Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Szőkítés természetesen?

0 Komment

Köztudott, hogy hajunk festése káros lehet egy idő után. Akármennyire is telerakják már a mai hajfestékeket vitaminokkal, sajnos idővel roncsolhatják a hajszálak szerkezetét, vagy irritálhatják fejbőrünket. Viszont nem is főként a hajfestés, hanem a szőkítés okozza a legnagyobb károkat, hiszen ez az egyik legdrasztikusabb eljárás. De mit tegyünk, ha mégis világosabb hajat szeretnénk?

Létezik ugyanis megoldás arra, ha valaki kicsit világosabb frizurát szeretne. Nem csak egyszerű alkalmazni a következő praktikát, de még jót is teszünk vele hajzatunkkal, hiszen akár orvosolhat is egy-két problémát.

Nem kell mást tennünk ehhez, csak készítsünk egy főzetet kamillából, majd amikor langyossá hűlt, öblítsük át vele hajzatunkat, hajmosást követően. Ha ezt a hajöblítést rendszeresen alkalmazzuk, akkor hajszínünk akár több árnyalattal is világosabb lehet pár hét alatt. Ráadásul a kamilla mindemellett nyugtató hatású, így még pozitív változásokat is eredményezhet hajzatunkon. Jót tesz fejbőrünknek, ami eleve sok káros hatásnak van kitéve nyáron a folyamatos izzadással, gyakori hajmosással ostromolva.

Természtesen a fent leírt módszer nem garantálja, hogy valaki teljesen kiszőkül, főleg nem akkor, ha az illetőnek nagyon sötét haja van. Pár árnyalatnyi változás azonban megfigyelhető lesz, és persze nem utolsó szempont az sem, hogy a fejbőrünk és hajzatunk egészségének is jót tesz, szöges ellentétben a kémiai anyagokkal történő szőkítéssel.

Amennyiben nem figyelünk oda frizuránk állapotára, és nem vesszük észre, hogy a folyamatos változtatások miatt rengeteg kárt szenvednek hajszálaink, akkor egyszer csak azon kaphatjuk magunkat, hogy töredezett, fénytelen és élettelen lesz hajzatunk, ami sajnos előbb-utóbb hajhulláshoz fog vezetni. Persze ez csak átmeneti hajhullás, amennyiben felhagyunk azokkal a szokásokkal, melyek kiváltották ezt a helyzetet, hajunk állapota is helyre fog állni.  

Sajnos azonban a legtöbb esetben olyan kopaszodással állunk szemben, melynek kiváltó okai súlyosabbak, és nehezebben kezelhetőek. Ilyenkor segítségünkre lehetnek egyes kezelések, illetve, ha maradandó károkról, vagy öröklött jellegű koapszodásról beszélünk, akkor a hajátültetés jelenti az egyetlen biztos megoldást.  

 

Keresse fel Klinikánkat, hogy többet megtudhasson a hajhullásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Személyiségek frizurában mérve

0 Komment

A frizura kérdése bizony mindkét nem esetében nagyon központi szerepet tölt be ugyanúgy a mindennapokban is, mint ahogy eseményekkor. Nem csak külsőnket befolyásolja nagymértékben az, hogy kinek milyen frizurája van, hanem legtöbbször következtetni lehet a személyiségekre is abból, milyen a hajviseletünk.

Először is nézzük meg a hajszíneket. Mivel ma már bármilyen árnyalatot könnyen elérhetünk, így igazán kezünkben van a döntés, milyen külsőt szeretnénk frizuránk tekintetében. Elsősorban a női nem képviselői szeretnek ehhez az eszközhöz nyúlni, és általában mindig valamilyen lelki megújulás áll a háttérben. A szőke sok esetben angyali, mégis erotikus, és a figyelem központjába terel bennünket. A vörös haj szenvedélyességet és öntörvényűséget sugall, a fekete pedig kissé sejtelmes, zárkózott, ugyanakkor megbízható személyiséget takarhat.

Másodszor a hajvágás rejtelmeibe merülhetünk el egy kicsit, ha meg szeretnénk tudni, ki milyen korszakát éli éppen. A hölgyeknél a rövid haj egyrészt lázadó természetet mutat, másrészt pedig viselője minden bizonnyal kényelmes. A hosszú haj nőiességet sugall, egyben törékenységet is, ha pedig frufru társul hozzá, akkor az visszahúzódásról és félénkségről árulkodhat.

Férfiak tekintetében a hosszú haj takar általában lázadozó szellemet, a rövid frizura pedig ezer más lehetőséget rejt magában. A kócos örök ifjú, a fazontalan sebezhető lelkű, a gondosan felnyírt pedig inkább komoly, vagy csak azt szeretné, ha komolyabban vennék.   

De mi van akkor, ha olyan probléma áll elő hajzatunkkal, mely nagyban befolyásolja azt, hogy nézünk ki, és nem mi tudjuk irányítani?

Ez a probléma természetesen nem más, mint az olyan kopaszodás, mely önmagunk hibáján kívül következik be. Az öröklött jellegű kopaszodás kialakulásáról nem tehetünk, és mi magunk nem is tudunk fellépni ellene segítség nélkül.

Férfiak esetén sokaknak jól áll a tarság, de természetesen rengetegen vannak, akik nem érzik jól magukat hajatlan fejbőrrel. A hölgyek tekintetében pedig egyértelmű, hogy megrendítő változás az ilyen fajta hajritkulás. Azok számára, akik nem tudnak, vagy nem szeretnének beletörődni a kopasz foltok jelenlétébe, a hajbeültetés tudja visszaadni régi frizurájukat. Ezt aztán ismét annak megfelelően lehet formálni, ki milyen személyiségkorszakban él.

Ismerje meg jobban a hajhullás okait, illetve a hajátültetést:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Mit árul el a hajszíned az egészségedről?

0 Komment

A hajszíneket sokszor hozzák kapcsolatba személyiségvonásokkal, mint például „a szőkék többet szórakoznak” és „a vörös hajúak rosszindulatúak”. A listát pedig biztosan többen is tudnák folytatni. Viszont amit sokan nem is gondolnának, hogy míg személyiségünkről természetesen csak korlátozottan tud kifejezni bármit is hajszínünk, az egészségünkről annál inkább.

Barna

A barna a leggyakrabban előforduló természetes hajszín, egyben sokszor a legvastagabb és legdúsabb hajtípus is. De ennek a dússágnak ne dőljünk be, hiszen emellett a barna hajúak kevesebb hajzattal rendelkeznek fejtetőjükön, mint szőke vagy vörös társaik. Ez azt jelenti, hogy a barna hajúaknak magasabb a kockázat a kopaszodásra. A barna színt a melanin termelődése okozza. Ha ez fokozottan van jelen, az bőrproblémákhoz vezethet, illetve nikotinfüggőségre is hajlamosabbá tehet. Egy 2006-os tanulmányból ismert, hogy a nikotin felhalmozódik a melanin tartalmú szövetekben, és a melanin megakadályozza a szervezet anyagcseréjét, így a nikotin nem tud gyorsan távozni. Ez azt jelenti, hogy ez a drog hosszabb ideig megmarad a barnák szervezetében és ez gyorsan eredményezi a függőség kialakulását. Természetesen jó is jár a barnahajúsággal, nem csak rossz. A férfiak nagy többsége például előbb vesz feleségül egy barna lányt, mint egy szőkét. Ez azért van, mert a többség a barna hajat megbízhatósággal és stabilitással társítja össze.

Szőke

A szőke a második legnépszerűbb hajszín, egyben társítják az igéző szépséghez és a nemi vonzerőhöz. Egy kísérlettel bizonyították, hogy a férfiak többsége előbb megy segítséget nyújtani egy szőke hölgynek, mint bármely más hajszínűnek. Viszont attól függetlenül, hogy ennyi pozitívummal jár a szőkeség, van sajnos néhány egészségügyi kockázat is, ami ehhez a frizurához társulhat. A szőke hajat ugyanis a melanin hiánya okozza, emiatt nagy a hajlamosság a bőr és a szem problémáinak kialakulására. Egy tanulmány szerint ha a szőke hajhoz kék szem társul, nagyobb a rizikófaktora annak, hogy az egyik szemben egy úgynevezett kor-függő makula degeneráció alakuljon ki. Ez a későbbiekben visszafordíthatatlan látásvesztést eredményezhet az 50 év felettieknél. De ne aggódjanak a szőke, kék szemű olvasók, ugyanis ez megelőzhető, ha a nappal szemben napszemüveggel védjük szemünket. A szőkeséggel sokszor társul a szép szem és a tiszta bőr. A melanin hiánya miatt viszont nagy a kockázat melanoma fejlődésére is.

Vörös

A vörös az egyik legritkább hajszín. Becslések szerint a világ lakosságának csak 1-2 %-a rendelkezik természetes vörös hajjal, akiknek többsége Észak-Európában él. A vörös hajú embereknek sokszor nagyobb az önbecsülésük, ami annak köszönhető, hogy beteljesül a jóslat, miszerint a vörös hajúak tüzesek és szenvedélyesek. Kimutatások szerint a vörösek sokkal aktívabbak a szexuális élet terén, mint a szőkék vagy a barnák. Ami viszont az egészséget illeti, egy sokkoló tanulmány szerint a Parkinson-kór kialakulására sokkal nagyobb kockázatuk van a vörös hajúaknak. Az a genetikai mutáció, mely ehhez a hajszínhez vezetett, sajnos nagyobb rizikót ad a fejlődő degeneratív betegségek létrejöttéhez is. Emellett ugyanez a mutáció felelős azért, hogy akinek vörös haja van, sokkal magasabb a fájdalomküszöbe, ami persze nézőpont kérdése, hogy jó vagy rossz. A napozás gyakran problémát jelenthet, de kutatások szerint ez nem gond, hiszen a vörös hajúak szervezetében magasabb a D-vitamin termelődés, mint másokéban.

Mielőtt aggódni kezdenénk, vegyük figyelembe, hogy ezek az egészségügyi kockázatok csak a természetes hajszínekkel hozhatók összefüggésbe. A haj festése természetesen nem lesz hatással a szervezetünk egészségére. Mindenesetre hasznos tudni ezeket, hiszen ha ismerjük, hogy milyen egészségügyi problémákban vagyunk veszélyeztetettek, akkor megelőzni is könnyebben tudjuk azokat.


Ha bármilyen hajjal kapcsolatos problémája van, keresse fel a HairHungary Klinikát:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Forrás: http://forum.facmedicine.com/threads/what-your-hair-color-may-say-about-your-health.18260/


Színes védelem

0 Komment

Mivel az embert úgy találták ki, hogy soha ne legyen teljesen elégedett önmagával, nagyon ügyes találmánynak mondhatjuk a hajfestéket, hiszen ezzel mindig olyanra varázsolhatjuk frizuránkat, amilyet éppen szeretnénk, és nem kell megelégedni azzal, amilyet a sors adott nekünk.

A hajfestésnek önkifejező szerepe van, ma már a nők többsége festi, vagy már festette a haját, illetve egyre több férfi is alkalmazza. Ezen kívül eltakarja a nem várt ősz hajszálakat is, és mindig ott van a lehetőség, hogy hangulatunknak megfelelően válasszuk ki hajzatunk színét.

Mivel a hajfesték sajnos károsan is hathat frizuránk állapotára, nagyon oda kell figyelnünk arra, hogy hajunkat megfelelően ápoljuk. Ezen kívül természetesen azt szeretnénk, ha a festett haj minél tovább élénk színt mutatna. Fejlesztettek ki erre már külön samponokat is, hogy a szín tartósan fedje be hajszálainkat, azonban léteznek erre különböző otthoni praktikák is.

Színnel a színért, akár így is hívhatnánk ezeket a csodamódszereket. A feketére vagy sötét barnára festett hajat például leszűrt fekete tea főzettel lehet még élénkebbé tenni. A vörös hajzat ápolásához tegyünk narancsolajat a balzsamunkba, kitűnő fényt fog adni frizuránknak. A szőkére pedig egy fél citrommal gazdagított kamillás öblítést alkalmazzunk, ragyogni fognak tőle a szőke tincsek.

Ha folyamatosan festjük hajunkat, és nem ápoljuk megfelelően, sajnos idővel töredezetté és szárazzá válik, és elindulhat akár egy nagyobb fokú hajhullási folyamat is. Abban az esetben, ha a hajfesték károkat okoz hajunk szerkezetében, illetve hajhullást idéz elő, azonnal abba kell hagyni használatát. Amennyiben hajunk nem regenerálódik, és a kopasz részek megmaradnak, a már ismert és biztos megoldáshoz tudunk fordulni, a hajátültetéshez. Ez az eljárás visszaadja régi frizuránkat, melynek ápolásáról a továbbiakban is gondoskodnunk kell.

 

Ismerje meg jobban a hajátültetési eljárást:

HairHungary – Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed