Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Idei sapkadivat

0 Komment

Mint minden öltözéknél, a sapkák terén is változik a divat szinte évről évre. Most nem csak azt fogjuk megvizsgálni, hogy milyen stílusú fejfedők hódítanak az idei télben, hanem azt is, hogy mi a legjobb hajzatunknak, illetve hogyan viseljük hajunkat a sapka alatt úgy, hogy ne kelljen búcsút intenünk a gondosan elkészített frizurának.

Még mindig nem vesztették aktualitásukat az usánka sapkák, melyeknek köszönhetően nem csak fejünket, hanem füleinket és nyakunkat is eldughatjuk a zord hideg elől. Ez minél prémesebb belül, annál melegebb és persze annál szebb is.

A kötött sapik is újra hódítanak, főleg, ha pár csillogó kiegészítő díszíti őket. Nagy elismerésnek örvend az is, ha a fejfedő és a sál ugyanolyan színű és ugyanabból az anyagból készült. A kötött sapkák választéka kimeríthetetlen, azonban a leginkább kedvelt változatai a nagy, bő, hátrahajló darabok.  

Ha laza frizurát hordunk, akkor megelőzhető, hogy tönkretegye elkészített hajzatunkat ez a ruhadarab, ha viszont összekötött copfot szeretnénk épp viselni, azt is megtehetjük. Egyetlen szabályt kell ilyenkor betartani, méghozzá azt, hogy a copf ne a sapka alá kerüljön – ami esztétikailag is zavaró -, hanem ott fogjuk össze hajunkat, ahol a fejfedő már véget ér. Ez nem csak praktikus, de divatos megoldás is.

Akármilyen stílust választunk sapkák terén, egy nagyon fontos dolgot nem szabad elfelejtenünk. Amellett, hogy ezek a téli kiegészítők védik hajunkat a hideg időtől, a kíméletlen széltől, arra is oda kell figyelnünk, hogy amint meleg helyiségbe érünk, vegyük le őket. Ugyanis ha magunkon hagyjuk, akkor fejbőrünk be fog izzadni, ami ha egyre gyakrabban fordul elő, akkor bizony nem várt károkat is okozhat.

Ebben az időszakban tehát fokozottan kell figyelnünk hajunk ápolására, a haj megfelelő védelmére. Amennyiben mégis észlelünk kiszáradást, korpásodást, vagy a szokásosnál eltérő mértékű hajhullást, mindenképpen szakértő segítséghez kell fordulnunk, hiszen ott már más problémáról is lehet szó. Gondunkat megoldhatja a kiváltó okok megszüntetése is, de persze ez nem mindig elég, ilyenkor kerülhet szóba az egyes készítmények és kezelések alkalmazása, vagy ha más nem segít, akkor a biztos és végleges hajátültetés.

Bővebben a hajhullás okairól és a hajátültetésről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Kefires kence

0 Komment

A különös, mégis nagyon sok pozitív hatással bíró, otthon elkészíthető hajpakolások széles skálája szinte kimeríthetetlen. Ma egy olyan kencét ismerhetünk meg, mely visszaadja hajunk csillogását, és táplálja azt, amikor épp szárazságban szenved.

Márpedig ez a probléma nagyon sokakat érint, hiszen ha nem is az egész frizura, a hajszálak legvége sokszor akkor is száraz. Ez nem csak esztétikailag zavarhat minket, hanem bizony a száraz hajzat előbb utóbb töredezni kezd, és nagyon sok esetben megindulhat egy magasabb fokú hajhullás is, ha nem teszünk ellene semmit. Most fedezzünk fel egy olyan otthon elkészíthető hajpakolást, mely segíthet megelőzni a haj kiszáradását.

A kefirnek nagyon sok jó hatása van, akkor is, ha elfogyasztjuk, illetve külső használatban is. Az élőflórás kefir elősegíti a tökéletes emésztést, valamint a bél baktériumflórájára is pozitívan hat, mivel a betegségek, gyógyszerek hatására ez megfogyatkozhat, a kefirben lévő baktériumok viszont segítik a belek baktériumflórájának visszaállítását.

hajhullás kopaszodás kopaszság hajveszteség száraz haj hajátültetés kefir méz hajpakolás töredezett haj

Külső használatban pedig sokszor ajánlják a bőrünk leégésekor nyáron, hogy kenjük be magunkat vele, hiszen táplálja a kiszáradt bőrt, és szintén segít a regenerálódásban. Ugyancsak a szárazság ellen használhatjuk tehát hajzatunkra is.

A hajpakoláshoz tegyünk egy tálba 3-4 evőkanál kefirt, ehhez keverjünk hozzá egy evőkanál mézet, és a kapott kencét vigyük fel hajzatunkra, főleg a szárazabb területekre. Tekerjük be fejünket egy törölközővel, és fél órát hagyjuk hatni a csodaszert, majd öblítsük le. Ezután nyugodtan mossuk meg hajunkat a szokott módon.

A hajhullás egyik oka lehet tehát a száraz haj, és annak nem megfelelő kezelése. Ha nem figyelünk oda eléggé, akkor komolyabb károk is létrejöhetnek, és ilyenkor majd csak akkor kapunk észbe, ha már kopasz foltok jelennek meg. Persze a kopaszodásnak rengeteg más oka is lehet, így nagyon fontos, hogy a baj észlelésekor először a hátteret derítsük ki. Annak megfelelően tehetünk aztán a gondunk ellen, szakértő segítséggel, ami jelenthet mezoterápiás kezelést, vagy végleges megoldást adó hajátültetést is, de persze néhány esetben elegendő lehet külső és belső szerek alkalmazása is.

Ismerje meg jobban a kopasz foltok elleni leghatékonyabb megoldásokat, köztük a hajátültetést is:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

A haj erőssége

0 Komment

Ki gondolná arról a pici, vékony hajszálról, amit a fésűnkben találunk, hogy mekkora erőkifejtésre képes akkor még, mikor a helyén van és teljesen egészséges. Természetesen az, hogy mennyire erős a hajzatunk, attól függ, hogy minden rendben van-e vele. Az elvékonyodott, száraz vagy túl sok káros hatásnak kitett hajszálak ugyanis könnyebben kihullnak.

A haj erősségével már sokan foglalkoztak, ezt bizonyítják az olyan dokumentumfilmek, melyekben bemutatják, mire képes egy vastag hajfonat. Embereket, autókat emeltek fel egy jól összefogott hajmennyiséggel, és mindenki ledöbbent attól, hogy mennyire teherbíró is az emberi hajszál. Ugyancsak ezt a témát láthatjuk az „Aglaja” című magyar filmben, amelyben cirkuszi mutatványosok életén belül mutatják be azt a női főszereplőt, aki nem kis veszéllyel járó zsonglőrködést mutat be. A saját haján lóg ugyanis égő fáklyákkal való zsonglőrködés közben egy nagy kupolában. A film igaz történetet dolgoz fel, de nem csak ebből következtethetünk arra, hogy ilyen valóban lehetséges.

hajhullás kopaszodás hairhungary hajátültetés erős haj töredezett haj száraz haj aglaja

Az egészséges hajszálak bizony felfoghatatlan erőkifejtésre képesek, de természetesen ez csak egy érdekesség, senki ne próbálja ki otthon az említett mutatványokat!

A sok káros hatásnak kitett hajszálak a fent leírtakkal ellentétben nagyon könnyen törnek, elszakadnak, így egy kicsiny erőkifejtésre sem képesek. Ha a megszokottnál sokkal több hajszál elvesztését vesszük észre, bizonyosak lehetünk abban, hogy frizuránk nem egészséges. Ezt nagyon sok tényező okozhatja, és ha nem figyelünk fel rá időben, bizony komoly hajhullás is elindulhat.

A kopaszodás hátterében lehetnek lelki gondok, de okozhatja a folyamatosan használt hajfesték is, vagy természetes, öröklött hajhullásról is lehet szó. Minden esetben elsőként meg kell tudnunk az okokat ahhoz, hogy orvosolni tudjuk a problémát. Van, amikor elegendő a kiváltó tényezőket megoldani, van, amikor pluszba kezeléseket is kell alkalmazni, de van, amikor nem tud más segítség szóba jönni régi frizuránk visszaszerzésében, mint a biztos és végleges hajátültetés. Az eljárás után biztosak lehetünk abban, hogy újra dús, egészséges és erős hajszálak ékítik majd fejtetőnket.

Bővebben a hajátültetésről és a HairHungary Klinikáról:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Majonézt a hajra?

0 Komment

Ezt a titkos receptet eddig még nem ismertük meg, pedig nagyon egyszerű, és csillogó, ragyogó lesz a frizura, ha majonézt kenünk rá. Ha valaki sosem állapodik meg egy hajszínnél sem, érthető, hogy hajszálainak kell a regenerálódás, de, hogy pont a majonézzel kell kezelni frizuránkat ilyenkor, senki nem gondolná.

A folyamatos hajfestések eleve kiszárítják a hajszálakat, hajzatunk pedig nagyon hamar élettelen és száraz lesz. Olyan esetekben, amikor a koromfekete és a világos szőke hajszíneket váltogatjuk, még többszöri, akár heti háromszori alkalom is kell, hogy a kívánt színt elérjük, és ez még inkább igénybe veszi a hajszálakat.

hajhullás kopaszodás hajátültetés hairhungary majonéz hajpakolás száraz haj töredezett haj hajfestés festett hajA fent említett hajpakolást heti egyszer kell elvégezni, de persze többször is lehet. Este kell bekenni majonézzel a hajzatot, és csak másnap reggel szabad lemosni ahhoz, hogy a kívánt hatást elérjük. Természetesen a legjobb, ha házilag elkészített majonézt használunk fel. Tehetünk még hozzá egy kis olívalolajat is, vagy almaecetet, de magában is nagyon jó hatással lesz frizuránkra. Nem csak ápolja és hidratálja a sérült hajszálakat, hanem magát a fejbőrt is táplálja.

A száraz, töredezett hajvégek és a különösen igénybevett, élettelen hajzat nagyon rosszul mutat, és sajnos nem csak esztétikailag, hanem bizony egészségügyileg ishajhullás kopaszodás hajátültetés hairhungary majonéz hajpakolás száraz haj töredezett haj hajfestés festett haj következményei lesznek, ha nem ápoljuk ilyenkor megfelelő módon hajzatunkat. Ugyanis az egészségtelen hajszálak előbb vagy utóbb feladják, és elkezdenek kihullani, ennek következtében pedig egyre feltűnőbb és egyre nagyobb mértékű lesz a hajhullás.

Ha valakinek a kopaszodása meghatározható okok miatt indul el, akkor elegendő lehet az is, ha megszünteti a kiváltó hátteret, és kellőképpen ápolja frizuráját. Azonban vannak olyan esetek, amikor ez már nem elegendő, vagy éppen nem tudunk tenni semmit a kiváltó okok ellen, ilyen például az öröklött kopaszodás. De ilyenkor sem szabad elcsüggedni, hiszen már erre is van tökéletes megoldás, méghozzá a hajátültetés. Az eljárás után biztosak lehetünk abban, hogy már csak az lesz a legnagyobb gondunk, mivel és hogyan tegyük szebbé új frizuránkat.

Tudjon meg többet a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Arany középút a szárításban

0 Komment

Nyáron fejbőrünk is gyakrabban beizzad, így sokan érthető módon, gyakrabban mosnak hajat, mint általában. Aztán ilyenkor jön a kérdés: használjunk-e hajszárítót ilyen melegben is, vagy nem kell? Mivel a hajszárító is, és az erős napsugarak is károsan tudnak hatni a hajszálakra, ezért minden esetben meg kell találnunk az arany középutat.

hajszárító hajszárítás hajhullás kopaszodás hairhungary hajátültetés száraz haj töredezett haj napsütés

A nyári melegben, aki megteheti, hagyja megszáradni frizuráját magától. A hajszárító gyakori használata ugyanis nem tesz jót a hajzatnak, ezért ilyenkor legalább használjuk ki, hogy nem szükséges alkalmazni. Azonban figyeljünk oda arra is, hogy a napsugarak, szinte még a hajszárítónál is jobban képesek roncsolni a hajszálakat. Ezért nem szabad a tűző napon szárogatnunk nedves frizuránkat, hiszen nedvesen a hajzat még érzékenyebb és sérülékenyebb. Keressünk inkább egy kis árnyékot, és hagyjuk, hogy a meleg nyári levegő megszárítsa fejünket.

hajszárító hajszárítás hajhullás kopaszodás hairhungary hajátültetés száraz haj töredezett haj napsütés

Persze vannak olyanok, akik ezt semmiképp sem tehetik meg, hiszen frizurájuk egy kóc lenne, ha nem szárítanák be a megszokott módon. Akinek mindenképpen tükör és egyéb fésűk használata szükséges, azok se keseredjenek el. Nagy melegben használjuk a hajszárító leggyengébb fokozatát, ami nem forró, így hajunknak sem lesz olyan ártalmas a gyakori alkalmazása.

Mindkét esetben nagyon fontos, hogy hajzatunkat ápoljuk megfelelően, hiszen ha nem figyelünk oda rá, akkor ezek a káros hatások előbb vagy utóbb olyan eredményekhez vezetnek, mint a haj kiszáradása, töredezettsége, fénytelensége, és a legtöbb gonddal együtt járó hajhullás.

Természetesen akkor is el kezdhetünk kopaszodni, ha megfelelően ápoljuk hajzatunkat. Ugyanis hajhullás hátterében rengeteg különböző ok állhat, ilyen például egy betegség vagy éppen gyógyszerek mellékhatása, de öröklődés miatt is kopaszodhatunk. Ne essünk kétségbe, mert az utóbbira is van már megoldás, méghozzá a biztos megoldást jelentő hajátültetés.

Tudjon meg többet a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed