Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Az internet útvesztője

0 Komment

A hajátültetés ma már egyre inkább ismertté váló módszer a kopaszodás jeleinek orvoslására, azonban még mindig rengeteg a kérdőjel. Ha valaki arra az elhatározásra jut, hogy változtatni szeretne frizuráján az eljárás segítségével, még mindig messze áll az igazi döntéstől, hiszen csak ilyenkor kezdődik el az információszerzés maratonja.

Persze sokan lehetnek olyan szerencsések, hogy egy ismerősük, vagy egy barátjuk ismerőse átesett hajbeültetésen, vagy legalább hallott már valaha az eljárásról, mégis természetes, hogy a döntés előtt az internetet bújjuk válaszokért. Azonban, ha nem vigyázunk, könnyen egy útvesztőben találhatjuk magunkat, ahol csak még több kérdés születik meg fejünkben.

De hogyan érhetjük el, hogy a temérdek információ között igazi válaszokat találjunk? A hajátültetés felé vezető út egyik legfontosabb mérföldköve a klinika kiválasztása, hiszen egyáltalán nem mindegy, hogy milyen kezek közé kerülünk egy ekkora változás közben.

Ahhoz, hogy ki tudjuk szűrni, hova érdemes menni, mindenképpen érdemes megfigyelni, hogy hol kezelnek bennünket emberbarátian például. Ha csak a hétköznapi ember számára érthetetlen szakkifejezésekkel találkozunk egy weboldalon, ahol egyáltalán nem törekednek arra, hogy ezeket legalább elmagyarázzák, akkor nyilván tovább kell keresnünk. Azt is érdemes megfigyelnünk, hogy az érthetően jelenlévő marketing mellett mennyire találunk más információkat is, melyek lényegesek lehetnek számunkra. Végül, de nem utolsó sorban talán a legfontosabb az, hogy referenciák után kutassunk, és nézzük meg jól, hogy milyen eredményeket és véleményeket találunk.

A HairHungary Klinika éppen ezért vezette be a blogolással járó kedvezményt, hiszen ezzel egyrészt a hajátültetésen átesett páciensek is nyernek, de főként nagy segítséget adhatnak azok számára, akik még a döntés előtt állnak. Saját történetükön keresztül megismerkedhetünk a beavatkozás előtti időszak érzelmi oldalával, a műtét menetével és azzal, hogy a végleges eredményig min mennek át az emberek. Ez nem csak válaszokat adhat, hanem bemutatja a hajátültetés jó és persze nehezebb pillanatait is, többféle stílusban, megközelítésben és egyedi, saját történetekben.

Keresse fel a HairHungary Klinika honlapját, és ismerje meg jobban szolgáltatásait:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

> Kedvezményprogram hajátültetésre: http://www.hairhungary.hu/hu/hajbeultetes

A hajátültetés történetével foglalkozó sorozatunk első cikkéből megtudhattuk, mi jelentette az igazi áttörést ahhoz, hogy a mai, kiforrott technológia megszülethessen. Ma megismerhetjük a hajbeültetés történelmének következő korszakát, mely a nyolcvanas években teljesedett ki.

Ebben az időszakban ugyanis az első, kísérletezések után maradt rengeteg negatív eredmény és az elégedetlen páciensek miatt újabb ugrás valósult meg. Persze az is nagy lökést adott, hogy akkoriban nagy divatja volt férfiaknál is a nagy, dús, hosszú hajkoronának. Mivel folyamatosan fejleszteni próbálták mind az eljárást, mind pedig az eszközöket is, így benne volt a levegőben már, hogy hamarosan előrehaladás következhet be. És ez a haladás el is jött, újabb korszakot jelentve a hajátültetés fejlődésében.

A donorterületekről ekkor már vékony csíkokban távolították el a hajas fejbőrt, melyeket aztán még kisebb darabokra vágtak szét. Így teremtették meg a mini- és a mikrograft fogalmát, melyek csupán 4-6 vagy 1-3 hajszálat foglaltak magukba. Ráadásul az eljárás már sokkal kisebb hegeket is hagyott maga után, mely szinte már akkor észrevehetetlenné vált a hajas fejbőrön.

Mivel nem csak az eljárás menetén, hanem az eszközökön is fejlesztéseket hajtottak végre, így lehetővé vált, hogy sokkal természetesebb eredményeket érjenek el a beültetett részeken is. A régi sebészi eszközök helyett sokkal finomabbakat és precízebbeket alkalmaztak, ami a szebb eredményen kívül már komolyabb számú hajszál átültetését is lehetségessé tette.

Természetesen ezek a kellékek még mindig nagyon elmaradottnak számítottak a mai speciális eszközökhöz képest, és persze az eredményesség, valamint az átültethető mennyiség is gyereklábon járt még mindig abban az időben. Ugyan már sokkal több kopaszodással küzdő páciens akadt, akik rászánták magukat, hogy kipróbálják a hajbeültetés már akkor is sokat ígérő, és persze már akkor is hatalmas változást adó lehetőségét, a mai technológia mérföldekkel jár előrébb minden tekintetben.

Következő cikkünkből megtudhatják, mi miatt nem nyugodtak bele a nyolcvanas évek végén elért, már elég jónak mondható eredményekbe, és mi okozta a további fejlesztések utáni vágyat.

Addig is ismerjék meg jobban a hajhullás és kopaszodás okait, valamint a HairHungary Klinika által kínált, lehetséges kezeléseket:   

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Út a hajátültetés felé - kezdetek

0 Komment

A hajátültetés mára egy olyan tökéletes és természetes eredményt adó eljárás, mely sokak számára adta már vissza a dús frizura lehetőségét. Persze, mint minden a világon, ez a beavatkozás is nagy múlttal rendelkezik, és fejlődésének útja korántsem volt akadálymentes. Következő cikksorozatunkban ezt az utat járjuk majd be. Most az első korszaknak nevezhető időszakot ismerhetjük meg, melyből kitűnik, hogy a mostani hajátültetési eljárás mennyire kinőtte magát az első próbálkozásokhoz képest.

A kopaszodás problémáját már nagyon régen kezelni próbálták mindenféle növényekkel, gyógyszerekkel és praktikákkal, azonban ezek sosem hozták el aztán a kívánt eredményt. Igazi áttörést először az 1950-es években értek el, amikor rájöttek arra, hogy a tarkótáji hajzatra nem hatnak a kopaszodásért felelős hormonok.

Az elgondolás jó volt, ám egészen a 80-as évekig nem sikerült olyan technológiát kifejleszteni, melynek segítségével ezt a tudást a fejtetőn is kamatoztatni lehetett volna. Az eredmények sajnálatos módon olyan elégedetlenséget okoztak, ami sokakat el is tántorított a beavatkozástól.

Akkortájt ugyanis még egész bőrszigeteket ültettek át, hiszen a mai technológia abban az időben még csak elgondolásként sem született meg. Sajnos ezáltal egy természetellenes, hajzatnak nem is nagyon nevezhető eredményt kaptak a páciensek, ami viszont folyamatos ösztökélést jelentett ahhoz, hogy újabb és jobb eszközökre van szükség.

Ez a korszak hozta tehát meg az első áttörést, és indította el a rögös utat a mostani hajátültetési eljárás lehetősége felé. Az, hogy nyilvánvalóvá vált, a kopaszodásra ilyen módon van megoldás, illetve az, hogy az első, kezdetleges próbálkozások még nagyon messze álltak az elképzelt megvalósítástól, mind elősegítették a fejlesztés ezek utáni egyre inkább felfelé ívelő menetét.

Mára már a hajbeültetés egy olyan kiforrott technológiát tudhat magáénak, mely ténylegesen megváltoztatja a páciensek életét, méghozzá a legpozitívabb módon, dús hajzatot varázsolva. A HairHungary Klinikán végzett beavatkozások rengeteg hajhullással küzdőnek adták már vissza régi frizurájukat, ezzel együtt pedig önbizalmukat is.

A következő, történeti áttekintéses cikkünkből megtudhatják, mi következett a kezdetleges, mégis mindent megalapozó, első lépések után. Addig is tudjanak meg többet a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről az alábbi weboldalon:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed