Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Elsavasodott szervezet

0 Komment

Arról már nagyon sokat beszéltünk, hogy a helyes táplálkozás mennyire fontos ahhoz, hogy szervezetünk egészségesen működjön, beleértve azt is, hogy külsőnk rovására se menjen az egészségtelen étrendünk. Most azt nézzük meg közelebbről, hogy mi is az elsavasodás, mi eredményezi és mit okozhat.

A mai étrendek közel 80%-át olyan élelmiszerek fogyasztása teszi ki, melyeknek savasító hatásuk van. Ilyenek például a kávé, a tej, a magas cukortartalmú édességek, a fehér lisztből készült pékáruk és a szénsavas üdítőitalok. Sajnos emellett a lúgosító szénsavmentes italok, valamint a zöldségek és gyümölcsök csak 20%-ban vannak jelen étkezéseinkben.

A felgyűlt savakat a szervezet úgy próbálja semlegesíteni, hogy saját ásványi anyagaihoz köti, és salakanyagként raktározza el őket. A savak közömbösítése sajnos nyomelem és ásványi anyaghiányhoz vezet, mely felőrli mind a szellemi, mind a testi energiákat. Ezért a betegségek nagy részének hátterében a szervezet elsavasodása áll.

Az olyan kórok mellett, mint az allergiás vagy daganatos megbetegedések, a csontritkulás, a migrén és a súlyproblémák, sajnos a savas szervezet hajhulláshoz, kopaszodáshoz is vezethet, mivel ilyen esetekben a hajhagymák nem kapják meg a szükséges tápanyagokat. Ehhez sokszor korpásodás és fejbőrviszketés is társul.

Hajhullást és kopaszodást rengeteg különféle ok eredményezhet, így ha feltűnően sok hajszál marad már a fésűnkben, vagy a kopaszság már láthatóan uralkodni kezd fejtetőnkön, nem árt átgondolnunk, hogy mi is okozhatja ezt. Ha olyan probléma áll a háttérben, mint például a helytelen táplálkozás, akkor saját magunk orvosolhatjuk gondunkat, hiszen egy kis odafigyeléssel és életmódunk megváltoztatásával elejét vehetjük hajzatunk további ritkulásának. Azonban vannak olyan hajhullást okozó tényezők is, melyeken mi magunk nem tudunk segíteni. Ilyen esetekben szakértőhöz kell fordulnunk, hogy szakszerű megoldást kapjunk problémánkra, ami lehet egy mezoterápiás kezelés, vagy a biztos és végleges segítséget jelentő hajbeültetés is.    

Ismerje meg jobban a hajátültetési eljárást:
HairHungary – Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

12
»

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed