminpótlás mellett diétázni kezdjünk. A gluténfogyasztás mellőzését viszont tényleg csak akkor lehet elkezdeni, amikor erre az orvosunktól kapunk utasítást, utána viszont be kell tartani mindent, amit diétaként szabnak ki nekünk.

A tünetek ezzel együtt lassacskán eltűnnek majd, és szervezetünk fellélegezhet, visszaállhat a régi kerékvágásba. Hajzatunk állapota is mindenképpen javulni fog, ám az okozott károk még sokáig fennmaradhatnak, hiszen a regeneráció folyamata nagyon lassú frizuránkat tekintve.

Amennyiben szeretnénk, hogy fejbőrünk is minél előbb hozzájuthasson a szükséges vitaminokhoz és nyomelemekhez, akkor segítségünkre lehet a mezoterápia, melynek pont az a lényege, hogy a fejbőrbe koncentráltan juttatják a szükséges anyagokat. A hajzatunk ennek következtében hamarabb mutat majd javulást.

Fontos tehát minden esetben kivizsgáltatni hamar, hogy mi állhat a háttérben, ha hajhullás indul meg. Csak akkor lehet tenni ellene bármit is, ha tisztában vagyunk vele, mi okozza a fennálló helyzetet. Legtöbbször sajnos a genetika áll a háttérben, amire egyedül a hajátültetés nyújthat biztos megoldást.  

Bővebben a hajhullásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport



Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed