Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Hajhullás vagy hajvesztés?

0 Komment

A két szó jelentése nagyon is ugyanannak tűnik, azonban annak ellenére, hogy sokan azt hihetik, nem jelent egyet. Ugyanis a haj hullásánál a hajszálak gyökerestül távoznak, míg a haj vesztésénél arról van szó, hogy a károsodott hajszál törik le. De mi okozhatja az egyiket, illetve a másikat, és mit tehetünk ellenük vagy mivel orvosolhatjuk?

Hajhullás rengeteg különböző okból alakulhat ki. Eredményezheti egyes gyógyszerek mellékhatása, esetleg hormonális problémák kialakulása, de okozhatja a mindennapi stressz is, illetve beszélhetünk öröklött kopaszodásról is. Mindegyik esetben egy a közös, hogy hajunk sajnos a gyökerekkel együtt távozik.

hajhullás hajvesztés kopaszodás hairhungary hajátültetés töredezett haj hajvasaló hajszárítóHajvesztést az okozhat, ha nem ápoljuk megfelelően frizuránkat, és emellett kitesszük sok olyan káros hatásnak, mint például az erős napsugárzás, vagy olyan forró eszközök használata, mint a hajvasaló, hajszárító stb. Ha megfelelő táplálást nyújtunk hajzatunknak, akkor elkerülhetjük, hogy hajunk szárazzá, töredezetté válljon. A hajvesztéstől tehát annyira nem kell megijednünk, azonban nagyon gyorsan fel kell ismernünk, hogy bizony sokkal többet kell törődnünk frizuránkkal, és nem csak külső, hanem belső táplálásra is szükség van. Ugyanis először csak letörik a haj, azonban ha ezt nem vesszük komolyan, akkor az már hajhulláshoz is vezethet, hiszen a nem megfelelő ellátottság sajnos a hajhagymák működésének leállását eredményezheti.

A hajvesztést tehát még könnyebb jó irányba befolyásolni, némi odafigyeléssel ugyanis hajunk növekedése normális marad, és nem fog kihullani. A helyes táplálkozás és a haj külső ápolása ehhez elengedhetetlen.

Hajhullásnál azonban már más a helyzet. Ahogy észleljük a kopaszodás problémáját, szakértő segítséggel ki kell derítenünk, hogy mi okozhatja azt. Ettől függően orvosolhatja gondunkat egy mezoterápiás kezelés, vagy egyes orvosilag tesztelt készítmények alkalmazása, vagy a biztos sikert nyújtó és végleges eredményt elérő hajátültetés

Tudjon meg többet a hajátültetésről és a mezoterápiás kezelésről:
HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Vegetáriánus táplálkozás

0 Komment

A vegetáriánus táplálkozás rengeteg okból fakadhat, legyen az vallás, állatvédelem vagy egyszerű fogadalom. Több fajtája is van, mint például amikor nem csak húst, hanem az állatok adta más termékeket sem veszik bele az étrendjükbe, de olyan is van, akinek például a csirke még belefér. De milyen hatással lehet szervezetünkre a megtagadott hús hiánya?

A vegetáriánus étrend rengeteg pozitív eredménnyel jár, mint például az elhízás veszélyének csökkenése a kisebb energia bevitel miatt, vagy a sok zöldség és gyümölcs fogyasztásával járó magas vitaminfogyasztás. Szintén jó hatása van a rostokban gazdag ételeknek az anyagcserére, valamint a koleszterin bevitel is igen alacsony. Ezekkel a velejárókkal a vegetáriánus étrend rengeteg betegség megelőzésére jó lehet. Azonban ne felejtsük el, hogy a pozitív hatások mellett bizony negatív következményei is lehetnek.

Az egyik legnagyobb probléma a fehérjehiány, amit ugyan valamennyire lehet pótolni magasabb fehérjetartalmú, növényi eredetű táplálékok kombinációjával, mint például a hüvelyesek és a gabonafélék együttes fogyasztásával. Azonban lehetséges, hogy még ez is kevés a megfelelő fehérjebevitelhez képest.

A nem megfelelő minőségű fehérjebevitel a vas felszívódását gátolhatja, így vashiányt is okozhat a vegetáriánus táplálkozás. Ezen kívül gyakran előfordul vegetáriánusoknál a B12 vitamin hiánya, melynek következménye vérszegénység is lehet.

A fent említett problémák egytől egyig hajhulláshoz vezetnek. Mivel a hajszálak nagy részben fehérjéből épülnek fel, ha kevés fehérjét fogyasztunk, bizony a hajszálak növekedése és képződése leáll, így a hajhullás elkerülhetetlen lesz. A vas hiánya szintén okozhat kopaszodást, mint ahogy a B12 vitamin hiánya is. Utóbbi nem csak hajhulláshoz, hanem korpásodáshoz és korai őszüléshez is vezethet.

Ha valaki vegetáriánus, és elkezd hullani a haja, bizony szembe kell néznie azzal a ténnyel, hogy ebben sajnos nagy szerepe lehet táplálkozásának. Ilyenkor érdemes átgondolni, hogy tud-e változtatni étkezési szokásán, vagy nem. Persze léteznek olyan táplálék kiegészítők, melyek csökkenthetik ezeket a hiányokat, mint ahogy a hajhullás okozta károkra is van megoldás, méghozzá a biztos eredményt nyújtó hajbeültetés.

Tudjon meg többet a hajátültetésről:
HairHungary – Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Elsavasodott szervezet

0 Komment

Arról már nagyon sokat beszéltünk, hogy a helyes táplálkozás mennyire fontos ahhoz, hogy szervezetünk egészségesen működjön, beleértve azt is, hogy külsőnk rovására se menjen az egészségtelen étrendünk. Most azt nézzük meg közelebbről, hogy mi is az elsavasodás, mi eredményezi és mit okozhat.

A mai étrendek közel 80%-át olyan élelmiszerek fogyasztása teszi ki, melyeknek savasító hatásuk van. Ilyenek például a kávé, a tej, a magas cukortartalmú édességek, a fehér lisztből készült pékáruk és a szénsavas üdítőitalok. Sajnos emellett a lúgosító szénsavmentes italok, valamint a zöldségek és gyümölcsök csak 20%-ban vannak jelen étkezéseinkben.

A felgyűlt savakat a szervezet úgy próbálja semlegesíteni, hogy saját ásványi anyagaihoz köti, és salakanyagként raktározza el őket. A savak közömbösítése sajnos nyomelem és ásványi anyaghiányhoz vezet, mely felőrli mind a szellemi, mind a testi energiákat. Ezért a betegségek nagy részének hátterében a szervezet elsavasodása áll.

Az olyan kórok mellett, mint az allergiás vagy daganatos megbetegedések, a csontritkulás, a migrén és a súlyproblémák, sajnos a savas szervezet hajhulláshoz, kopaszodáshoz is vezethet, mivel ilyen esetekben a hajhagymák nem kapják meg a szükséges tápanyagokat. Ehhez sokszor korpásodás és fejbőrviszketés is társul.

Hajhullást és kopaszodást rengeteg különféle ok eredményezhet, így ha feltűnően sok hajszál marad már a fésűnkben, vagy a kopaszság már láthatóan uralkodni kezd fejtetőnkön, nem árt átgondolnunk, hogy mi is okozhatja ezt. Ha olyan probléma áll a háttérben, mint például a helytelen táplálkozás, akkor saját magunk orvosolhatjuk gondunkat, hiszen egy kis odafigyeléssel és életmódunk megváltoztatásával elejét vehetjük hajzatunk további ritkulásának. Azonban vannak olyan hajhullást okozó tényezők is, melyeken mi magunk nem tudunk segíteni. Ilyen esetekben szakértőhöz kell fordulnunk, hogy szakszerű megoldást kapjunk problémánkra, ami lehet egy mezoterápiás kezelés, vagy a biztos és végleges segítséget jelentő hajbeültetés is.    

Ismerje meg jobban a hajátültetési eljárást:
HairHungary – Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Jennifer Aniston pórul járt frizurája

0 Komment

A színésznőnek nyugodtan kimondhatjuk, hogy egyik védjegye gyönyörű, szőke, hosszú frizurája volt, melyet sokan akartak utánozni és sokak álma volt egy ilyen hajzuhatag. A csinos sztár a napokban azonban félhosszú, állig érő frizurával jelent meg, mely igencsak nagy meglepetésként szolgált a rajongóknak.

Jennifer nem önszántából vált meg gyönyörű hajkoronájának nagy részétől. A színésznő már egy ideje nagy híve egy elég drága hajkezelésnek, és most is azt alkalmazták frizuráján, ami sajnos ebben az esetben nem járt sikerrel. A brazil hajkiegyenesítésnek az a lényege, hogy egy különleges oldatot visznek fel a hajzatra, majd ezt követően egyenesítik ki hajvasalóval. A kezelés után a haj hónapokig egyenes, szép és könnyen kezelhető lesz, de sajnos ebben az esetben inkább csak károkat hagyott maga után. Az oldat keratint tartalmaz, ami ténylegesen jótékony hatással van a hajszálakra, azonban formaldehid is van az összetevői között, ami mérgező, roncsoló hatású. Ez okozta azt, hogy a színésznő haja a kezelés végére csomókban kihullott és letöredezett, ami miatt nem is volt más választása, minthogy gyönyörű haját levágassa.

Hiába van jó híre különböző fodrászkezeléseknek, illetve hajápolási szereknek, mindig tisztában kell lennünk azzal, hogy milyen mellékhatásokkal számolhatunk. Nem elég egy barátnő ajánlása ahhoz, hogy elhiggyük, ez vagy az a termék gyönyörűvé varázsolja majd frizuránkat, hiszen lehetséges, hogy az ellenkezőjét érjük el vele.

Amennyiben bármilyen termék mellékhatásaként hajhullást észlelünk magunkon, azonnal abba kell hagyni annak használatát. Ha maradandó károkat okozott egy termék vagy egy fodrászati kezelés, vagy más okból kezdünk kopaszodni, mindenképpen keressünk fel szakértő segítséget, hogy minél korábban kiderüljön, mi lehet gyógyír bajunkra. A kihullott haj okozta problémák orvoslására személyre szabottan rendelkezésünkre áll több lehetőség is, mint különböző készítmények használata, mezoterápiás kezelés vagy a biztos eredményt mutató hajbeültetés.

Forrás: Story Sztármagazin

Keresse fel a HairHungary Klinikát, és ismerje meg jobban a különböző eljárásokat:

HairHungary – Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Hajhullás cukorbetegség miatt

0 Komment

Sajnos a cukorbetegség ma már egy nagyon gyakori és egyre fiatalabb korban kezdődő probléma az emberek életében. Ennek a hajhullás kopaszodás hairhungary hajátültetés cukorbetegség inzulin diéta hallászavarok fogszuvasodás életmódváltásbetegségnek a kialakulásához több ok is vezethet. Az 1-es típusú cukorbetegséget a hasnyálmirigy szigeteiben lévő inzulintermelő sejtek pusztulása okozza, melynek kezelése csak inzulinpótlással lehetséges. A 2-es típusú cukorbetegség oka a hasi zsírszövetek mennyiségi növekedése, mely inzulinrezisztenciát eredményez. Ebben az esetben az életmódváltással, erősebb diétával is sikereket érhetünk el, de emellett gyógyszeres kezeléssel is orvosolható. Ezen kívül olyan betegségek is állhatnak a háttérben, mint az alkoholizmus, vagy az epekő, melyek másodlagos cukorbetegséget okozhatnak, illetve beszélhetünk még a terhesség ideje alatt előforduló cukorbetegségről is.

hajhullás kopaszodás hairhungary hajátültetés cukorbetegség inzulin diéta hallászavarok fogszuvasodás életmódváltásMinden esetben ennek a betegségnek olyan velejárói lehetnek, melyre nem is számítanánk, és épp emiatt fontos ezekre odafigyelni, hiszen akár jelezhetik is a problémát. Jelentkezhetnek anyagcsere zavarok, amikor annak ellenére, hogy a beteg sokat eszik, mégis lefogy. Szintén fontos odafigyelni a fokozott hallászavarokra is, illetve a fogszuvasodásra, foghullásra, mert ezek szintén lehetnek a betegség jelei.

Sajnos a hajhullás is beletartozik a cukorbetegségre hajhullás kopaszodás hairhungary hajátültetés cukorbetegség inzulin diéta hallászavarok fogszuvasodás életmódváltásfigyelmeztető jelek közé. Ugyanis a betegség során a vérerek fala vastagabb lesz, emiatt az egész testben beszűkülnek az artériák, ezáltal a vér kevesebb oxigént szállít. Ez elvezethet a bőr és a hajhagymák rendellenes működéséhez. A bőr megvastagszik, a haj elveszíti fényességét és hullani kezd. Az ilyen fajta hajhullás nem foltokban fordul elő, hanem egy általános gyérülést vehetünk észre.

Ha bármilyen magas fokú hajvesztést érzékelünk magunkon, mindenképpen szakszerű segítséghez kell fordulnunk, hiszen ahogy a cukorbetegség jele is lehet, akár más problémára is utalhat. A kiváltó ok feltárása tehát elengedhetetlen, mely után kifejezetten személyre szabva lehet orvosolni a kopaszodás problémáját is. Segítségünkre lehetnek különböző mezoterápiás kezelések, de az is előfordulhat, hogy a biztos és végleges eredményt nyújtó hajátültetéssel kaphatjuk csak vissza régi frizuránkat.

Tudjon meg többet a hajátültetésről:

HairHungary Klinika
Web: hairhungary.hu
e-mail: info@hairhungary.hu
Tel.: 06 (30) 70 90 470

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed