AJÁNLÓ
 
09:14
2014. 07. 10.
Rengetegszer tettünk már említést arról, hogy az életmódunk milyen nagymértékben befolyásolhatja...
A bejegyzés folyatódik
 
09:14
2014. 07. 10.
Egy korábbi cikkünkben azt vizsgáltuk, hogy mielőtt hajbeültetésre kerülne sor, milyen lépcsőfokokat...
A bejegyzés folyatódik
 
09:14
2014. 07. 10.
Egy angol nyelvű magazin olyan képeket gyűjtött össze, melyeken különböző, világszerte ismert...
A bejegyzés folyatódik
 
09:14
2014. 07. 10.
Már csak pár napig él a HairHungary Klinika kihagyhatatlan hajbeültetési kedvezménye, melyben az...
A bejegyzés folyatódik
 
09:14
2014. 07. 10.
Előző cikkünkből megtudhatták, hogy mikor érdemes a mezoterápiát választani gondjaink orvoslására,...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Karkötőt a hajba?

0 Komment

Nyár közepén járunk, amikor lassan kezdi mindenki megunni, hogy szinte csak össze van fogva a hosszú haj, és kész. A nagy melegben persze ritkán engedjük ki, hiszen a hosszú sörény csak még jobban melegítene minket. Azonban van pár praktika, amivel fel lehet dobni az összekötött hajat is, hogy ne legyen annyira unalmas mindig.

Először is, ne mindig csak hátrafésülve kössük össze hajunkat. Már az is sokat dob az összképen, ha választékot teszünk frizuránkba, és úgy kötjük hátra. Még kreatívabbak lehetünk azzal, ha nem egy egyszerű hajgumit teszünk csak bele, hanem egy kicsit feldobjuk mással is, így az összkép sokkal színesebb lesz. Tehetünk például köves csatokat díszítésként, de egyszerű megoldás az is, ha magára a hajgumira rákötünk egy karkötőt. Szép eredményt kapunk, ha a ruhánkhoz illő kiegészítőkkel nem csak karunkat, hanem hajunkat is megjutalmazzuk.

Ezen kívül szép látványt nyújt, ha egy tincset kihagyva az összekötésből, a saját hajunkkal tekerjük körbe az összefogásra szolgáló hajgumit. Szóba jöhetnek még brossok, szalagok, masnik, sálak, ami éppen kezünk közé kerülhet otthon. Ne féljünk használni ezeket, hiszen ha máson jól mutat – legyen szó egy ajándékról, vagy épp egy ruha kiegészítőjéről -, akkor frizuránkban is jól fog állni.

Azon kívül, hogy felfrissítsük néhány jó ötlettel nyári hajviseletünket, arra is oda kell figyelnünk, hogy a folyamatos copf hordása nem csak unalmas lehet, hanem bizony árt is a hajzatnak. A szoros hajgumik nem tesznek jót a hajszálaknak, és a fejbőrünk is befülledhet, főként, ha napközben megizzadunk. Ezt pedig gyakori hajmosás követi, ami szintén szárító hatású a fejbőrre és a hajra egyaránt.

Nagyon fontos tehát, hogy odafigyeljünk hajunk ápolására. Használjunk néhány otthon elkészíthető hajpakolást attól függően, hogy épp mire lenne szüksége hajszálainknak, emellett ügyeljünk vízháztartásunkra és a helyes étkezésre is. Amennyiben ezt megtesszük, és ennek ellenére olyan problémákat veszünk észre, mint a haj egészségtelen állapota, vagy a megszokottnál nagyobb fokú hullása, akkor már baj lehet. Ilyen esetekben ki kell deríteni, mi okozza a haj gyérülését, és aszerint kell tenni ellene. Az ellenszer lehet egy mezoterápiás kezelés is, de ha visszafordíthatatlan esettel állunk szemben, akkor csak a hajbeültetés lehet segítségünkre.  

Bővebben a hajhullás okairól és lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu



Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed