AJÁNLÓ
 
12:03
2015. 09. 01.
Rengetegszer tettünk már említést arról, hogy az életmódunk milyen nagymértékben befolyásolhatja...
A bejegyzés folyatódik
 
12:03
2015. 09. 01.
Egy korábbi cikkünkben azt vizsgáltuk, hogy mielőtt hajbeültetésre kerülne sor, milyen lépcsőfokokat...
A bejegyzés folyatódik
 
12:03
2015. 09. 01.
Egy angol nyelvű magazin olyan képeket gyűjtött össze, melyeken különböző, világszerte ismert...
A bejegyzés folyatódik
 
12:03
2015. 09. 01.
Már csak pár napig él a HairHungary Klinika kihagyhatatlan hajbeültetési kedvezménye, melyben az...
A bejegyzés folyatódik
 
12:03
2015. 09. 01.
Előző cikkünkből megtudhatták, hogy mikor érdemes a mezoterápiát választani gondjaink orvoslására,...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Fejtetű okozta kellemetlenségek

0 Komment

Ahogy beindul az óvodás szezon, sajnos előfordulhat, hogy szembe kell néznünk a fejtetvességgel is, ugyanis ez a vérszívó élősködő leggyakrabban a gyermekek zárt közösségében fordul elő. Sajnos nagyon könnyen elterjed ez a probléma, és ilyenkor akár a felnőtteket is érintheti a fejtetű okozta összes kellemetlenség.

A fejtetvesség erős viszketéssel jár, hiszen az élősködők nyálmirigyének váladéka olyan véralvadást gátló és viszketést kiváltó anyagokat tartalmaz, melynek köszönhetően piros, duzzadt lesz az érintett rész és rendkívül viszkető érzés veszi át a hatalmat fejbőrünkön. Sajnos emiatt sokszor nem vagyunk képesek teljesen leállni a vakarózással, ami további problémákat szül.

Amint felsebezzük vakarással fejbőrünket, ott másodlagos fertőzésnek van kitéve a sérült terület, és begennyesedhet, begyulladhat. A felsértett fejbőr pedig kisebesedik, és a gyulladt részeken sajnos hajhullás is előfordulhat. A fejtetű tulajdonképpen nem okoz fertőző megbetegedést, csak a vele járó kellemetlenségek felelősek nagyon sok fertőzésért. Éppen ezért nem szabad szégyellni, ha előfordul a családban ilyen probléma, hanem azonnal kezelni kell, és meg kell állítani a fejtetű továbbterjedését.

Ezt tetűirtó hajszesz segítségével tehetjük meg, illetve a kezelés ideje alatt minden egyes hajzattal kapcsolatos eszközt – fésűt, hajcsatot stb. – ki kell cserélnünk, vagy fertőtlenítenünk kell. Oda kell figyelnünk azonban arra is, hogy maga a tetűirtás ne okozzon további gondokat. Ugyanis néhány szer annyira erős, hogy könnyen allergiás reakciót válthat ki, ami erős hajveszteséghez és egyéb panaszokhoz vezethet.

Amennyiben sikerült kikerülni a fejtetű okozta kálváriából, nagyon fontos, hogy segítsük fejbőrünket és hajzatunkat a regenerálódásban. Amennyiben az irtás során hajhullás indult meg, a szervezetnek több hónap szükséges ahhoz, hogy visszaállítsa régi frizuránkat. Mint minden átmeneti hajhullás esetén, itt is segítségünkre lehet vészesebb esetekben a mezoterápiás kezelés.

Persze hajhullás rengeteg más okból is kialakulhat, tehát nagyon fontos, hogy komolyan álljunk a problémához, és ne legyintsünk rá, hogy ez biztos csak az évszakváltás vagy valami más. Ugyanis a valami más akár olyan gond is lehet, mely idővel maradandó kopaszságot okoz, amire sajnos már nem elég egyes kezelések alkalmazása, hanem csak a hajátültetés jelenthet megoldást.

Bővebben a hajhullásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu



Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed