Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

C-vitamin, a tél ellenszere

0 Komment

A mínuszok egyszerűen átvették az uralmat, már rekordok is dőltek a hideget tekintve. Mindenki próbál ilyenkor minél kevesebbet kint tartózkodni, és jó melegen felöltözni, de nagyon fontos, hogy ne csak külsőleg védjük magunkat ebben az időjárásban, hanem belülről is segítsük szervezetünket.

Ugyanis nem véletlen, hogy ilyenkor van a legnagyobb számú megbetegedés. Tulajdonképpen az tévhit, hogy a hideg levegő miatt fázunk meg, sokkal inkább az immunrendszerünk védelmi állapotával van probléma. Ahhoz, hogy erős pajzsként tudjon működni, nagy energiát kell fektetnünk a támogatásába.

Hajunk állapotát ilyenkor szintén nagymértékben befolyásolja az, hogy a szervezetünk milyen állapotban van. Mivel sokkal kevesebb vitaminhoz jut ebben az időszakban, figyelnünk kell arra, hogy pótoljuk ezt a hiányt. Ha nem megfelelő mennyiségű vitamint viszünk be, sokkal könnyebben megbetegszünk, illetve a hajzatunk is kárát láthatja ennek.

Nagyon sok esetben nem csak a hideg szél szárító hatása, illetve a sapka alatt beizzadó fejbőr megfázása okozza a hajhullást, hanem az, hogy egyszerűen a belső támogatást nem kapja meg frizuránk. Vitaminhiány esetén pedig hirtelen indulhat meg ijesztően magas fokú hajhullás.

hajhullás koapszodás hajátültetés prp-terápia kezelés vitamin vitaminhiány C-vitamin citrusok citrom narancs zöldségek megfázás betegség hideg tél

A C-vitamin ilyenkor az egyik legfontosabb, és ezzel együtt a leghasznosabb vitamin egészségünkre nézve. Nem csak az immunrendszert támogatja, de sok egyéb jótékony hatása is van. Mivel antioxidánsként védi a sejteket, így növeli hajunk ellenálló képességét. Ezen felül pedig segíti a vas felszívódását, ami szintén nagyon fontos a hajzat szempontjából. Segítségével megúszhatjuk a téli hajhullást, és egészséges frizurával várhatjuk a tavaszt.

Hozzájuthatunk tabletta formájában is, de elsődlegesen az lenne a legjobb, ha étkezésünk során vinnénk szervezetünkbe nagy mennyiségben. A legtöbb C-vitamin a citrusfélékben található, mint például a narancs, a citrom vagy a grépfrút, de rengeteg zöldség is dúskál benne, mint például a paprika, a káposzta vagy a cukkini.

Ha nem figyelünk oda, és megindul a vitaminhiány okozta hajhullás, akkor se ijedjünk meg, hiszen ez az állapot  - akár olyan kezelések segítségével, mint a PRP-terápia - még helyrehozható. Sajnos azonban vannak olyan esetek, amikor komolyabb problémáról beszélünk hajunk tekintetében. Ilyen például a genetika okozta hajhullás, melyre egyetlen biztos megoldásként a hajátültetés említhető.

Tudjon meg többet a hajhullásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

A bonyolult női szervezet

0 Komment

A férfiak többsége szerint a hölgyek szeszélyesek, kiismerhetetlenek és bonyolultak. Ennek persze van némi igazságalapja, hiszen teljesen másképp gondolkodunk, és teljesen eltérően állunk legtöbbször a dolgokhoz. Azonban az biztos, hogy szervezetünket nézve sokszor még mi nők sem tudjuk, mi miért, és hogyan működik pontosan.

Lehet, hogy sokan azt hiszik, elcsépelt szöveg arra hivatkozni, hogy épp a nehezebb napjainkat éljük, amikor próbáljuk kimagyarázni a hangulatváltozásokat és az erős érzékenységet. Pedig igenis nagymértékben befolyásolja összes rezdülésünket az, hogy éppen mi megy végbe a szervezetünkben.

Az egyik legfontosabb szerepe természetesen a hormonháztartásunk működésének van, hiszen talán ez bír a legnagyobb hatással egész testünkre. Ha bármilyen változás lép fel, akkor annak egyből vannak jelei. Azt többször megemlítettük már, hogy a terhesség korszaka mennyi ilyen változást eredményezhet, illetve arról is beszéltünk, hogy a fogamzásgátló szedésének is bőven vannak hatásai szervezetünkre.

hajhullás átmeneti hajhullás hairhungary hajátültetés mezoterápia szervezet vitaminok női szervezet női hajhullás hormonok hormonháztartás terhesség fogamzásgátló

Az egyik leggyakrabban fellépő tünete a hormonháztartás átalakulásának az, hogy hajhullás indul meg. Ez van, akinél akkor lép fel, mikor teherbe esik, de sokaknál épp fordítva figyelhető meg, és a terhesség alatti időszakban kicsattanó egészségnek örvend frizurájuk, majd szülés után hirtelen ritkulni kezd a hajzat.

Ugyanígy van ez a fogamzásgátló alkalmazásakor is. Nagyon sokszor figyelhető meg ugyanis mellékhatásként a hajhullás azoknál, akik szednek ilyen szereket. Sok esetben azonban éppen a tabletta elhagyása után indul meg nagymértékű hajhullás, ami bizony ijesztő is lehet. Ebben az esetben ráadásul mindaddig eltart ez az állapot, amíg nem tisztul ki teljesen szervezetünk, és nem áll vissza saját rendjébe.

Sokat tehetünk ezen esetekben hajunk állapotáért, ha elegendő vitamint fogyasztunk, de természetesen külső segítséget is igénybe vehetünk, ha nagyon rossz a helyzet. Az ilyen fajta hajhullás általában átmeneti, és nem hagy maradandó nyomokat, viszont a hajzat regenerálódása nagyon hosszan is eltarthat. Tökéletes megoldás lehet ilyenkor a nők számára például a mezoterápia, vagy a PRP terápia melynek segítségével visszaállhat a rend a fejbőr tekintetében és a hajhagymák működésénél.  Sok esetben elegendő a megfelelő minőségű és összetételű hajhullás elleni sampon, kiegészítve a nők számára kifejlesztett hajszesszel.

Bővebben a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Készüljünk a télre!

0 Komment

Az ősz elindulása meghozza a szervezetben is végbemenő változásokat. Ezért érzékelhet mindenki némi természetes hajhullást ilyenkor, amitől nem kell megijedni. Azonban ahhoz, hogy a rend helyre álljon, és felkészítsük hajzatunkat arra, hogy lassan a még hidegebb időjárásnak lesz kitéve, nagyon fontos, hogy megfelelő ápolást nyújtsunk frizuránknak.

Mivel a fejbőr erei is összehúzódnak a hidegebb levegőnek köszönhetően, így a hajhagymák oxigénnel és tápanyagokkal történő ellátása is csökken. Ez eredményezi azt, hogy a hajszálak elvékonyodnak, és bizony nagy mennyiségben hullani is kezdenek, de ez csak egy átmeneti időszak. Viszont, ha pár hét elteltével nem szűnik meg, vagy nem csökken le a hajhullás, akkor gyanakodhatunk, hogy valamit nagyon rosszul csinálunk, vagy éppen nem tesszük meg azt, amit kellene.

Arról már írtunk, hogy a sapka viselése elengedhetetlen a hideg évszakok alatt, azonban ennek persze hátulütői is lehetnek. Éppen ezért jobban tesszük, ha természetes anyagból készült, és némileg jobban szellőző, levegőáteresztő sapkákat választunk magunknak, ami tényleg csak a hideg szél ellen nyújt védelmet anélkül, hogy beizzadjon a fejbőrünk teljesen.

A sokat emlegetett hajszárítás is okozhat gondokat, ha nem figyelünk oda, hogy ezt a műveletet helyesen, megfelelő távolságból és persze ne a legmelegebb fokozattal végezzük még akkor sem, ha jól esne a forró levegő. Nem elhanyagolható a vitaminbevitel és a megfelelő folyadékmennyiség sem.

Amennyiben odafigyelünk minderre, ennek ellenére még mindig drasztikus a hajhullás mértéke, akkor viszont minél hamarabb fel kell keresnünk egy szakembert, aki választ tud adni arra, miért nem gyengült a hajhullás mértéke. Bizony rengeteg oka lehet annak, ha a haj gyérülése nem szűnik meg, és ez már valószínűleg nem orvosolható azzal, hogy odafigyelünk hajzatunkra.

A sok megbetegedést eredményező időszakban például az is előfordulhat, hogy egy gyógyszer okozta mellékhatásként lép fel a hajhullás, de akár a lelki gondok, a sokakat depressziós állapotba lökő szürkeség is állhat a háttérben. Minden bajra van azonban megoldás, és persze hajunk regenerálódásához is akadnak segítségek. Átmeneti hajhullás esetén például gyógyírt nyújthat a mezoterápia, vagy a PRP kezelés, melyeknek köszönhetően hamarabb búcsút inthetünk a hajproblémás korszaknak.

 

Látogasson el honlapunkra, és tudjon meg még többet a hajhullásról, illetve annak kezelési lehetőségeiről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Őszi átállás

0 Komment

Mint tudjuk, minden időjárásnak megvannak a maga káros hatásai hajzatunkra nézve. Míg nyáron az erős napsugárzás, a folyamatos fejbőrizzadás és az ezzel járó gyakori hajmosás okozhat gondokat, addig ősszel teljesen másra kell odafigyelnünk, ha meg szeretnénk óvni frizuránkat.

Ugyanúgy, ahogy szervezetünk többi része, a hajzat is egyfajta átálláson megy ilyenkor keresztül. Ha betartunk néhány apróságot, akkor megelőzhetjük, hogy bármilyen probléma lépjen fel. Elsősorban nagyon fontos, hogy belülről megkapja szervezetünk a megfelelő vitaminmennyiséget. Ez természetesen nem csak hajunk szempontjából elengedhetetlen.

Továbbá óvnunk kell frizuránkat az egyre hidegebb levegőtől, és az őszre annyira jellemző széltől is. Néha nyugodtan felvehetünk vékonyabb sapkákat, esetleg húzzuk fejünkre a csuklyát, ha úgy érezzük, hogy fázik a fejünk. Ami viszont teljes mértékben nélkülözhetetlen, az a hajszárító alkalmazása.

Míg nyáron megszokhattuk, hogy sokszor hagyjuk magától megszáradni hajunkat, addig ilyenkor, ősszel ezt már nem tehetjük meg. Ha mégis megreszkírozzuk, hogy a szél majd megszárítja, vagy csak hanyagul szárítjuk meg, akkor azzal bizony komoly károknak tehetjük ki frizuránkat. Főként a fejbőr van ilyenkor veszélyben, hiszen könnyen megfázik, ami olyan problémákhoz vezethet, mint a korpásodás vagy a száraz, viszkető fejbőr. Azt pedig már tudjuk, hogy ezek a gondok szinte egyenesen vezethetnek a hajhulláshoz, ami már sokkal nehezebben kezelhető.

Természetesen a kopaszodás problémája akkor is felütheti a fejét, ha mi mindent megteszünk hajunk állapotáért. Ugyanis rengeteg különböző okból kifolyólag indulhat meg ez a kellemetlen folyamat, legyen szó akár egy gyógyszer mellékhatásáról, vagy a sok stresszről.

A hölgyek esetében inkább az átmeneti hajhullás a gyakoribb, ami legtöbbször a kiváltó ok megszűntetésével kezelhető, illetve kiegészítésként javasolt súlyosabb esetekben egyes készítmények alkalmazása, vagy például a mezoterápia segítsége. A férfiak többségénél viszont általában a genetika a hibás, és öröklött kopaszodással kell szembenézniük. Ilyenkor sem szabad kétségbe esni, hiszen létezik olyan megoldás, mely biztos és végleges eredményt ad, méghozzá a hajátültetés.

 

Tudjon meg többet a hajhullás és kopaszodás okairól, valamint a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Szőkítés természetesen?

0 Komment

Köztudott, hogy hajunk festése káros lehet egy idő után. Akármennyire is telerakják már a mai hajfestékeket vitaminokkal, sajnos idővel roncsolhatják a hajszálak szerkezetét, vagy irritálhatják fejbőrünket. Viszont nem is főként a hajfestés, hanem a szőkítés okozza a legnagyobb károkat, hiszen ez az egyik legdrasztikusabb eljárás. De mit tegyünk, ha mégis világosabb hajat szeretnénk?

Létezik ugyanis megoldás arra, ha valaki kicsit világosabb frizurát szeretne. Nem csak egyszerű alkalmazni a következő praktikát, de még jót is teszünk vele hajzatunkkal, hiszen akár orvosolhat is egy-két problémát.

Nem kell mást tennünk ehhez, csak készítsünk egy főzetet kamillából, majd amikor langyossá hűlt, öblítsük át vele hajzatunkat, hajmosást követően. Ha ezt a hajöblítést rendszeresen alkalmazzuk, akkor hajszínünk akár több árnyalattal is világosabb lehet pár hét alatt. Ráadásul a kamilla mindemellett nyugtató hatású, így még pozitív változásokat is eredményezhet hajzatunkon. Jót tesz fejbőrünknek, ami eleve sok káros hatásnak van kitéve nyáron a folyamatos izzadással, gyakori hajmosással ostromolva.

Természtesen a fent leírt módszer nem garantálja, hogy valaki teljesen kiszőkül, főleg nem akkor, ha az illetőnek nagyon sötét haja van. Pár árnyalatnyi változás azonban megfigyelhető lesz, és persze nem utolsó szempont az sem, hogy a fejbőrünk és hajzatunk egészségének is jót tesz, szöges ellentétben a kémiai anyagokkal történő szőkítéssel.

Amennyiben nem figyelünk oda frizuránk állapotára, és nem vesszük észre, hogy a folyamatos változtatások miatt rengeteg kárt szenvednek hajszálaink, akkor egyszer csak azon kaphatjuk magunkat, hogy töredezett, fénytelen és élettelen lesz hajzatunk, ami sajnos előbb-utóbb hajhulláshoz fog vezetni. Persze ez csak átmeneti hajhullás, amennyiben felhagyunk azokkal a szokásokkal, melyek kiváltották ezt a helyzetet, hajunk állapota is helyre fog állni.  

Sajnos azonban a legtöbb esetben olyan kopaszodással állunk szemben, melynek kiváltó okai súlyosabbak, és nehezebben kezelhetőek. Ilyenkor segítségünkre lehetnek egyes kezelések, illetve, ha maradandó károkról, vagy öröklött jellegű koapszodásról beszélünk, akkor a hajátültetés jelenti az egyetlen biztos megoldást.  

 

Keresse fel Klinikánkat, hogy többet megtudhasson a hajhullásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed