AJÁNLÓ
 
12:16
2015. 05. 21.
Köztudott, hogy hajunk festése káros lehet egy idő után. Akármennyire is telerakják már a mai...
A bejegyzés folyatódik
 
12:16
2015. 05. 21.
Valahogy egy ősrégi sztereotípia azt a tévhitet támasztja alá, hogy a szőke nők vonzóbbak, szexisebbek...
A bejegyzés folyatódik
 
12:16
2015. 05. 21.
Hajzatunk egészségét tekintve az egyik legsokrétűbb problémaokozó a nedvességtartalom elveszítése....
A bejegyzés folyatódik
 
12:16
2015. 05. 21.
Míg a tavalyi nyár egyik legnagyobb divatja a fiús, mégis extravagáns, rövid frizura volt a hölgyeknél,...
A bejegyzés folyatódik
 
12:16
2015. 05. 21.
Nincs olyan nő, aki sokáig képes lenne ugyanolyan frizurát hordani, és bizony a férfiak körében...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Káros szőkítés

0 Komment

Mindenki nagyon jól tudja, hogy a hajfestés mindenképpen igénybe veszi a hajszálakat, bármilyen formájáról is legyen szó. A legfinomabb megoldások persze a természetes alapanyagú hajszínezők, de még ezek is károsak lehetnek hajzatunkra. A legveszélyesebb eljárás azonban mindenképpen a szőkítés.

A nyár közeledtével ismét nagyon sokan szeretnének egy kis változtatást frizurájuk tekintetében, és kézenfekvő, hogy ilyenkor a legkedveltebb átalakulás maga a szőkülés. Ráadásul egyre kevesebben vannak, akiket természetes szőkeséggel áldott meg a sors, így nagyon közkedvelt és persze látványos változás a haj világosítása.

szőkítés hajfestés hajfesték allergia hajhullás kopaszodás hajgyérülés hairhungary hajátültetés mezoterápia prp

Sajnos azonban ez az eljárás nagyon megviseli hajzatunkat, hiszen a hidrogén-peroxidot tartalmazó szőkítő keverékek drasztikusan roncsolják a haj szerkezetét. A kémiai reakció során ez az anyag ugyanis áthatol a keratinrétegen, és megbontva a hajszál belső szerkezetét világosítja ki azt.

Tehát már maga az eljárás roncsolja nagymértékben a hajzatot, viszont súlyosbítja a helyzetet még inkább az, hogy ezután frizuránk sokszorosan ki lesz téve a minket körülvevő világ káros hatásainak. Éppen ezért rendkívül fontos, hogy még nagyobb figyelemmel ápoljuk hajunkat, és amint észrevesszük, hogy hajszálaink drasztikusan töredezetté és szárazzá váltak, azonnal hagyjunk fel a szőkítéssel, és engedjük regenerálódni frizuránkat.

Ha ezt nem tesszük meg, akkor sajnos súlyosabb következményekkel is számolnunk kell. Idővel ugyanis olyan mértékben fognak letörni hajszálaink, hogy kénytelenek leszünk akaratunk ellenére is rövidebb frizurára váltani, illetve megindulhat egy nagymértékű hajhullás is. Természetesen ez egy átmeneti, visszafordítható hajgyérülés, viszont annak érdekében, hogy hajzatunk ismét a régi legyen, ténylegesen abba kell hagynunk a hajszálak „kínzását”. A hajnövekedés segítségére ilyen esetekben segítségünkre lehet olyan eljárások alkalmazása, mint például a mezoterápiás vagy a prp kezelések.

Más okból kifolyólag megindult kopaszodás esetén, vagy ha maradandó kopasz foltok keletkeztek például olyan allergiás bőrreakció következtében, melyet hajfesték váltott ki, akkor sokszor csak egyetlen megoldás jöhet szóba: a hajátültetés.

Bővebben a hajhullásról és a lehetséges megoldásokról:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu



Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed