Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Átesni egy hajbeültetési műtéten

0 Komment

Előző cikkünkben a hajátültetést megelőző érzelmekről, a döntéshozatal okairól és a műtét előtti izgalmakról olvashattunk a páciensek szemszögéből. Most azt gyűjtöttük össze, hogy akik belevágtak, hogyan estek át magán a műtéten, milyen apróságokra figyeltek fel, és milyennek érzékelték a körülményeket.

Természetesen nem mindegy, hogy az emberhez hogyan állnak hozzá. Ezt sokan ki is emelik írásaikban, melyből láthatjuk, hogy a családias, kényelmes környezet mennyire fontos egy ilyen beavatkozás során.

„A doktornő és az asszisztensek nagyon kedvesen fogadtak, jó hangulat volt. Én a biztonság kedvéért kértem egy nyugtatót az alanyi jogon járó vérzéscsillapító mellé, de lehet, hogy nem lett volna rá szükség.” (Egy hajbeültetés története – blog)

„Kedves fogadtatásban volt részem. A Doktornő először elbeszélgetett velem, hogyan is fog zajlani a hajbeültetés, majd az asszisztensnők levágták olyan rövidre a hajamat, amilyen legalább 10 éve nem volt már :)” (Gergely hajbeültetése)

hajhullás kopaszodás hajátültetés hajbeültetés hairhungary  SafeSystem-FUE2 RokkerZsoltti hajbeültetés blog műtét érzéstelenítés páciensek

A műtét első része feltűnően mindenkit meglepett, mivel a páciensek haját először leborotválják. Aztán jön az a rész, amitől mindenki tart, ez természetes is, viszont amint belekezdenek, el is száll a nagy félelem. Mivel a műtéti folyamat érzéstelenítéssel kezdődik, maximum ez okozhat apró fájdalmat, ami valljuk be, senki számára sem kibírhatatlan. A beavatkozás többi részét ugyan észleli a páciens, de fájdalommal nem jár.

„Hősiesen eltűrtem, hogy a tarkómat úgy elérzéstelenítsék, mint egy bukósisak, így szinte érzelemmentesen konstatáltam, hogy apró fúrógéppel, - ami a SafeSystem-FUE2 lényege és ami egyben jelenleg a legmodernebb eljárásnak számít Magyarországon -, apró csatornákat fúrjanak hajhagymáim köré, néha megérezve, amikor áttör a fúrószár.. „ (Rokker Zsoltti hajátültetése)

„A műtét során mindenki nagyon figyelmes volt velem, ha bármilyen érzékenységre, fájdalomra panaszkodtam azonnal adták is az érzéstelenítőt.” (Zsolt hajátültetése)

Összefoglalva a páciensek legtöbbje valamennyire tartott az eljárástól, de aztán a kedves légkör, a magas fokú odafigyelés enyhítet az izgalmakon. A műtét pedig akármennyire is ijesztően hat – a steril környezet és a tű sokakat megrémiszt -, mégis az érzéstelenítés után már egyáltalán nem tűnik olyan félelmetesnek. Egy biztos, senki nem bánta meg, hogy ráfeküdt arra a bizonyos székre.

Következő cikkünkből kiderül, hogyan élték át a páciensek az első kritikus hetet a műtét után. Addig is szemezgessenek hajbeültetés blogjaink között, és tudjanak meg többet a hajátültetésről azoktól, akik átestek már ezen a beavatkozáson:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!

www.hairhungary.hu

Félelem a tűtől

0 Komment

Szinte mindenkinek van valami fóbiája, amivel meg kell, vagy kéne küzdenie élete során, több vagy kevesebb sikerrel. Sokan félnek például a pókoktól, rágcsálóktól, rengetegen nem bírják a magasságot, és akadnak olyanok is, akik nem csak gyerekkorukban rettegnek a sötétben. De mi a helyzet a tűvel, aminek sokszor akkor is kénytelenek vagyunk engedni, ha a látványától is az ájulás kerülget minket?

Bizony rengeteg ember fél a tűtől, illetve a hozzá kapcsolható dolgoktól, mint a vér, az orvosi szoba szaga, vagy maga az orvos. Ha bármilyen oltás, vérvétel vagy egyéb olyan beavatkozás jön szóba az ilyen embereknél, amelyek szúrással járnak, bizony könnyen kimegy a talaj a lábuk alól.

Ezért fordulhat elő az is, hogy ha nem muszáj, akkor nem vállalkoznak semminemű tűszúrással járó beavatkozásra. Akármennyire tetszik például egy tűfóbiásnak a tetoválás, soha nem fog beülni, hogy csináltasson egyet magának. És ilyen lehet például a hajátültetés is, ami nagyon sok kopaszodásban és hajhullásban szenvedőnek adhatna új frizurát, de mindez talán mégsem számít elég fontosnak a tűtől rettegő emberek életében ahhoz, hogy „tű alá” feküdjenek.

De ezt most még a tűfóbiásoknak is el kell felejteniük, hiszen a HairHungary Klinika orvosai kifejlesztettek egy tűmentes érzéstelenítést, amely szinte teljesen fájdalommentessé teszi a beavatkozást. Ezen felül a legújabb SafeSystem-FUE hajátültetési módszernél csak 0,5-0,9 mm átmérőjű lyukasztással kell számolnunk, ami azt jelenti, hogy sokkal kisebb sebet okoz, és sokkal gyorsabban fog begyógyulni. Tehát a lehető legkevesebb traumával a lehető legtökéletesebb eredményt érhetjük el. Ezen felül a műtét egy kellemes, kényelmes környezetben zajlik, ahol a páciens saját igényei szerint szórakozhat a beavatkozás közben, hiszen olvashat, internetezhet vagy akár házimozizhat is.

A hajátültetés tehát már azon kopaszodásban és hajhullásban szenvedők számára is rettegésmentes, biztos és végleges megoldást nyújt, akik eddig tűfélelmük miatt még csak gondolni sem mertek erre a beavatkozásra.

Bővebben a hajátültetésről és a HairHungary Klinikáról:
HairHungary – Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

A magyar férfi kézilabda-válogatott csapatkapitánya Harsányi Gergely hajátültetési műtét mellett döntött, hogy kopaszodására végleges megoldást találjon. A kétnapos beavatkozás sikeresen lezajlott, interjúnkban megkértük Gergőt, hogy meséljen az előzményekről és a műtéti élményeiről.

Hogyan teltek a műtét előtti napjaid? Vártad már a beavatkozást?

Családtagjaim kérdezgették tőlem, hogy nem izgulok-e, de érdekes módon semmi izgalom nem volt bennem, mert egyrészt beszéltem olyannal aki átesett ilyen beavatkozáson, másrészt a HairHungary honlapján olvastam a tudnivalókról és láttam az interjúkat a páciensekkel, így tudtam mire számíthatok. A műtét előtt 3 nappal még EB selejtezőt játszottunk a kézilabda válogatottal, így igazán nem is volt időm izgulni.

Mi inspirált téged igazán, hogy a hajátültetés mellett döntöttél, korábban kipróbáltál esetleg más gyógymódokat is?
Amikor 20-as éveim első felében elkezdett fogyatkozni a hajam, megtettem mindent, hogy megállítsam a folyamatot. Abbahagytam a zselézést, komolyabb samponokat és szereket kezdtem el használni, még hajgyógyásznál is voltam, de sajnos semmi nem segített. Egyre többször zrikáltak a barátaim, hogy nő a homlokom, mígnem tavaly egy kézilabdás ismerősöm fel nem hívta erre a lehetőségre a figyelmemet: ő is megcsináltatta a hajbeültetést és az eredmény döbbenetes volt, pár éve még kopaszon, most pedig hajkoronával a fején mesélt nekem:) Látva ezt én is úgy gondoltam, hogy kipróbálom.

Meg vagy elégedve a beavatkozást végző doktornővel és a műtéti asszisztenciával?
Csak szuperlatívuszokban tudok beszélni a doktornőről és az asszisztenciáról is. A hihetetlen szakmai tudásuk és precizitásuk mellett a kedvességük és segítőkészségük fogott meg a legjobban.

Hogyan telt el ez a két nap, mivel kötötted le magad a műtét során?
Reggel 8-ra értem be a rendelőbe, ahol először az addig sem túl hosszú hajkoronámat nyírták le. Műtét közben beszélgettünk doktornővel és az asszisztensekkel, üzeneteket váltottam a családtagjaimmal, barátaimmal, újságot olvastam, délután pedig filmeket néztem. A Forest Gump hosszú évek után újra sikeresen lekötötte a figyelmemet.

Mennyire volt megterhelő szerinted?
A délelőttök teltek nehezebben, mivel akkor hason kellett lennem, de a délutánokat ülve már jobban viseltem. Mivel ezt a 2 napot erre szántam, sportolóként összességében jól viseltem a mozdulatlanságot. 

Éreztél fájdalmakat?
Fájdalmat csak az első pár másodpercben éreztem, amikor az érzéstelenítő injekciókat kaptam, utána elzsibbadt a fejem és csak annyit éreztem hogy dolgoznak rajta. Délután egy pici nyomást éreztem a fejemben, de estére az is megszűnt.

Hogy telt az első éjszaka?
Az első éjszaka annyiban telt furcsán, hogy csak a hátamon feküdhettem, de kaptam fájdalomcsillapítót, így jól aludtam.

Jöhet a jól megérdemelt pihenés? Mikor kezdődik a felkészülés?
A Semmelweis Egyetemen van még kötelezettségem, most végzem az edzőit és gyakorlat lesz, de aztán valóban végre pihenés következik. A felkészülés később kezdődik, úgyhogy teljes 2 hétig ki tudok kapcsolódni.

További képek: HairHungary Klinika Facebook oldal

Bővebben a hajátültetésről:
www.hairhungary.hu

12
»

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed