Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Jobb, ha nem habzik?

0 Komment

Sokan azt hiszik, hogy minél inkább habzik egy sampon, annál jobban hat, vagy annál tisztább lesz a hajzatunk. Pedig ez nem így van. Annak ellenére, hogy mindenki azt tartja természetesnek, hogy habzó fejjel áll a zuhany alatt, és általában utálja azokat a termékeket, melyeket alig lehet eloszlatni pont azért, mert nem habzanak egyáltalán, mégis a második a jó választás!

Hajmosáskor ugyanis nem főként a hajszálainkat kell megtisztítanunk, hanem a fejbőrünket. Ehhez pedig nem kimondottan kell a nagy habzás. Ha nem közvetlenül nyomjuk a sampont fejünkre, hanem a kezünkről oszlatjuk el egyenletesen, akkor sokkal többet teszünk hajunk épségéért, mint gondolnánk, és egyáltalán nem kell durva mozdulatokkal azt várni, hogy minél több hab képződjön közben.

Ha túlságosan habzik a samponunk, akkor sajnos az megtapad a hajszálakon, nehezítve azokat, és akár roncsolva is szerkezetüket. Ez az egyik legfontosabb részlet, melyre oda kell figyelnünk hajmosáskor, de persze sok más apróságnak tűnő dolgot sem szabad elfelejtenünk. Például fontos, hogy ne túlságosan meleg vízzel öblítsük ki hajzatunkat, és az sem mindegy, hogy egyáltalán milyen gyakran iktatjuk be a hajmosást.

Ha nem figyelünk oda a részletekre, akkor nagy károkat okozhatunk saját magunknak, pedig higgyük el, hajzatunk épp elég káros hatásnak van kitéve e nélkül is. Így könnyen elindulhatnak olyan folyamatok, mint a haj kiszáradása, vagy éppen túlzott zsírosodása, a fejbőr megbetegedése, a hajszálak töredezése és végül, de nem utolsó sorban a haj hullása.

Persze az ilyen okokból meginduló hajgyérülés könnyen orvosolható, hiszen ha kicsit odafigyelünk a megfelelő gondoskodásra, máris visszafordíthatjuk ezt a kellemetlen folyamatot, de sajnos vannak olyan esetek is, amikor sokkal összetettebb a probléma.

Okozhatja a hajhullást, illetve erősítheti a folyamatot pluszba a stresszes életmód, a helytelen táplálkozás vagy esetleg valamilyen trauma hatása is. És lapulhat a háttérben sajnos maga a genetika, és ebben a helyzetben már saját magunk nem tudunk tenni a kopaszodás ellen. Ilyenkor az egyetlen lehetőség, mely képes visszaadni eredeti frizuránkat, az a hajátültetés, de sok más helyzetben is ez lehet a legjobb segítség.  

 

Keresse fel Klinikánkat, hogy többet megtudhasson a hajhullásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Tippek göndör hajúaknak

0 Komment

A göndör loknikat sokszor nagyon nehéz kezelni, nem mindig állnak úgy a tincsek, ahogyan mi szeretnénk, és több esetben nem egyszerű a hajmosás vagy a fésülködés sem. Most adunk pár tippet ahhoz, hogyan lesz kezelhetőbb a frizuránk.

Először is, legalább hetente egyszer – száraz vagy sérült hajzat esetén akár háromszor is - foglalkozzunk hajunk ápolásával kicsit mélyrehatóbban. Hajmosás után finoman nyomjuk ki a nedvességet hajzatunkból, majd egy ritka fogazatú fésű segítségével vigyünk fel rá balzsamot, vagy különböző – akár otthon elkészíthető – hajpakolást.

Használjunk kifejezetten olyan hajápoló szereket, vagy pakolásokat, melyeket göndör tincsekre ajánlanak. Sokkal egyszerűbb lesz kezelni hajzatunkat, ha odafigyelünk arra, milyen kencéket is teszünk rá. Emellett minél kevesebbszer alkalmazunk olyan hajformázókat, mint például a hajvasaló, annál hálásabb lesz frizuránk.

Helyesen töröljük meg hajunkat! Ne dörzsöljük a frizuránkat, hanem csak finoman nyomkodjuk át törölközővel. Ha nagyon kényes a hajzatunk, akkor használhatunk finomabb anyagot is erre a célra, mint például pamutot. Ehhez akár egy kinyúlt pamut póló is segítségünkre lehet.

El a kezekkel! Bármikor a frizuránkba akarnánk túrni, próbáljuk meg leállítani magunkat. Ugyanis minél többször babrálunk a hajunkkal a nap folyamán – főként, ha még az idő is párás -, annál jobban összekócolódik majd, és nehezebb lesz kezelni.

Természetesen minden hajtípusnak megvannak a maga kellemetlenségei, és leggyakrabban előforduló problémái, mint például a göndör fürtöknél a kifésülhetetlen gócok létrejötte. Viszont, ha odafigyelünk az ápolásra, akkor megelőzhetjük az ebből adódó, nagyobb gondokat.

Van azonban egy olyan probléma, mely minden hajtípust érinthet, ráadásul nőket és férfiakat is egyaránt, ez pedig a hajhullás. Mivel rengeteg ok állhat a háttérben, csak akkor tudunk harcolni ellene, ha ezeket kiderítjük. Sokszor elegendőek életmódbéli változtatások ahhoz, hogy javuljon a helyzet, de sajnos számos esetben visszafordíthatatlan a kopaszodás. Ilyenkor nyújt segítséget a hajátültetés, mely véglegesen oldhatja meg a kopaszodás problémáját olyan esetekben is, mikor más már nem segíthet.

Ismerje meg jobban a hajhullás okait és a hajátültetést:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Forrás: http://forum.facmedicine.com/threads/5-tips-to-control-frizzy-hair.20896/

Szezámmag-olaj a haj egészségéért

0 Komment

Beköszöntött a hideg és főleg nyirkos időjárás, melynek nagyon sok velejárója van, amire nem árt odafigyelnünk! Ahogyan egész szervezetünk hajlamos ilyenkor a megfázásra, sajnos fejbőrünk is ki van téve ennek, hiszen elázunk, hideg és melegebb levegőn tartózkodunk felváltva és persze elég, ha egyszer nem szárítjuk meg rendesen hajzatunkat.

A megfázott fejbőr pedig sajnos igen hamar elvezet a korpáig, ami nem csak kellemetlen, de esztétikailag is zavaró lehet. Ráadásul, ha nem foglalkozunk vele, akkor sokszor nem is képes magától regenerálódni a fejbőr, ami még nagyobb sebesedést okozva aztán hajhulláshoz is vezethet. Éppen ezért a korpásodó fejbőrt egyből kezelnünk kell, megelőzve a nagyobb bajokat.

A szezámmag-olaj kitűnő gyógymódja lehet ennek a problémának, hiszen segít elpusztítani a korpásodásért felelős baktériumokat, ezen felül erős páncélrétegként is elképzelhetjük, ami védi a fejbőrt a további káros hatásoktól. Gyógyhatása abban rejlik, hogy magas a mangán és réz tartalma, illetve fontos forrása olyan ásványi anyagoknak, mint a magnézium, kalcium, foszfor, vas, B1 vitamin és cink.

Másik nagy erőssége a hajtetvek legyőzésében van. Mivel a legtöbb hajtetvesedés ilyenkor ősszel fordul elő, főként az óvodás gyermekek körében, kiváló gyógymód, ha szezámmag-olajjal dörzsöljük be a gyermekek fejét.

Bármilyen probléma is jelentkezik hajzatunkkal, legyen az túlzott zsírosodás vagy éppen szárazság, a fent említett korpa vagy egyéb fejbőrbetegségek, igen körültekintően kell viselkednünk, és a legfontosabb, hogy nem szabad legyintenünk rá, hogy majd megoldódik magától. Ugyanis ezek a problémák mindig jeleznek valamit, és a legtöbb esetben, ha nem teszünk ellenük semmit, akkor nagyobb baj is lehet belőlük.

A hajhullás mögött persze rengeteg olyan ok is állhat, amely hatáskörünkön kívül áll, így a legjobban tesszük, ha szakemberhez fordulunk problémánkkal. Öröklött hajhullás esetén a hajátültetés jöhet csak szóba, de más esetekben elegendő lehet külső és belső szerek alkalmazása, illetve olyan kezelések segíthetnek, mint például a mezoterápia, vagy a prp-kezelés.

 

Tudjon meg többet a hajhullás és kopaszodás okairól, valamint a HairHungary Klinika által kínált, lehetséges kezelésekről:   

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Száraz haj nyáron

0 Komment

Mint azt már rengetegszer említettük, hajzatunk nyáron annyi olyan külső, káros hatásnak van kitéve, melyek kiszáríthatják, hogy nagyon fontos odafigyelnünk az ápolására. Nem elég a sima hajmosás, esetleg balzsam használata. Használjuk ki ilyenkor a nyár finom gyümölcseit, és töltsük fel vitaminnal frizuránkat is!

száraz haj töredezett haj nyár napsugarak klór hajhullás hajátültetés hairhungary kopaszodás prp mezoterápia átmeneti hajhullás papaya hajpakolás joghurt

A klóros víz, az égető napsugarak, a folytonos kalap vagy sapkaviselés a tűző nap ellen mind olyan rossz hatással vannak hajzatunkra, melyekre nem szabad csak legyintenünk. Fontos, hogy kellő táplálást kapjon mind a fejbőrünk, mind pedig a frizuránk azért, hogy egészségesek maradjanak. Ez elengedhetetlen ahhoz, hogy elkerüljenek minket az olyan problémák, mint a haj túlzott szárazsága, töredezettsége vagy esetleg gyérülése.

Tökéletes nyári pakolást jelent a haj kiszáradásának elkerüléséhez az a papayás kence, melyet percek alatt mi magunk is elkészíthetünk otthon. Nem kell hozzá mást tennünk, mint összepépesíteni a papaya húsát, majd hozzákeverni egy kis natúr joghurtot, ezt követően pedig a kapott krémet gondosan eloszlatva felvinni hajunkra és fejbőrünkre. Hagyjuk hatni a pakolást 30 percig, majd langyos vízzel öblítsük ki hajunkat. Már a kifésüléskor érezni fogjuk, hogy ez a massza csodákat tett meggyötört tincseinkkel.

száraz haj töredezett haj nyár napsugarak klór hajhullás hajátültetés hairhungary kopaszodás prp mezoterápia átmeneti hajhullás papaya hajpakolás joghurt

Természetesen nem tudunk megoldani ilyen könnyen minden problémát, amelyek hajzatunkat sújtják. A fent említett módszerrel azonban sokszor megelőzhető, hogy nagyobb baj kialakulhasson. Azonban ha nem a nyári káros hatásoktól, vagy egyéb, kisebb tényezőktől alakulnak ki a gondok hajzatunkkal, akkor sajnos más segítség után kell néznünk.

Hajhullás és kopaszodás esetén ludas lehet a stressz, egyes gyógyszerek szedése, hormonális problémák fennállása, de akár az öröklés is. Attól függően, hogy mi okozza problémánkat, beszélhetünk átmeneti vagy maradandó kopaszodásról. Az előbbi orvoslása némileg könnyebb, hiszen sok esetben az is elegendő, ha a kiváltó okokat megszűntetjük, esetleg segíthet a haj gyorsabb regenerálódásában a mezoterápia vagy a prp-kezelés. Azonban, ha maradandó kopasz foltokat kell eltűntetni, akkor arra csak a hajátültetés segítségével van lehetőségünk.

Ismerje meg jobban a hajhullás okait, illetve a hajátültetést:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Éjszakai hajpakolások

0 Komment

Mint tudjuk, éjszakánként, míg mi az igazak álmát alusszuk, szervezetünk nem minden része pihen velünk. Ilyenkor indulnak be ugyanis a legjobban a regenerációs folyamatok. Teljesen tökéletes időpont ez tehát ahhoz, hogy segítsünk egy kicsit ebben.

Rengeteg hajpakolást ismerhettünk már meg, de a legtöbbjük olyan, amit napközben tudunk használni, hiszen a többnyire félórás hatóidőt nem mindig ajánlatos túllépni. Most olyan otthoni csodaszereket ismerhetünk meg, melyeket lefekvés előtt érdemes alkalmazni, ugyanis minél tovább hagyjuk frizuránkon őket, annál inkább segíteni fognak.

Az egyik pakolás elkészítéséhez keverjünk egy tojássárgájához két evőkanál mézet. A másik pakolást már ismerhetjük egy korábbi cikkünkből, méghozzá a kikevert majonézes kencét. Mindkettő esetében mossuk meg a hajunkat, majd a kapott keverékeket vigyük fel frizuránkra. Finoman masszírozzuk bele, majd tegyünk fejünkre egy úszósapkát úgy, hogy biztosak legyünk benne, sehol nem lóg ki egy rakoncátlan tincs sem. Majd bújjunk be az ágyba, és aludjunk egy jót! Természetesen a reggeli ébredést kövesse hajmosás, tehát szánjunk erre elegendő időt.

A fent leírt pakolásokat csak nagyon száraz hajzatra használjuk! Alkalmazásuk után hajunk csillogó, fényes és puha lesz. Viszont ha könnyen zsírosodó frizurára tesszük ezeket, sajnos még jobban zsírosodni fog hajunk. Nagyon fontos tehát odafigyelnünk arra, hogy mindig a számunkra megfelelő pakolásokat alkalmazzuk. Persze az ilyen, otthon elkészíthető kencék nem tudnak ártani, maximum nem azt az eredményt érjük el, amelyet szerettünk volna. Legyünk körültekintőek, ha el akarjuk kerülni a bosszúságot.

Nagyon száraz hajzat esetén tehát jó segítségek lehetnek az említett pakolások. Mindenképpen próbáljuk ki őket, hiszen ha nem teszünk semmit, akkor bizony a száraz hajzat idővel töredezni kezd, és nagyon hamar elindulhat hajhullás is. Persze a kopaszodásnak rengeteg más oka lehet, de ha törődünk frizuránk egészségi állapotával, akkor sok esetben meg tudjuk előzni a komolyabb problémákat. Amennyiben nem megelőzhető a baj, forduljunk szakemberhez, hiszen lehetséges, hogy olyan hajhullásban szenvedünk, melyen csak a mezoterápiás kezelés, vagy éppen a hajátültetés tud segíteni.

 

Tudjon meg többet a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed