Gondok a pajzsmiriggyel

8 Komment

Ha pajzsmiriggyel kapcsolatos problémáról beszélünk, akkor két eset lehet. Az egyik a pajzsmirigy túlműködése, a másik az alulműködés. Mindegyik típus komoly következményeket eredményez szervezetünkben.

A túlműködés ritkábban fordul elő, ilyen esetekben a hormon termelődése fokozott. Tünetei között a pajzsmirigy megnagyobbodása, a szapora szívverés, valamint a szem kidülledése is szerepel. Mivel a szapora szívverés magas vérnyomást eredményez, súlyos szívpanaszok keletkezhetnek. A gyógyszeres kezelés mellett különböző életviteli tényezőkre is oda kell figyelni, hiszen az alkohol, a stressz és a dohányzás nagymértékben ronthat állapotunkon.

Az alulműködés gyakrabban jelentkezik, ebben a helyzetben túl kevés pajzsmirigy hormon termelődik, rosszabb esetekben a termelődés teljesen leáll. Tünetei között előfordulhat fáradtság, étvágycsökkenés, súlygyarapodás, lelassult szívverés. A betegség kezelése gyógyszerekkel történik, amely akár egész életen át is tarthat.

Mindkét pajzsmirigy betegség elsőként megmutatkozó jele lehet a hajhullás. A túlműködés és az alulműködés is befolyásolja a haj növekedését. Mivel minden egyes hajhagymára hatással van, ezért egyenletes hajhullás alakul ki. Ha a kopaszodás okára idejében rájövünk – melyben nagyon fontos szerepe van a többi tünet együttes vizsgálatára -, akkor a pajzsmirigy problémájának kezelésével a hajhullás is megállítható. Emellett sokat segíthet, ha fehérjefogyasztásunkat megnöveljük, illetve a reggeli fejbőrmasszázzsal is elősegíthetjük a javulást.

Ha kopaszodni kezdünk, és hajunk a megszokottnál jobban kezd hullani, mindenképpen szakértő segítséghez kell fordulnunk, hogy a probléma hátterére minél hamarabb fény derüljön, így a megoldás is időben szülessen meg. Ha valaki sokáig nem mer szembenézni a különböző tünetek súlyával, akkor előfordulhat, hogy túl későn ér el hozzá a segítség. Hajhullás szempontjából ez akár olyan mértékű kopaszodást is jelenthet, mely esetben csak a biztos sikert jelentő hajátültetés segíthet.

Tudjon meg többet a hajátültetésről:

HairHungary Klinika
Web: http://www.hairhungary.hu
e-mail: info@hairhungary.hu
Tel.: 06 (30) 70 90 470