Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Kényeztetés otthon

1 Komment

Ahogy rövidülnek a nappalok, és odakinn egyre fogvacogtatóbb az idő, mindenkinek jólesik egy kis meghitt pihenés. Ebben az időszakban pedig még inkább vágyunk a feltöltődésre, és nem csak a szabadnapokon, hanem a stresszes munkanapokon is érdemes időt szakítani egy kis kényeztetésre.

Bár sokan inkább az ágyba zuhannának, a jó meleg paplan alá, amint tehetik, néha tényleg érdemes kikapcsolódni egy-egy otthoni módszerrel. Ráadásul jót tehet a kapcsolatunknak is, ha belecsempészünk az estéinkbe egy kellemes, illatos fürdőt, vagy egy kis masszázst, de akár saját magunkat is kikapcsolhatjuk kicsit, apró trükkök segítségével.

Ha összekötjük a kellemest a hasznossal, akkor pedig nem csak belsőnk képes regenerálódni, hanem külsőnkkel is csodát tehetünk. A hideg évszakokban eleve érdemes kicsit jobban odafigyelni például bőrünk ápolására, hogy megvédjük a kiszáradástól, illetve hajzatunk állapotára, ami ilyenkor szintén rengeteg káros hatásnak van kitéve.

Beépíthetünk például egy-egy hajpakolást az estéinkbe, és akár finom fejmasszázzsal is kényeztethetjük egymást, vagy saját magunkat. Érdemes ilyenkor olyan pakolásokat használni, melyek kifejezetten a fejbőrt óvják, illetve hangulatos lehet, ha illatos alapanyagokból dolgozunk.

Ha nem figyelünk oda, akkor bizony olyan kellemetlenségekkel is szembe találhatjuk magunkat, mint például a hajhullás. A téli hideg ugyanis kikezdi mind a fejbőr, mind a hajhagymák és persze a hajszálak szerkezetének állapotát is. Természetesen az ilyen hajhullás általában csak átmeneti, de nagyon meg tudja keseríteni életünket ez a probléma, míg rá nem jövünk, min kell változtatnunk, vagy mit kell megtennünk annak érdekében, hogy javulást érjünk el.

Persze a haj gyérülésének rengeteg más oka is lehet, ezért, ha magunktól nem jövünk rá rövid időn belül, hogy mi állhat a háttérben, minél előbb forduljunk szakértő segítséghez. Egyes bajokra tökéletes megoldást jelenthet különböző külső és belső szerek alkalmazása is, de sajnos sokszor ez nem elegendő.

Attól függően, hogy milyen típusú hajhullással állunk szemben, segítséget nyújthatnak az olyan serkentő és regenerálódást elősegítő kezelések, mint a mezoterápia vagy a PRP-terápia, de az is elképzelhető, hogy a kopaszodás genetikai jellegű. Ilyenkor viszont csak a hajátültetés jelenthet biztos megoldást.

 

Bővebben a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Készüljünk a télre!

0 Komment

Az ősz elindulása meghozza a szervezetben is végbemenő változásokat. Ezért érzékelhet mindenki némi természetes hajhullást ilyenkor, amitől nem kell megijedni. Azonban ahhoz, hogy a rend helyre álljon, és felkészítsük hajzatunkat arra, hogy lassan a még hidegebb időjárásnak lesz kitéve, nagyon fontos, hogy megfelelő ápolást nyújtsunk frizuránknak.

Mivel a fejbőr erei is összehúzódnak a hidegebb levegőnek köszönhetően, így a hajhagymák oxigénnel és tápanyagokkal történő ellátása is csökken. Ez eredményezi azt, hogy a hajszálak elvékonyodnak, és bizony nagy mennyiségben hullani is kezdenek, de ez csak egy átmeneti időszak. Viszont, ha pár hét elteltével nem szűnik meg, vagy nem csökken le a hajhullás, akkor gyanakodhatunk, hogy valamit nagyon rosszul csinálunk, vagy éppen nem tesszük meg azt, amit kellene.

Arról már írtunk, hogy a sapka viselése elengedhetetlen a hideg évszakok alatt, azonban ennek persze hátulütői is lehetnek. Éppen ezért jobban tesszük, ha természetes anyagból készült, és némileg jobban szellőző, levegőáteresztő sapkákat választunk magunknak, ami tényleg csak a hideg szél ellen nyújt védelmet anélkül, hogy beizzadjon a fejbőrünk teljesen.

A sokat emlegetett hajszárítás is okozhat gondokat, ha nem figyelünk oda, hogy ezt a műveletet helyesen, megfelelő távolságból és persze ne a legmelegebb fokozattal végezzük még akkor sem, ha jól esne a forró levegő. Nem elhanyagolható a vitaminbevitel és a megfelelő folyadékmennyiség sem.

Amennyiben odafigyelünk minderre, ennek ellenére még mindig drasztikus a hajhullás mértéke, akkor viszont minél hamarabb fel kell keresnünk egy szakembert, aki választ tud adni arra, miért nem gyengült a hajhullás mértéke. Bizony rengeteg oka lehet annak, ha a haj gyérülése nem szűnik meg, és ez már valószínűleg nem orvosolható azzal, hogy odafigyelünk hajzatunkra.

A sok megbetegedést eredményező időszakban például az is előfordulhat, hogy egy gyógyszer okozta mellékhatásként lép fel a hajhullás, de akár a lelki gondok, a sokakat depressziós állapotba lökő szürkeség is állhat a háttérben. Minden bajra van azonban megoldás, és persze hajunk regenerálódásához is akadnak segítségek. Átmeneti hajhullás esetén például gyógyírt nyújthat a mezoterápia, vagy a PRP kezelés, melyeknek köszönhetően hamarabb búcsút inthetünk a hajproblémás korszaknak.

 

Látogasson el honlapunkra, és tudjon meg még többet a hajhullásról, illetve annak kezelési lehetőségeiről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Kopaszodás skálázva – III. rész

0 Komment

Előző cikkeinkből megismerhették a Norwood skála szerinti 1-es és 2-es szinten jelölt kopaszodás részleteit. Most azt nézzük meg közelebbről, hogy mit takar a 2a és a 3-as fokozat összes verziója, illetve, hogy mi a teendőnk, ha ilyen stádiumban lévő kopaszodás keseríti meg életünket.

A 2a szintnél olyan nagymértékben hátrahúzódott homlokvonalról beszélünk, melynél az egész terület érintett, tehát nem marad középen sem nagyobb mennyiségű hajzat. Az ilyenkor igencsak magas homlok már kezdi átvenni a hatalmat, és megváltozhat tőle arcunk karaktere, valamint frizuránk hordását tekintve is gondok akadhatnak már.

A 3-as skálafokozat további több szintre van osztva, a kopaszodás mintája alapján. Itt megemlíthetjük a még inkább feljebb húzódó „Mikiegér-effektust”, a teljes homlokvonal megemelkedését szinte fejközépig, valamint az ezek mellett kialakuló kopasz foltot hátul a fejbúbon.  

A fent említett fázisoknál jelenthető ki, hogy talán a legtöbben ilyenkor kezdenek el foglalkozni igazán a problémával. Mivel ezek már annyira szembetűnő jelek, hogy nem tudunk legyinteni rájuk, egyre inkább érezhető, hogy dönteni kell a gyérülő frizurával kapcsolatban: el tudjuk ezt így fogadni, vagy nem?

Nem mindenki mondhatja el magáról, hogy azonosulni tud a kopaszsággal, illetve a pár milliméternyi frizurával, hiszen ez csak keveseknek áll jól. Azonban az is nagyon rosszul tud mutatni, ha a kopasz foltok ellenére meghagyjuk a többi hajzatot hosszabbra, és előbb-utóbb ez a megoldás számunkra is kellemetlen lesz, ha tükörbe nézünk.

Ilyen esetekben ajánlott a hajátültetés segítségét igénybe venni, hiszen ezen fázisokban még elegendő lehet az egy napos beavatkozás. A tökéletes eredményt és a gyorsabb regenerálódást pedig segíti, ha a hajbeültetés előtt is, és persze utána is PRP-terápián esünk át. Ez a sajátvér-terápia, ahogy előző cikkünkből is megtudhatták, rendkívül nagy segítséget jelent hajátültetés után, ha viszont ilyen fokú hajhullás áldozatai vagyunk, akkor előtte sem árt, ha igénybe vesszük ezt a kezelést.

Cikksorozatunk következő részéből kiderül, hogy mi van akkor, ha nem lépünk még ebben az időszakban sem, és hagyjuk, hogy a kopaszodás még inkább teret nyerhessen magának.

Látogassanak el honlapunkra addig is, és tudjanak meg még többet a hajhullásról, illetve annak kezelési lehetőségeiről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Kopaszodás skálázva – II. rész

0 Komment

Cikksorozatunk első részében arról írtunk múlt héten, hogy a férfias jellegű hajhullásnak mi az első lépcsőfoka a Norwood skála szerint, és mit tehetünk annak érdekében, hogy a kopaszodás kellemetlen és nem várt folyamatát egy kissé visszatartsuk. E heti cikkünkben a skála második szintjéről tudhatnak meg többet.

Amennyiben a kopaszodás mértéke átlépi az első, észlelhető fokot, akkor beszélhetünk a Norwood skála szerinti kettes szintről, amelynek már láthatóbb és zavaróbb jelei vannak. Nevezik ezt „Mikiegér-effektusnak” is, ami abból fakad, hogy a homloknál két oldalra indul meg jobban a kopaszodás, középen pedig megmarad a hajzat.

Ebben az esetben is alkalmazhatjuk az első cikkben említett külső és belső szereket, azonban ajánlatosabb már más megoldáson is elgondolkodni. Ilyenkor ajánlott az egy napos hajátültetés, ami könnyedén képes eltűntetni a haj nélkül maradt foltokat. Mivel ez idő tájt még nem beszélünk nagyon sok átültetendő hajszálról, ezért tényleg csak egy beavatkozással kell számolnunk, melynek segítségével visszaállíthatjuk hajzatunkat eredeti helyzetébe.

A hajátültetést, illetve annak eredményét érdemes további kiegészítő segítségekkel alátámasztani. Választhatjuk itt is a külső szerek alkalmazását, például kifejezetten a műtét utáni időszakra kifejlesztett Follione termékeket, illetve szintén ajánlott lehet a hajátültetés után PRP-terápiára mennünk.

A más néven Drakula-terápiaként is emlegetett eljárás ebben az esetben képes kivédeni a lehetséges műtéti szövődményeket, csökkenti a bőrpírt és felgyorsítja a gyógyulási időszakot. Segítségével hamarabb érhető el a végleges eredmény a gyorsabb regenerálódás miatt.

Sokan nem törődnek még ilyenkor sem a gyérülő hajzattal, vagy csak legyintve elfogadják, hogy ez még nem annyira vészes. Pedig ebben a fázisban még jóval egyszerűbb tenni a kopaszodás ellen, és kisebb beavatkozás kell ahhoz, hogy újra olyan frizuránk lehessen, amilyet régen megszoktunk.

Következő cikkünkből megtudhatják jövő héten, hogy pontosan mit jelent a Norwood skálán a 2a-val jelölt szint, illetve, hogy mi tarozik a 3-as csoportba, és persze olvashatnak arról is, mit lehet tenni ezekben a fázisokban a kopaszodás egyre inkább teret nyerő kellemetlenségei ellen.

 

Addig is ismerjék meg jobban a hajbeültetési eljárást és a HairHungary Klinikát:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Kopaszodás skálázva – I. rész

0 Komment

A férfi és a női kopaszodás különböző mintáit, formáit és előrehaladottságukat különféle skálák szerint sorolják be. Most induló cikksorozatunkból hetente egy lépcsőfokkal ismerkedünk meg a Norwood skáláról, melyen kifejezetten a férfi hajhullás típusait jelenítik meg.

Az ilyen jellegű kopaszodás alapja legtöbb esetben a genetika, ezen felül, illetve ezzel együtt persze ludas még a hormonok hajhagymára gyakorolt hatása, valamint természetesen kialakulhat az öregedés során is. Leggyakrabban azonban fiatalabb, akár már serdülőkorban is megindulhat az androgén kopaszodás.

A Norwood skála szerinti első szinten már észlelhető, hogy az első hajvonal ritkulni kezd. Sokakat ez még nem is zavar nagyon, pedig ebben az időszakban még több lépést is tehetünk hajzatunk érdekében. Egyrészt a további hajhullás megelőzése ilyenkor még lehetséges, illetve a már megindult kopaszodási folyamatokat lassítani tudjuk ebben az időszakban.

Aki még ennyire az elején jár a kopaszodásnak, az próbálkozhat különböző szerek alkalmazásával. Ezek lehetnek belsőleg alkalmazható gyógyszerek, illetve külső használatra előállított termékek. A Follione készítmények például nagy dózisban tartalmaznak olyan természetes hatóanyagokat, melyek hatásosak a kopaszodás lelassításában.  

Szintén ajánlott a Norwood skála első lépcsőfokán állóknak például a PRP-terápia, a külső szerek kiegészítéseként. A kezelés képes visszaerősíteni a még meglévő, de elvékonyodott hajszálakat, a hajhullás folyamata pedig már az első kezelés után egy hónappal megállhat. A terápia során saját, koncentrált vérsavót injektálnak vissza a fejbőrbe, melynek következtében a növekedési faktorok magas koncentrációban halmozódnak fel. Ez pedig erősebb és persze élettel telibb frizurához vezet, és kitolja annak az idejét, hogy a kopaszodás tovább fokozódjon.

Minden hajhullás persze más és más, azonban egy biztos: amint észleljük magunkon a változást, azonnal lépni kell, hiszen akkor még van rá esély, hogy egy kicsit késleltessük a nem várt folyamatokat. Sajnos az első fok után következik ugyanis a többi, és egyre nehezebb lesz küzdeni a kopaszodással, melynek, ha a fent említett genetikai oka van, egy idő után már csak a hajátültetés oldhatja meg nyomait. Addig viszont jobban tesszük, ha felvesszük a kesztyűt, és harcolunk ellene.

 

Cikksorozatunk következő részében a második fokozatról olvashatnak, addig is látogassanak el honlapunkra, és tudjanak meg még többet a hajhullásról, illetve annak kezelési lehetőségeiről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed